- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
válasz
KKaresz45 #55 üzenetére
Sima PCI foglalat van a legtöbb Atom-os alaplapon, aminek vagy a 3150-es integráltja van, vagy a régebbi. Ezek sem flash-t sem full HD-t nem támogatják. Sok embernek van ilyen lapja. Akik vagy Intel centrikusak, vagy csak egyszerűen nem akarják lecserélni Brazos-ra a rendszert, vagy nincs kedvük eladni, újat venni (memória is cserés)
Ezekben az esetekben tökéletes lenne 1 ilyen kártya. Atom D510-525 mellé, vígan kiszolgálja a HTPC-s igényeket évekig. A fenti két procin peidg a Win7 is vígan fut, nem még az XP
.
-
LGLuke
őstag
válasz
KKaresz45 #55 üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy nem nagyon éri meg beruházni.
Ezt a részét daa-raa-val már kitárgyaltuk. Nagyon kevesen vennének ilyen kártyát, hiszen az új kártya ára drágább lenne, mint amit a komplet PC-jük ér.
Nekem is van Athlon XP 2400+ -os rendszerem otthon, igaz volt már benne GeIL Value Dual Channel PC3200 ram, most meg 1GB-os Corsair TWINX1024-3200XL van benne. Igaz, hogy Samsung F4 320GB-os SATA II-es HDD társaságában, ami nagyon gyors boot HDD, de nekem a Windows 7 is kényelmesen futott rajta, sőt gyorsabb volt, mint az XP. -
LGLuke
őstag
válasz
KKaresz45 #49 üzenetére
Ne ferdítsd el a dolgot.
Én azt mutattam meg, hogy mi a minimális gépigénye az XP-nek. Te azt mondtad:
"Eleve nem vagyok benne biztos, hogy felmegy az XP egy olyan gépre, amiben még sima PCI foglalat van."
Nos ez ugye, ha szó szerint szőrszálhasogatóan nézem már hülyeség, mert a legújabb Intel SB alaplapokon is lehet PCI aljzat.
Nyilván Te arra gondolhattál, hogy:
Eleve nem vagyok benne biztos, hogy felmegy az XP egy olyan gépre, amiben CSAK sima PCI foglalat van.
Azaz se PCI-e, se AGP. Ilyen is van. Amiben integrált VGA van az alaplapon.
Pl. nekem volt Asus CUSI-FX alaplapom, amibe PIII 1GHz cpu simán belemegy, de P4-esből is biztosan van ilyen alaplap.Üdv!
-
LGLuke
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest