Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Roadhammer

tag

válasz Palibá #58 üzenetére

Galaxy S2-m van, azért nem váltottam eddig, mert semmi olyat nem tudott egy újabb telefon, amit ez ne tudna. Értelmetlen extra funkcióktól eltekintve. Ezeket használom: igo, offline térkép, bkv menetrend, duolingo, led világítás, fényképező, képnézegető, zenelejátszó, training timer, dolphin browser, shazam, cib token, facebook messenger, viber, skype, kalkulátor, email. Másra nincs szükségem, de ezekre igen, és ezt ez a telefon is hozza. Az akksim 2011.07.06.-os gyártmány, nem tudnám megmondani, hányszor kapcsolt ki a telefon 0%-ra merülés miatt, amikor különösen sokat használtam a telefont, de még mindig ez a gyári akksi van benne, és semmi baja nincs, nap végéig általában kibírja, bár legtöbbször 3-4 körül már itthon vagyok. Tudok én is a lítium akksik működéséről, az olyan mértékű lemerülést, ami már kifejezetten láros a telefonnak, nem engedi az elektronika. Amíg engedi merülni, addig lehet meríteni. Nem azért veszel telefont, hogy pátyolgassad, hanem azért, hogy használjad. Ő van érted, és nem te vagy érte. A 40%, amit olvastál, az az ideális tárolási töltöttség szintje. Ha hosszabb időreelteszed az akksit, akkor 40-50%-ra töltöd, mert ott a legkevesebb az önkisülés, és a feszültség is 3,7V körül van, ami a legjobb neki hosszútávon. Pl. Laptop akksinál jó,ha tárolásnál 40%-on van, ránézel 2-3 havonta, esetleg rátöltesz. És akkor már jobb, ha tudod, a teljes feltöltés többet árt neki, mert akkor már 4,2-4,3 voltra is felmegy a feszültség, azt sokkal kevésbé szereti. De ezek csak elméleti dolgok. Használni kell, és ha már nem jó, veszel másikat. Nem a legköltségesebb alkatrész, általában az emner gyakrabban cserél telefont, mint akksit kell. Nekem a két és fél éves akksimmal sincs semmi baj.

Új hozzászólás Aktív témák