- Fotók, videók mobillal
- Egy óra, két rendszer
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vagy nem enged felugrani egy ládára, nem mászhatok át egy kerítésen, nem lőhetek ki egy lámpát -azért ez már ritka, de még előfordul-, nem mászhatok fel egy amúgy láthatóan megmászható sziklát, házat, stb.
Az AC sorozatot pont ezért szeretem, kicsivel nagyobb a szabadság. De mondjuk a 200. kincses ládát kinyitni -Black Flag- már idegölő.
-
Snoop-y
veterán
Azok a dolgok is idegesitoek amikor egy adott palyan csak az elore beallitott logikai vonal menten lehet tuljutni.
Pl el kell engedni magam mellett az ort es csak utana megolni a masik kettot egyebken minden mas esetben kudarc a kuldetes.
Es ha en egy kicseszett rambo vagyok nem olhetek meg 3 embert csak kettot? -
Jöhetne már végre egy olyan játék, aminek valóban szuper a fizikája! Ezen a téren hatalmas a lemaradás, pedig sokak számára ez legalább annyira fontos szempont, mint a képi megjelenítés minősége. Kiábrándító, mikor egy faajtót nem lehet átlőni .50-essel vagy raksivetővel se, illetve hogy olyan tereptárgyak, mint váza, kép a falon, stb. -teljesen elpusztíthatatlanok. A HL2 óta szinte alig történt fejlődés tényleg.
Az M.I. meg a másik lenne. A F.E.A.R. első részének szintjét közelítgetik most, 2015-ben is a legjobbak.
-
barky
tag
Elég pozitívan hangzik ez a fejlesztési irányza
-
-
SylverR
senior tag
-
nemlehet
őstag
válasz
|DavidWoody| #18 üzenetére
Azért ne legyünk ennyire hipszterek a PS4-et nem űrkutatni veszik az emberek.... És szerintem relatíve kevés más hardver használható a PS4 SDK-jával. De ha tudsz ilyet mondani akkor kérlek oszd meg velünk.
Amúgy jó dolog a fizikai szimuláció, sok játékra ráférne. A mindenféle grafikai m*szturbáció helyett ilyen dolgokkal is kéne foglalkozni, mert engem nem hat meg, hogy 1 millió poligonból áll az orrszőre a karakternek, de az már érdekel amikor a lelőtt ellenfél elkezd pattogni vagy a fa megállítja a kocsit....
-
krx21
nagyúr
válasz
|DavidWoody| #18 üzenetére
Értem én, de a PS4 nem játék gép? Pláne ha elolvasod a cikk utolsó mondatát, akkor nem feltétlenül én értelmeztem valamit rosszul...
-
|DavidWoody|
tag
Szerintem az a lényege , hogy egyre fejletteb hardware-ekhez egyre fejlettebb és takarékosabb technológiák születnek. Lehet , hogy későbbiekben ezt komolyabb szimulációkhoz használják ki , mondjuk űrkutatásban , biokémiában , kvantummechanikába stb , ott , ahol valóban van értelme. Az , hogy közben szebbek a játékok az csak mellékes , a lényeg a fejlődés és nem a játékok fejlődése , hanem a világé.
-
krx21
nagyúr
válasz
|DavidWoody| #15 üzenetére
Ha szerinted nem az a lényeg, hogy valamikor is ezt valami ki is használja, akkor mi??? Ha meg nem veszik észre a technológiát, rávezetés nélkül, akkor az annyit is ér... Hogy a cikk miről szól az meg teljesen világos, de a játékosoknak mindig is csak a megvalósítás a lényeg... Technológiai demók és elméletek mindig is voltak, lesznek, reméljük ez nem lesz kiaknázatlan...
-
|DavidWoody|
tag
Hat te valoszinuleg soha , mert ha neked ebbol a cikkbol a "LENYEG" az amit irtal , akkor fogalmad sem lesz , hogy amivel eppen jatszol az majd kihasznalja e ezt vagy sem , mert nem is erted mirol szol a cikk...
Mas : 10K geometria objektum fizikajat szamolja , ami "valtozhat az alakzatok osszetettsege fuggvenyeben". Ez a gyakorlatban mit jelent? Mert ha radikalisan elter akkor csak hype ez a 10K , gondolom itt a valtozast nem +-5% nak kell tekinteni. Valahogy ugy tudom elkepzelni ezt a 10K szamot mint a telefon keszenleti 600orajat. Csak a kijelzot nehogy bekapcsold mert akkor a 600bol 4et csinalsz.
-
krx21
nagyúr
A lényeg, hogy mikor láthatunk ebből valamit is egy játékban??? És mennyi játékban???
-
Tegla80
addikt
Mi az a "pc"?
Latom tobben idekeveritek azon ket betut,holott ez a hir a PS-rol szol.
Warez es cheater mentes jo hetvegi jatekot nektek is. -
AAAgold
senior tag
"Gyakorlati példával ezt úgy lehetne szemléltetni, hogy van egy nagyjából 1 ezredmásodpercnyi számítást igénylő grafikai feladat, amely nagyon enyhe terhelést fejt ki a shader processzorokra, míg lesz egy szintén nagyjából 1 ezredmásodpercnyi fizikai szimuláció, ami szinte csak a shader processzorokat terheli. Ezt összeadva 2 ezredmásodpercnyi munka jön ki, de az asszinkron feldolgozással megoldható, hogy a két feladat végrehajtása egyszerre történjen, így tulajdonképpen összesen csak 1 ezredmásodpercnyi processzoridőt kell beáldozni."
nem arról van itt szó, hogy amíg összesen eltelik egy "műveleti ciklus", pld. 1 képkocka megjeleníthető, azalatt a shader részek üresjáratát kihasználják a fizikai számításra is? és emiatt lehet asszinkron feldolgozásról beszélni? mert azt írtad, hogy a shader dolgozik 1ms-t, meg mégegy 1ms-t, összesen 1ms (cpu) idő alatt
de ez számomra logikailag értelmezhetetlen, hiszen ha időegységet használunk, akkor 1ms idő alatt csak 1ms idő tud eltelni - vagy pedig a shaderek nem dolgoznak 1ms-t a cpu 1ms-nyi munkája alatt és ezért van "idő" az egyéb műveletekre is
update: azt hiszem félreértelmeztem kicsit a szöveget, most már nem látom magam előtt, hogy a shader is 1ms-t dolgozna a grafikával, majd ezután még 1ms-t a fizikával - my bad
-
A PS4-en fejlesztett dolgok ígéretesek,de ezt jó lenne viszontlátni a PC-n is.
-
Garada
őstag
válasz
SMartin-HU #2 üzenetére
Mindenképp pozitív irányba viszi ezt az ágat.
-
SylverR
senior tag
válasz
SMartin-HU #2 üzenetére
5 fps-t i7-en, 10-et kaverin.
-
Dr. Romano
veterán
Az iskolában mi is csak szimuláltuk a fizika tudásunkat.
-
Duck663
őstag
Hát az hogy PS4-re milyen fejlesztés történt valahogy nem hat meg, én PC-n szeretnék valami jót látni már, játékban, és úgy hogy Radeont használok.
-
SMartin-HU
tag
Majd meglátjuk, hogy ez mit eredményez a jövőre nézve.
-
szmöre007
csendes tag
A fizikai szimulációkon kívül milyen fejlesztések történtek még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Egy óra, két rendszer
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest