Új hozzászólás Aktív témák
-
mlinus
őstag
gtx 980ti:
Project Cars 1080p minden max, leesik 45 fps-re.
Witcher 3 1080p minden max, leesik 45 fps-re.
AC Unity 1080p minden max, leesik 35 fps-re.
GTA 1080p minden max, leesik 40 fps-re.szóval ezt a "1080pére pazarlás" dolgot nem értettem, és nem is fogom. Ha ténylegesen kimaxolod a grafikát, akkor egyáltalán nem pazarlás, rendesen meg tud izzadni a 980ti is. Nekem ráadásul 144hz-s monitorom van, szóval a 60 fps a minimum... persze be lehet úgy lőni a beállításokat hogy akár 4k-ba is jól fusson, de akkor már kompromisszumokat kell kötni.
-
westlake
félisten
Ha már a 980-at említetted:
A legolcsóbb Fury ár, amit láttam, az 159.000 forint + ÁFA. Egyedi paneles (és hűtéses) 980-at lehet kapni bruttó 150.000 forint alatt.#10: Ez az információ (megint) kevés még az igazság feléhez is. Jó lenne tudni a kártyák pontos típusát, de főként a MHz-eket!
#34: Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Ha annyira lényegtelen lenne a dolog, akkor az AMD miért foglalkozik vele? Vagy egy brand attól lesz professzionális, mert kiküszöböl egy olyan hibát, ami nem is hiba?
-
Zorel
senior tag
Szerinted a játékosok hány százaléka használ FHD felbontású monitort és mennyi 1440p vagy 4k-t? Szerinted a rossz helyzetben lévő AMD-nek melyik táborra kellene koncentrálni, hogy hozza a bevételeket? 4GB VRAM mindenhova elég mondjuk 1440p-be? 4k-s TV-re hogy kötöd rá a Fury-t, hogy megtudjon jeleníteni 4k@60FPS-t?
PH-s tesztet várni...
Pont ahol mindig minden körülmények között az AMD kártyái vannak istenítve. Itt a Fury még a TX-nél is gyorsabb lesz.
Inkább akkor egy TPU-t vagy hasonlót, de ne egy teljesen egyoldalú oldal tesztje alapján vond le a konklúziót. Összesítve vicc az előnye a 980-al szembe, ha hozzávesszük a körítést akkor meg kb semmi. Részemről ennyi, sorry hogy ezt másképp látom de én is a tények alapján írtam ezeket. Piros dolgot nem bántásnak szántam, sorry ha úgy jött le.
-
Zorel
senior tag
A min FPS tényleg nem számít...
link
Én is tudok olyat linkelni ahol viszont AVG-be is gyorsabb a 980, ezért írtam először, hogy nálam kb egálba vannak. Van pár játék ahol jóval gyorsabb a Fury, de sok olyan is van ahol min FPS-be viszont alul marad:
link
link
linkPróbáltam nem túl régieket linkelni, de kifogásnak kevés volt, mert közel 5 éves játékot bemertek tenni a tesztbe. Mindegy is, hagyjuk, amíg nem bírod levenni a piros szemüveget addig úgysem fogod megérteni.
Lényeg, hogy kijött az új Fury hozza a közel egy éves 980-at, magasabb fogyasztással és drágábban.Tuti vétel, látszik is az AMD bevételien.
-
Zorel
senior tag
Köszönjük Emese!!
Tehát akkor mégegyszer, hogy megértsd. Az egy dolog, hogy AVG-be hozza vagy minimálisan megveri a 980-at, de érdemes vetni egy pillantást a min FPS-ekre is. Pl: link - FHD felbontás vagy link
A gyárilag emelt órajel az jelen esetben a 40MHz ami 4% és amikor AVG 1-2FPS-el gyorsabb, mint a ref 980-an akkor az igenis számít, mert ha a 980 is kapna +4%-ot, akkor már fordítva lenne. Arról nem is beszélve, hogy ezeknél azért 40MHz a gyári OC, mert alig húzható Fiji. Amíg a konkurensnél nem ritka a +20%-os gyári tuningok sem. -
Zorel
senior tag
Nem tudom milyen tesztet néztél, de kb egálba van a 980-al, sőt min FPS tekintetében a 980 még jobb is sokszor. Arról nem is beszélve, hogy sok tesztben a gyári OC-s Fury-t mérik össze a ref 980-al + nem a legújabb NV driver-t használják, ami pedig hozott némi gyorsulást. 980 Ti-nek és a Titan X-nek pedig továbbra sincs ellenfele.
Lényeg, hogy ezt a kártyát max az ára tudja megmenteni, de mivel a jelenlegi infók szerint drágább lesz mint a 980, így ez is megy a levesbe a Fury X mellé, mert egyik sem fog kelleni kutyának sem. Sajnos ez van, pedig vártuk, hogy legyen némi árverseny, de így nem lesz semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Mobil flották
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest