- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cezarlacrone
aktív tag
majd az Infinity Flex Display
-
babosmiki
addikt
Azért ebben a videóban elég megnyerő szerintem.. : [link]
"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
veterán
Majd nyáron kiderül, de szerintem nem sok ember fog itt nálunk egy autó árát rákölteni, egyikre sem
-
judas13
addikt
válasz Remus389 #216 üzenetére
Tavaszig, nyárig? várni kell az összehasonlító tesztekre. Minden kiderül akkor. Addig mindenki csak találgat senki nem fogta kézbe még. Nekem a Mate X elgondolása jobban bejön első blikkre jobbak a méretek, jobb az alap elgondolás a hajlíthatóság szempontjából stb. De végre valami elkezdődik és nem csak a lyukas kijelzők körül forog már a téma.
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Friczy
senior tag
válasz Bumblebeee #204 üzenetére
Lehet, hogy techikailag jobb (bár majd meglátjuk), használhatóságban szerintem viszont nem. Ha én egy könyvet olvasok, és befejeztem az olvasást, be szoktam csukni, nem pedig kihajtom, mint a Huawei megoldása. Összehajtva a képernyő a Samunál védve van, a Huaweinél így legalább mindkét oldala tud karcolódni ütődni, stb. Szerintem a használhatóságot nézve a Samu megoldása jó, a Huawei rossz.
-
törölt tag
-
CB
senior tag
válasz Remus389 #216 üzenetére
Azért a mate x videóban 1:30-nál rendesen látszik, milyen gyűrött a kijelző.
Ráadásul azt nem tudom hogyan oldották meg (ill. megoldották az látszik), hogy a hajlítási sugár miatt a kijelzőt nyújtani kell. Egy ekkora kijelzőnél egy ekkora hajlítási sugár akár 10 mm-rel is megnyújthatja a kijelző szélességét a kinyitott állapothoz képest.A samunál meg "élesen" törik meg a hjlításnál a kijelző.
Az idő majd megmutatja, melyik változat lesz életképes.
Nekem a samu telefonja szebbnek, átgondoltabbnak, életrevalóbbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
Remus389
veterán
Azt kifelejtetetted hogy a Mate X-ben a tavalyi Kirin 980-as van, ami messze alulmúlja a Samuban lévő procit, továbbá a Samu kijelzője védve van, hisz belül van.
Egyáltalán nem olyan biztos a Mate X fölénye.
Ja és ne ilyen hírekből tájékozódjatok, amikor a kínaiak verik a mellüket: [link] Ezeket nem kell megkajálni, inkább tréfás dolgok ezek.
[ Szerkesztve ]
-
somogyib
őstag
Tényleg előbbre mutató megoldásnak tűnik a Mate X. Az első tesztekre mindkettőnél kíváncsi leszek.
-
judas13
addikt
300€ többlet bőven megtérül ha láttad az élőt
Ezen a csúcskategóriában ne ezen akadjunk ki azért. "Galaxy Fold, and Samsung is even planning on launching the device in Europe on May 3rd, starting at 2,000 euros."
"Huawei Mate X foldable 5G phone is here, price is Euro 2299"...
gV
+1
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
kemény, így megverni a Samut. bár nem számít nekik a véleményem, de én látva az X-et inkább ki sem adnám a Foldot, annyival bénább.
-
Gyula84
veterán
hajtogassa a fejére ezt aki kitalálta
[ Szerkesztve ]
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
bok92
addikt
2300 euró xD
-
judas13
addikt
Mate X köröket vert rá most. 55W-os gyorstöltés, 5G-s chipset letöltése mekkora lesz már! Meg valahogy az egész jobban bejövős lett nálam.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Bumblebeee
tag
Mate X most tiporta sárba a foldot.
HUAWEI jobb már mint a SamsungLG G4 Android MM 20D* NILLKIN Qin Quick Circle*
-
CB
senior tag
-
veterán
Ez nagyon tetszik👍
-
-
Remus389
veterán
Egyébként nagyon jó dolog, ha a fan-ek csinálnak ilyeneket.
Szerintem azért a gyártók is valamennyire figyelik a netet, mik a visszajelzések, vélemények a készülékeikről, sőt nem is kell drága piackutatás, elég ha fórumokat olvasgatnak.
Szerintem a Samsung ezért se vezette be a noccsot, ami még az apple-osokat is megosztja, illetve tartotta meg a jack-et. Bölcs döntés volt mindkettő.
Az ostoba kínaiak pedig mindent koppintottak, a jack-et is kidobták meg a noccsot is másolták. Hát nem evvel adták el a telefonokat, hanem inkább az alacsony áruk miatt.
[ Szerkesztve ]
-
judas13
addikt
válasz Remus389 #175 üzenetére
Ez lenne a befutó az (idáig) bemutatott félig meddig concept telefonok között? Kiderül. Nocccs mintha nem is lenne de ez inkább csak a remény? Meglássuk.
Kell majd egy lista - még nem hosszú -, h milyem sorrendben, mikor is jelentették be a cégek a saját elgondolásukat...
Vicces, h tegnap már láttam instrán a folder 2 persze concept, rajongói változatát noccs nélkül, teljesen egymásra hajtott panelekkel és keretmentes előlapi kijelzővel. Na persze oapixban könnyebb szerkeszteni mint ténylegesen megvalósítani.
[ Szerkesztve ]
-
tuki2200
senior tag
válasz #86973952 #186 üzenetére
Igen, most nézem tavaly egy negyedév alatt növelték a gyártást havi 125ezer kijelzőről, havi 1millióra és idén tovább növelik.. ilyen nagy ugrást nagy megrendelés nélkül nem csinálnak ilyen hirtelen. Szoval igazad lehet.
Amugy nem temetem a telefont, én nagyon szeretnék egy ilyet, mert ez szolgálná ki legjobban az igényeim és, ha a kinaiak letörnék az árakat, akkor esély is lenne a vásárlásra. Csak egy olyan dologra hivtam fel a figyelmet, amit az oriasi hype kozepette az emberek nem igazán vesznek figyelembe.
-
senior tag
válasz somogyib #174 üzenetére
Ha választanom kell a notch meg a mappa tok közt,akkor inkább maradok a notch-nál ( valahol még el is tüntethető az )
Viszont ez a rubik kocka hajtogatás nekem nem adja.... Meg a 8 kamera meg a t*k*m tudja.... Akkumulátor meg 4400mah.... Remek... ( Most egy Iphone Xr használok, előtte meg egy Blackview 9600 Pro és egy BV 9500-am volt vagyis még megvan, 10 ezer mah... na az akku idő amit produkál! )
-
KRobi88
csendes tag
Ha az alapmodell ennyibe kerül azért kíváncsi leszek a későbbiekben megjelenő 5G-s [Galaxy Fold ár]ára...
-
-
törölt tag
válasz tuki2200 #181 üzenetére
Huawei -nél nagy rá az esély, hogy BOE panelek lesznek. Jó cég, baromi jó fejlesztésekkel, törekvésekkel. Viszont egy-két kijelzővel náluk is volt már gond. Ez igaz volt pl. az LGD megjelenítőkre is.
Persze sokszor a ludas azoknál a hibáknál is más volt. Pl. rossz készülék tervezés. Kijelző helyének kialakításánál vagy a rossz hőelvezetés miatt.
Temetni nyilván nem érdemes. Huawei is gyanítom arra megy, hogy minőségi és tartós kialakítást tudjon nyújtani. Én kíváncsian várom az ő megoldását is.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Na amások se akarnak lemaradni, muhahah: [link]
-
tuki2200
senior tag
-
tuki2200
senior tag
válasz Remus389 #177 üzenetére
Ez nem ítélkezés, ez tapasztalat a ZTE és a Royol már elkészített telefonjai után, a Flexpai kiállított telefonok olyan karcosak voltak, hogy minden nap után cserélni kellett a kiállított darabokat és erre a koncepcióra építi a Xiaomi meg a Huawei is telefonját, mert jobban néz ki.. A Samsung sem tudott elég ellenálló kijelzőt gyártani ami megfelelően hajlik, ezért kerult belülre. Pedig ők értenek hozzá, nem véletlen használ Samsung kijelzőt a Xiaomi, Huawei és az Apple is.. a fizikával nem tudsz vitatkozni sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz Remus389 #177 üzenetére
Egyetértek. Ha már úgy is hajlítható kijelzőről van szó, azt mondanám legyetek nyitottak!
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
tuki2200
senior tag
válasz Remus389 #175 üzenetére
Ennel is az a bajom, hogy mivel kívül van a nagy kijelző, elől is kijelző a telefon és hátul is sőt oldalt is, ezt hogy teszed le egy asztalra? Vagy a zsebedbe, hogy ne legyen tiszta karc már a 2. nap? A kijelző nincs védve és nem Gorilla Glass, fóliázni sem lehet... szerintem a Samsung ezért tette belülre, sokkal életszerűbben használhatóbbnak tűnik a Fold, mint a 2 kinai megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
A Huawei is készülődik: [link]
Talán ez még jobb is.
-
somogyib
őstag
válasz Valaki87 #172 üzenetére
"nekem kicsit bazári már"
Egyetértek.
Én se vagyok ettől elájúlva, a tavalyi prototípus bemutatója után ütősebb megoldásra számítottam.
De én reménykedem, hogy a mai év inkább erről fog szólni és nem a további noccsosításról.szerk: de ahogy látom a híreket, a noccs marad.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz markknight #163 üzenetére
Ott a pont. Papírhajtogatós kijelző még odébb van...
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
senior tag
Nem vagyok elájulva.... Mint valami mappa tok.... ( nekem kicsit bazári már )
[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
válasz #86973952 #167 üzenetére
Szerintem úgy van megoldva, hogy mikor összecsukod, akkor középen az a szürke "léc" kijön a hátlap mögül és mikor kinyitod akkor egy mágnes visszaszipkázza. Mert látszódik a linkelt gifen, hogy a hajtásnál a szürke rész az megnagyobbodik, valszeg az az elrejtett "felület" bukkan elő. (Kinyitott álapotban nem is látszik)
[ Szerkesztve ]
-
judas13
addikt
válasz #86973952 #167 üzenetére
Igen így érthető. Sokat segít a védelemben, hogy be van hajtva a kijelző alapon - gondolom, de a karcállóság majd használat alatt derül ki, nagyon érdekel.
Én is akár a Huawei idáig még nem nagyon publikált megoldására v bármelyik más cégére."Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
törölt tag
Az van rajta, amire gondolok, akkor jó az ütésállósága, jól reagál a hőváltozásra. Viszont sokkal könyebben karcolható, mint az edzett üveg. Tehát valószínű ez vezetett ahhoz a megoldáshoz, hogy belül legyen a hajlítható rész.
A hátránya viszont az, hogy az ívet úgy is meg kell tartani. Zsánérok és a váz rész a hajtásnál (is) biztos baromi erős lesz, hogy bírja a fizikai behatást. Hogy ne roppanjon össze azon a részen az eszköz.
Nem a legjobb megoldás, de mindegyik változat valamilyen kompromisszummal jár. A jelenlegi technológiai korlátok miatt.
Kíváncsi leszek a többi hasonló megoldásra is.
[ Szerkesztve ]
-
judas13
addikt
válasz #86973952 #164 üzenetére
Itt lehet valahol az igazság tényleg. Mert egy dolog hajlítani egy kijelzőt akár körbe is mondjuk a csukló körül és egy másik dolog az "élére" hajtani azt ahogy - markknight - kollega is célzott rá többek között.
És igen a védőréteg megér majd egy misét, milyen vastag is, milyen anyagokból is áll teljesen stb stb.[ Szerkesztve ]
-
forgonati
őstag
Az összehajtható meg az összecsukható között van különbség azért...
Keelah Se'lai!
-
törölt tag
Szerintem két összetevős a dolog, de leginkább a második a meghatározó.
Egyrészt feltételezem, hogy minél kisebb ívben (minél nagyobb "törésben") van hajlítva a megjelenítő, annál kevésbé bírja a strapát. Ezen lehetne még finomítani, de akkor a zsanérozás és a telefon is sokkal szélesebb lesz.
Másrészt pedig arra tippelek, amit feljebb írtam. A kijelző védelmét egy viszonylag hajlékony plexi szerű anyag látja el, amit a Samsung már korábban bemutatott. Ez rugalmasabb, mint egy edzett üveg, de vannak határai.
[ Szerkesztve ]
-
pandamaci
tag
Összecsukva óriási hézag van a két rész között:
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Nekem nagyon tetszik. Valószínűleg azért, mert anno tetszettek a nokia kommunikátorai. Összehajtva is tetszik a telefon forma, és szétnyitva is tetszik a kijelző arány.
Nem tudom elhinni, hogy egy kijelző ennyi hajtogatást kibírna maradó alakváltozás nélkül. Na meg a kijelzőben található elektronika.....
Szerintem még kell néhány generáció, míg kiforrja magát, de addig lehet, hogy le is tesznek erről.Egy biztos, az utcán egyelőre sok nem fog szembe jönni.
-
addikt
Nagy lépés hogy piacra dobták, bár ez az én szememben még “csak” összecsukható , hajtható.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Teal'C
veterán
válasz Zolesz007 #155 üzenetére
Hát igen de az S10+ ceramic 1Tb + az új fülesük + gear watch 1590€ ez kb pont 1800$ és ebben van gyorstöltő grátisz meg még néhány apróság és + tudás. Ez a Fold meg majd kialakul emlékezzetek csak az első note ra.
[ Szerkesztve ]
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
Zolesz007
őstag
Iphone XS Max 512 GB + Airpods + gyorstöltő is van egy 1800 EUR...
Fold 5
-
logitech1
tag
Vajon két év használat után meg lötyögni fog,állandóan ki nyílik?
[ Szerkesztve ]
Posta nem érdekel Átvétel: személyesen helyszíni próba garanciával (3 nap) - utána egyéb garancia, visszavétel nincs! Alku nincs! Nem fér bele az időmbe
-
whitezo88
nagyúr
Es meg az XR kavaja vastag nagy problemaba utkozhettek hogy ilyen ocsmany a frontresze. De amugy erdekes.
-
Nartaas
tag
Összecsukva nagyon csúnya szegény, már-már kókányolás feeling. Én Samu nagyfőnökként nem engedtem volna ezt így ki. Az a front kijelző egy időutazás a múltba. A csukló is benga. Ennyi év fejlesztés után meg látva, hogy a szimpla telókkal hol tartanak ez csalódás a Samsungtól. A Xiaomi se egy díjnyertes megoldás nálam de azért elegánsabb. Az azért gáz lenne ha a Huawei egy szebb megoldással jön főleg ha még olcsóbb is lesz.
-
elfelejtette
veterán
Mindenesetre érdekes színfoltok lesznek a hajtogatós telefonok, az idei trend úgyis a lekerekített full view kijelző lyukkal, könycsepp-noccsal, vagy előugró kamerával.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Remus389
veterán
Szerintem inkább az hogy így könnyen felismerhető lesz. De az is lehet hamikáznak és nem ez lesz a végső dizájn, és akkor lesz wow megint.
Egyébként akkor érdemes ítéletet mondani felette, ha legalább kipróbáltad élőben. Van aki szerint meg csak azután lehet, ha megvetted és használtad.
[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
válasz elfelejtette #147 üzenetére
mert akkor a vásárló nem érezné azt hogy mennyire jó üzletet csinált a 2000 eurós telefonnal. Nem lenne akkora érzékbeli ugrás a kijelzők között. Így viszont minden alkalommal lehet wowozni.
-
elfelejtette
veterán
16:10-es lesz, azzal már csak kicsi fekete csík lesz alul-felül.Még azt nem értem, az előlapra miért nem tesznek nagyobb kijelzőt, mondjuk a Sony féle 21:9-es képarányút?
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
fecke78
senior tag
Hát ilyet bizt nem veszek meghagyom az ájfon mankiknak vagizni jó lesz. 🙊
-
hombre[EU]
veterán
Szerintem már a megjelenéskor sold out lesz.
Megvárom míg kijönnek a csuklóra hajlítható displayek aztán én is beszállok
[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
arty
veterán
és akkor ezen most a 4:3-as youtube videok néznek csak ki jól?
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Remus389
veterán
válasz somogyib #137 üzenetére
Ez káva dolog se 100%, lehet csak marketing trükk. Semmi sem indokolja technikailag, hogy ilyen vastag kávája legyen, és ennyire asszimetrikus legyen becsukott állapotban, szerintem meg tudták volna oldani hogy tisztességes kijelző legyen benne kívűl is. Ezt azzal lehet alátámasztani, hogy senki kezébe nem adták, hogy közelebbről megvizsgálja.
Csak annyit mondok, lehet a végleges nem ilyen lesz, ez csak trükk. Lehet.
Plusz amit írtam a #123-ban, lehet az is bejön. Nem érkezett rá válasz.
És akkor kiderül hogy mégsem béta(persze tudom a bétát más értelemben értették), hanem szuper alfa-hím teló lesz. Elhamarkodottan nyilatkoztak így egyesek.
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
Ez szubjektív, hogy kit mennyire zavar. Én épp most próbáltam ki, milyen a nálam lévő két telefonnal (Mi Mix 2, iSE, mindkettő tokban) egy zsebben sétálni kb 1 km-t. A kettő együtt simán megvan 1,5cm, és nem volt gáz. A súlya amúgy inkább volt zavaró, de nyilván itt futuretech-ről beszélünk, ahol alapvető elvárás a súlycsökkentés.
-
lalakov
senior tag
Sajnos még kicsi ez a kinyitott kijelző. Ha 10+" lenne, akkor tudnám értékelni. Jelenleg napi szinten használom az 5,5-es telefonomat osztott képernyővel munkára, nem túl kényelmes sajnos. (excel/számológép; excel/e-mail)
-
somogyib
őstag
Összehajtva egy borzadály. Vajon miért kellett akkora káva?
Na meg szétnyitva a brutálnoccs is gyönyörű...Ha lenne felesleges 2000$-om ezt akkor is kihagynám.
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
válasz moleculez #135 üzenetére
Nyilván, a vastagságot feláldozná egy ilyen kivitel, de mi is a másik legnagyobb probléma a jelenlegi mobilokkal? Pont az akksiméret, így legalább lenne hely még berakni
De amúgy viccet félretéve, én 1,5-2cm-es vastagságot már el tudnék fogadni, teljesen hidegen hagyott eddig is a milliméterek faragása a vastagságból. A 1,5-2cm pedig nem is biztos hogy olyan elérhetetlen lenne, a Samsung is azt írta, hogy a Fold kijelzője 50%-kal vékonyabb a korábbi kijelzőkhöz képest. -
confuser
senior tag
válasz tuki2200 #108 üzenetére
Egyetértek veled, igazából a kettő (Xiaomi és Samsung koncepciók) összegyúrása lenne az értelmes alternatíva, valahogy így (bocsánat a gagyi kivitelért, csak a vizualizálást szolgálja):
2 hajtás, az egyik befelé, a másik kifelé, így telefonra csukva a 3 kijelzőrészből 2 védve van, a harmadik pedig maga a telefonmódhoz adná a kijelzőfelületet. Így telefon és tablet állapotban is olyan képernyőarány érhető el, ami alkalmas tartalomfogyasztásra. A Samsung mostani megoldása egyik helyzetet sem teszi alkalmassá ehhez, hatalmas fekete csíkokat kell bámulni tartalomfogyasztáskor, ráadásul telefon módban óriási kávákkal kell így dolgozniuk. Ez így nálam is kapufa. Egyedül a hajlítás módja az, ami értékelhető, a többi nem.
-
hemaka
nagyúr
Ha nem doglik meg az egesz otlet, talan 3-4 ev mulva lesz belole hasznalhato, normalis meretekkel. Bar akkor is muanyag lesz a kijelzo bevonata, ami nem arrol hires, hogy milyen karcallo.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
babosmiki
addikt
Nem lesz ez rossz, de a következő gen. lesz szerintem az igazi..
"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
koby11h
őstag
Azért ez egy fokkal jobb mint a BendGate-es iPhone 6 sorozat, azzal ötödik alkalomra már nehéz volt visszahajtani eredeti állapotába...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
NyMRooD
őstag
Majd lesz arra is megoldás, de magát a koncepciót mondtam, hogy jobban bejön, nem azért mert menőbb, hanem mert használhatóbb,legalább is szvsz. Egyébként amíg a képernyő védelmét nem oldják meg, szerintem nem életképes a hajtogatós megoldás.
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
joey04
titán
válasz Dyingsoul #60 üzenetére
Az a helyzet, hogy az az ember aki egy ilyen eszközt vesz meg az nem az eszközei árából kiindulva teszi ezt, hanem a fizetése töredékéből...
Ezzel nem értek egyet, manapság az emberek nagyon sokat költenek mobil eszközökre, ami érthető is, hiszen ezeket használják a legtöbbet a nap folyamán. Nagyon sok mindent kivált, az ember a felkelés pillanatától lefekvésig szinte mindent ezen intéz. Más kérdés, hogy ezt meglovagolták a gyártók és szépen kúszik felfelé az ár. Viszont még a 2000 eur sem lenne vészes érte, ha egy kiforrott cucc lenne, egy szintén kiforrott és az alkalmazások által 100%-ban támogatott DEX rendszerrel. Mert ebben az esetben kiváltaná a laptopot, tabletet, telefont, fényképezőgépet, GPS-t egyben.
Ehhez viszont idő kell, a Samunak pedig pénz ami csak úgy jön, ha kidobják a piacra a terméket.
Ezzel meg egyetértek teljes mértékben.
-
joey04
titán
Köze nincs a rendszerhez, ne kapdoss bele másik témába, ha az első megbukott, csak a kötekedés kedvéért. btw pont a samsung az a cég ami nagyot fejlődött a szememben, szerintem a legjobb ajánlatok náluk vannak droidos fronton. Itt a kritika a kiforratlanságnak szólt. Ennek ellenére nem bánom, hogy megjelenik, csiszolgassák csak, aztán meglátjuk mi sül ki belőle pár év múlva.
-
markknight
veterán
Összecsukva nagyon ergya csóri. Kinyitva sem szebb a notch, tényleg kell neki pár év mire jó lesz. Én annyit várnék, hogy iPhone X vastagság mellett legyen kinyitható a készülék és a secondary dislay is legyen káva nélküli, de tényleg káva nélküli, ne legyen előlapi kamera se.
-
Dyingsoul
veterán
A Samsung Omnia i900 anno 3.2' volt... Mégis mennyien imádták, nagyszerű telefon volt. Pedig ott még a winfos fel sem volt vértezve ilyen-olyan user friendly UI-al.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Friczy
senior tag
Te azt jelentetted ki, hogy 4,6" kijelző használhatatlan. Én erre reagáltam.
Ha esetleg azt írtad volna, hogy nyugodtan tehettek volna bele nagyobb kijelzőt a 4,6" helyett ugyanebben a házban, akkor valóban neki kéne futnom még egyszer (bár ez esetben egyszer se, mert akkor nem reagáltam volna). Valóban megemlítetted, hogy ennél a telefonnál, de akkor légy szíves, magyarázd meg, hogy miért használható egy 4,6" kijelző az egyik telefonnál, és miért használhatatlan a másikban.
Lehet futkározni.
-
Remus389
veterán
Nekem van egy olyan érzésem hogy ez nem műanyag ami hajlik, hanem üveg, ami tökéletesen egymás mellé passzol.
Még a műanyag se tudna ilyen kis rádiuszban meghajolni.
Ezért is van olyan komoly nyitómechanikája, hogy tökéletesen passzoljon.
Persze csak feltételezés.
[ Szerkesztve ]
-
M@cika
őstag
Haha, nincs is nekik semmi és még egy darabig nem is lesz, legalábbis most ezt mondják, hogy megvárják, míg kiforr a technológia - értsd, amíg lekoppintják a kínaiaktól - :-) Hogy is írják tanult fórumtársaim? " Apple beleáll a földbe és a pokolba lovagol" :-) Épp ideje is.
Nasit a kis fehér medvének!
-
edward2
addikt
Használok egy iphone se-t munkában és minden alkalommal fizikai fájdalom fog el amikor használni kell. 5" alatt egy szenvedés minden. Ráadásul maga a telefon nem sokkal kisebb sőt a vastagsága kifejezetten komikus és idegesítő zsebben. Na ennyi az előnye a kicsi telefonnak.
-
Friczy
senior tag
Telefonnak, SMS-t írni, olvasni, gyorsan elolvasni a levelezést, stb. bőven elég a 4,6". Nekem az SE képernyője is elég erre, pedig az csak 4", de a Sony Z5c képernyője sem volt nagyobb ennél. Ha meg mégis nagyobb képernyő kell bármiért, kihajtod. Nem is igazán értem, miért tartjátok ezt kicsinek. Értem, hogy lassan 6" alatt csak gyereknek játszani meg hasonló elképzelés a jelenlegi trend, de az egész folding koncepció pont arról szól, hogy kis telefon, és csak szükség esetén nagy kijelző.
-
moleculez
veterán
Szerintem igy kezdesnek egyaltalan nem rossz. Nem azert van, hogy szolgaltatonal sorbaalljanak erte, es nullaforintert kihozzad. Kiserleti cucc, megvasarolhato, megy a gazdag YouTubereknek, akik amugy sem dolgoznak, csak penzuk van. Megy azoknak akik jol allnak, es fogekonyak a techre. Megy kulfoldre meg dragabban, a ritkatelo nepperek altal. Na ok nyugodtan betatesztelhetnek, nem sajnalom. Majd 2-3 ev mulva 1000$ kornyeken mehet szelesebb kozonsegnek.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Dyingsoul
veterán
-
Z_A_P
addikt
Es megcsinaltak!
Ez a legnagyobb valtozas az utobbi evekben, ez toketeles, lehet hurcolaszni, otthon pedig netezni a normalis (7+) kepernyon.OK
-
törölt tag
Gondolom azt az UL minősítéses "plasztik lapot" kapta, amit korábban bemutatott a Samsung. Esetleg fejlesztett verzióját. Tehát az ütődésnek és a nagy hőmérséklet különbségnek ellenáll.
A karcállóságról nem sokat beszéltek, de szerintem ez is ebben vérzik el. Ahogy korábban másnál is, amikor hasonló anyagot használtak, teszteltek. Úgyhogy igen, gondolom ezért került belülre ez a felület.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Silenzio
addikt
Nekem ez "meh". Nincs hajlítható kijelző, és a 7.3 inch sem tűnik soknak akár az S9+ 6.2-jéhez képest. Cserébe van viszont viszonylag sok káva.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
tuki2200
senior tag
Azt ne felejtsd el, hogy a hajlítható kijelző nem üveg, nincs Gorilla glass, hanem puha, hogy hajoljon, vagyis karcolodik mint az állat és a hajtogatás miatt kijelző védő üveget sem fogsz tudni rátenni. A Xiaomi megoldásánál le sem tudod tenni a telefont sehova, mert elol-hatul karcolodni fog a kijelzo, még az oldala is!
A Samsung ezert tette belülre a nagy kijelzőt, mert igy védve van, és a telefont le is lehet tenni egy asztalra.Használti szempontból is meg kell tudni vizsgálni ezeket, nem csak menőségi nézőpontból.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz karpathy #106 üzenetére
Marketing az egész.
Tehát csinálnak egy full szériát, és utána arra a brandre építik a továbbiakban az új készülékeket.
Lásd Galaxy márkanév, és az olyan hitványságok, mint például Galaxy Trend Core Plus Prime szériák anno.
De lehet említeni a low-cost J modelleket is.
Ez a marketing.
-
NyMRooD
őstag
Hát kövezzetek meg, de ez így vacak, nem a technológiai irány, mert az tetszik, hanem a Samsung féle megvalósítás, szvsz a Xiaomi koncepciója sokkal életképesebb. Ott 1 nagy kijelző van ami hajtogatható, itt meg van egy hajtogatható vékony kávával meg egy kicsi orbitálisan nagyokkal. Szerintem picit mellé ment a Samu, úgy mint a Galaxy Round-al amikor a kijelzőt keresztbe és nem hosszában hajlították mint az LG a Flex-nél.
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
F_Gergely
őstag
Nekem mondjuk tetszik, bár nekem elsőre egyből a régi nokia kommunikátor jutott eszembe összecsukva arra hajaz.
Viszont az ára miatt számomra értelmetlen. 300-at se adok ki a nyomorult telefonra nemhogy 600-800 ezret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest