- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple iPhone Air - almacsutka
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
"Mondjuk irreleváns a mai világban, hogy 30 tab mellett egyik böngésző 400, másik 650Mb ramot evett, mert elfér így is bőven..."
Ha nem bleeding edge rendszert használsz, akkor nem biztos.
De egy példa: a Word doc sokszoros méretű egy ugyan olyan tartalmú docx. Sanszos, hogy elég sok alkalmazás esetében lehetne nagyon sokat optimalizálni a méreten és a futtatáshoz szükséges erőforrások használatán. Csak nem ez az érdeke sem a hw, sem az sw gyártóknak. Persze, megy ez a kamu duma, de valójában srófolódik feljebb egymásra támaszkodva. Bár ilyen téren a Linux (és valszeg a BSD-k is, meg még ilyen hasonlók) még mindig jó, mert most is minden különösebb erőlködés nélkül lehet csinálni pár tíz MB-ot evő kényelmes gui (pl. lxde) alaprendszert. És ehhez képest brutális, amikor megnyitsz egy akármilyen böngészővel egy oldalt, és már az az egy többet használ, mint az egész rendszer.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
joysefke
üzenetére
Egyszer ürítsd ki a gyorsítótárat a rókában (advanced / network / clear now), sokkal gyorsabban fog beindulni. Utána valszeg nem fog visszalassulni, mert a 15mp nem természetes. P3-as gépen sem tartott pár másodpercnél tovább a róka indulása. (Friss 16-os róka?)
Ha nem Windows alatt dolgoznál, mondanám h. irányítsd át a róka cache-ét ramdiskre, na az aztán a tuti megoldás.Amúgy a ram fogyasztást én is méricskéltem, de IE9 azonos tabok mellett több ramot kajált, mint a róka, és ezt nem is a legfrissebb rókával nézve. Mondjuk irreleváns a mai világban, hogy 30 tab mellett egyik böngésző 400, másik 650Mb ramot evett, mert elfér így is bőven...
-
joysefke
veterán
ettől függetlenül teljesen igaza van. Munkahelyemen privát böngészésre Firefoxot használok, egyszerűen, mert ebben az idióta reklámok kiszűrésére jó beépülők vannak. Mindig együtt fut a firefox 16 és az IE8-is IE8-t leginkább munkára használom, persze néha abban is böngészgetek, így van összehasonlítási alapom.
Az, hogy mindkettő rengeteg kívánni valót hagy maga után az evidens, de mégis, ha sebességről van szó az IE8 lényegesen gyorsabb ugyanez vonatkozik az otthoni PC-en futó újabb IE-re (IE9?).
Amikor a gép újraindítása után rákattintok a firefox ikonra szó szerint 15mp-ig semmi sem történik, utána méltóztatik őkelme elindulni. Ehhez képest IE8 max 4 másodperc alatt indul. (ugyanaz a gép, WinXP).
Tehát a sebességkülönbség, ha indításról van szó mérhető és érzékelhető.
Memóriaigény dettó, de azt éppen leszarom. Munkahelyi gépen nem releváns.
J.
-
ddekany
veterán
-
törölt tag
a gravitáció se javaslat hanem törvény...
senki nem tiltja hogy legyen magánvéleményed, de ha az téves és alapvetően több sebből vérzik, akkor arra ne csodálkozz hogyha harapnak, és megmondják miért és hol tévedsz.
a piaci erőfölénnyel való visszaélés se vélemény kérdése, erre jogászokat tartanak és komoly szervezetek foglalkoznak vele. akár érdekel téged akár nem, akár jogosnak érzed akár nem, ez tény, és jogos eljárás egy céggel szemben, sőt ennél komolyabb is lehetett volna ha ms nem lép. nem kell vele egyetértened, mindenki érti hogy szerinted ehhez senkinek semmi köze, a hatályos jogszabályok szerint viszont nem neked van igazad. innentől nem értem a vergődést
-
floatr
veterán
Másokat meg miért érdekeljen, az h téged mi nem érdekel? Ifjunó vatájmín
Egyébként ha még hozzád nem jutott volna el a híre, szeretném veled is megosztani azt a rendkívül bennfentes információt, hogy az IE6 kifejezetten szar böngésző volt -- de az ie7 és ie8 is rendelkezett hasonló képességekkel -- és emiatt sírt az operáék szája. Sőt a ms szélnek eresztette a böngészőcsapatát az ie6 után, így 2 nagymami molyolt a bugreportokkal két zokni kötögetése közben, a szabványoktól elterelték a fejlesztéseket, és azzal hiába léptek volna előre, minden hozzád hasonló vég(ülis)felhasználó a mozilla meg az opera anyját szidta.
Mellesleg jelzem, hogy a chrome sem egy hibátlan darab. Jóval nagyobb tőke van mögötte, mint a ff mögött, de ha akarom, akkor abban is tudok hibát találni -- mint ahogy egy rakat sebezhetőséget találnak ebben is a böngizúzó akadályversenyeken -- bár ez az egész történet nem erről szól. A ballot screen eltűnésével és megjelenésével egybecseng a letöltési statisztika változása. Ezt meg a legképzettebb megmondó is nehezen magyarázza ki, mert nem a ff minősége a téma, bármennyire is úgy éreznéd.
-
qad
senior tag
Melyik részét nem érted annak hogy saját vélemény? Nem érdekel a piaci erőfölénnyel való visszaélés sem amíg normális böngészőt ad a kezembe az operációs rendszerrel együtt. A többiek meg ne sírjanak hanem nőjenek fel az IE-hez ha annyira jó. Ha meg nem elég jó a beépített IE akkor meg hiába próbál meg visszaélni az erőfölényével (lásd chromot kellett feltennem mert nem volt hajlandó az ie10 feltelepíteni magát, így meg sem bírtam nézni), ezt példázza hogy már a chrome vezet a böngészők között.
Ez lenne a normális hozzáállás csak az ms kényszerítése nélkül. Látjuk mit csinál a firefox......
-
Szerintem 34 evesen mar ideje lenne eljutni odaig, hogy mielott tockost meg hasonlokat emlegetsz, legalabb egy kicsit utananezzel a temanak. Mondjuk pl. annak, hogy mi is az a "piaci erofolennyel valo visszaeles", es akkor nem kellene azzal egetned magad, hogy olyanokat irsz, hogy "akkor is pofátlanságnak tartom hogy más operációs rendszerébe beleüssem az orrom".
Szerintem. -
Mintha lett volna olyan igereted, hogy nem fogsz ilyen topikokban trollkodni. (Mert azt nehez elkepzelni, hogy nem trollkodasbol, hanem teljesen komolyan irogatod ezeket a hozzaszolasokat, gondosan ugyelve arra, hogy a konkret, konnyen megismerheto tenyek helyett (sot, elleneben) homalyos, szubjektiv dolgokra helyezd az ervelest).
-
törölt tag
Téged nem bosszantott.

Viszont a példa teljesen jó, ugyanis az MS csinálta mind a kettőt, emiatt mind a kettőt ők "javíthatják". Ha neked a 8-on állandóan feljön, bár már választottál, az az MS sara. Őket szidd!
Amúgy én agyszer láttam eddig a Win 8-on a választót. Azóta sem. Mondjuk lehet, azért, mert alig használom? Csak egy tipp.
-
nicu71
addikt
egyébként nálam maradt gond nélkül a böngészóválasztó szopatás ellenére is az IE10 alapértelmezett,a tálcán is ott van,és punktum.
Én nem látok olyan nagy ujdonságot benne az ie 9 hez képest semmit,hacsak azt nem hogy veszett gyors.Gyakorlatilag még nálam fagyást összeomlást nem produkált.Akinek nincs szüksége kismillió beépülőre,meg mindenféle persona non gratára /nekem nincs/ annak tökéletes.tomtyi engem az UAC még soha nem bosszantott,a példa teljesen rossz,párhuzamba sem állitható a két dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% akku
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)