- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balu77
őstag
Igen, most ezt is árazzák és ezek a tényezők már egy ideje lebegnek a piaci köztudatban, de az Amd esetében amit írtam az is belejátszik még. Tudom fura, de a spekulációk ezt okozzák. Van amit a számok és van amit a pszichológia is mozgat. Full spekulációs a dolog.
Szerintem most a Taiwan körüli történések is beleszólhatnak még. Egyre inkább olvasom több helyen hogy kezdenek azzal kalkulálni hogy a kínaiak le fogják a szigetet rohanni. Legalábbis egyre több fórumon ezt véleményezik a "kis" tőzsdézők, vagy mondjuk úgy a nép.A vidokártyák piacán az eth közelgő váltása proof of stake-re és azzal a bányászat vége az, ami most nagyon mozgat.
-
Balu77
őstag
válasz
#36531588 #33 üzenetére
Nos igaz hogy jobb eredményeket hozott, de csak hajszálnyival és az előrejelzésben a piaci várakozásoknak, noha az eps jobbnak tűnik a revenue terén mégis többet várna a piac. Összegezve mondhatni hozta a kötelezőt a cég. Viszont itt a gond! Ugyanis a korábbi 3 jelentésben az eps mind rendre 10%-al jobb lett a várakozásoknál és noha a piac valamit vár, igazából már beárazták, illetve elvárják az Amd-nél a korábbi +5-10%-ot meghaladó jobb eredményt. Tapasztalatból tudom hogy az Amd-nél ha pont hozza az eredményeket, vagy csak hajszálnyival haladja meg, az a piacon rossznak számít. Ne kérdezd miért, tapasztalat. Egyszer buktam emiatt, nagyon megtanultam akkor ezt a leckét.
Szóval összegezve ez nem annyira fényes eredmény. Főképp hogy az értékeltség így újra 100 felé közeledve megint kezd magas lenni. Most napközben 99-100 körül vertem is a fejem hogy miért adtam el 97 körül, de most hogy zárás után már 94 alatt kolbászol, megnyugodtam.
-
Balu77
őstag
Hát igen, az már köztudott hogy a tsmc is árat emelt, így az Amd is fog. Ez a cukormázas megfogalmazás nagyon betalált!
Elvileg a zen4 is küszöbön van, szóval megvan hozzá az alapjuk. Amúgy pont ma teszi az Amd közzé a 2. negyedéves jelentését. Az Intelé igen siralmas lett, most kíváncsi leszek hogy Amd-nél mit hoznak össze, mert szerintem a konzumer piac szűkülése a Q2-ben már lehet meg fog látszani. -
Balu77
őstag
Pontos meglátás. Amúgy van egy olyan, hogy ppi index. Ez a production prize index. Ami a termékek előállításának költségindexe. Ez az infláció miatt szinte minden céget érintett, ami a marginnak nem tett jót. Az ügyesebbek kigazdálkodták, de az Intel kénytelen volt lépni, főleg hogy nem csak a készpénzállománya csökkent, de az adósságállománya is szépen nőtt évről évre. Korábban sokan vádolták az intelt hogy nem költött eleget fejlesztésekre, ezért is került jelen helyzetbe. Nos ez nem igaz, a probléma ott van, hogy rossz projektekre költött és ezekből sok lett a zsákutca, amiket dobtak is. Ha nem jön be nekik most az Arc vonal, akkor igen nagy bajba kerülhetnek, mert úgy vélem ez már akkor az utolsó utáni dobásuk lesz. A bérgyártós Mediatek-es biznisz még egy plusz mentőöv, illetve a kongresszus által jóváhagyott chipgyártókat érintő támogatás jön nekik jól.
Viszont attól tartok, hogy eme áremelést az Amd is szépen ki fogja használni és lehet látunk ott is csúnyább árakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest