Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fred23

nagyúr

válasz t72killer #36 üzenetére

Remélem, lesz teszt majd egy H-s, GT4-es apuról is! A GT2-es IGP is képes alacsonyabb felbontás mellett 30 fps-el futtatni a GTA V-öt. Vajon a 72 EU mennyit hoz játékokban a 24-hez képest? Biztosan nem hoz 3*-os teljesítményt, de hozhat talán duplát. Akkor pedig ott van, ahol egy közepes dedikált mobil gpu. Ha lehet választani, ebben az esetben szerintem jobb az apu magában, mint egy apu + dgpu. Példának okáért egy AC: Black Flag-et nyomva a nyári hőségben, alig 1 órát bír ki a játék notin. Túlmelegszik a dgpu, és kidob az asztalra. Szerintem egyszerűbb és jobb megoldás lenne itt egy GT4-es IGP. Viszont: valszeg még mindig alkalmatlan lesz 1080p-n modernebb játékokhoz. Kéne a teszt, hogy kiderüljön: mennyi az annyi, mit válthat ki, mit nem!

• sb

veterán

válasz t72killer #33 üzenetére

Mondom, a cpu rész hidegen hagy.
    Erősebb IGP miatt várok (amire szintén nincs szükségem, de az legalább érdemi előrelépés lenne és érdekel is hátha HSA vonalon kisül belőle valami)

A régi M sorozat helyére csak gyengébb U jött. Most már szvsz az U is hozza ugyanazt kb ha nincs agyonterhelve. De ilyen szempontból is megnéznék egy erősebb IGP-s 25-28W-os procit.
    Céges gépben úgyis ritka a 1.5kg vagy azalatti úgyhogy 2kg-ig ezt még elbírná a hűtés.
    Kíváncsi vagyok jön-e ki mezei (nem 3-500k-s) Latitude U-s procin kívül mással...

• sb

veterán

válasz t72killer #19 üzenetére

Tudom, egyelőre megvárom a Skylake felhozatalt mert mint írtam ha lesz erősebb igp-s, kicsit nagyobb TDP-vel akkor lehet, hogy az lesz belőle. Ill. amúgy is várni kell (és válogatni se nagyon lehet majd) mert munkára lesz céges. Igazából az igp csak érdekel... de a nagyobb TDP cpu oldalon se jönne rosszul ha ki kellene hajtani.

De saját notinál is ezt tenném, ha kell az erős igp akkor érdemes megvárni vmi gt3-ast minimum hátha az ígéreteknek megfelelően Skylakeből lesz ilyen a Broadwellel ellentétben.
    Ha GT2 és U kell akkor meg tök mindegy.

1. CPU c2c: 5% körüli előny a Broadwellel szemben, amit ha hozzáadunk a 0.1GHz órajelemeléshez jó hűtés esetén elérhetjük a 10%-ot - nem estem hanyatt tőle
    2. DDR4 vs DDR3: nagy semmi

Ez várható volt 100%-ban. Nem is ígértek mást ill. fizikailag adja magát pl a ramcsere. Nincs olyan ami ramérzékeny lenne.

DC-re visszatérve: Régi tesztet néztem, a HD4000 körül még 20-30%-nál többet nem jelentett ami az amúgy sem túl erős igp-re nézve nem sok. Így értettem. Nyilván azóta egy GT2 is jóval erősebb lett és az architektúra is változott. Plussz lesznek talán GT3/4-es cpu-k is.

Szóval csak úgy értettem, hogy ha elég átlag igp akkor a DC ramtól sem kell sokat várni. Alkalmazásban alig hoz, grafikában meg amúgy se lesz nagy szám se vele se nélküle. Persze ha elérhető a DC és nem gond akkor mindenképp jobb.

• hallador

addikt

válasz t72killer #27 üzenetére

Ebben az esetben valóban. De ha mondjuk 5 - 8 VM-et futtatsz rajta, ahol 12 - 14 GB ramot is eszik a gép. teker benne rendesen a WD Black 750 benne a VM-ek miatt. Akkor ez a fogyasztás dolog semmit nem jelent. Mert ameddig az U megcsinálja addigra a 2520M már végzett, és kb egy szintre jön ki a fogyasztás, meg az üzemidő is.

Nekem akárhogy akarom sem megy 4 - 5 óra fölé a 4310-el a gépem, a HP ehhez képest ha csak netezek 3 - 4 órát bír ki nem egy egetverő különbség.

Ha mind a kettőn nagyon alacsonyra veszem a kijelző fényerejét, nem mountolom fel a hdd-t, akkor picit több az üzemidő. 8 óra soha nem lenne nálam.

De kinek pap kinek a papné.

• AxBattler

félisten

válasz t72killer #19 üzenetére

Az új 800-as Elitebook-okból még akkor sem kéne, ha féláron adnák!
    Allee BestByte-ban megfogdostam párat, és szvsz a régi 4530s-es Probook-oknak fényévekkel jobb volt a minőségérzete... :(((

• sb

veterán

válasz t72killer #7 üzenetére

Nem leptek meg, kb. az van amit a Broadwell/Skylake topicban leírtam:
    - Asztali vonalon nulla értelme már Sandyről is akár váltani.
    - Mobil vonalon meg ahogy írod, a (sokat szidott, de nem értem miért) Broadwell volt nagy ugrás energiagazdálkodás és hatékonyságnövelés terén. Ott meg az alatt nem érdemes nézelődni. (plussz faktor a driver támogatás ami ugye csak a szar hozzáállásukon múlik, de adottság úgyhogy nem árt arra is figyelni.)

A másik észrevételem: mivel cpu teljesítményben nincs előrelépés a fentiek alapján így mobil cpu-knál sincs sok variáció azonos igp-vel. Bár a Skylake arra gyúrna állítólag, de ez nyers erőben nem nagyon látszik eddig, így enélkül itt sincs sok variáció.

A listában szvsz 4 féle cpu szerepel:
    - 2/4, GT2, 3-3.1GHz. (ebből van +-10% teljesítményű lefelé és felfelé: 2.8 - 3.4)
    - 2/4, GT2, 2.3GHz
    - 2/2, GT1, 2GHz
    - 2/2, GT1, 1.6GHz

És ha hozzátesszük a Broadwelleket - ami ugye a cikk címe szerint is ugyanez a lista koppra - akkor ez 16db proci 4 variációra.

Ha jönnek GT3(e) és GT4e példányok esetleg 28-47W-ban akkor lesz vmi előrelépés. Már aki játszik... mert gpgpu-ra/HSA-ra még akkor is várni kell.
    Másrészt ez is mesterséges korlátozás mint a driver támogatás, mivel Broadwellből is jöhetett volna nyugodtan GT3/4 i3/i5 és akkor azokkal megint ugyanott lennénk.

Én azokat megnézném... mondjuk mivel nem játékra kell így max egy 25-28W-ost. Vékony gépben.
    Ha nem lesz vagy elszállt áron jön akkor meg bármelyik i5 U megteszi, Skylake v. Broadwell is.

szerk: A DC ram nem tudom mennyit számít jelenleg. Világos, hogy az igp-nek kell a sávszélesség, főleg a gyorsabbaknak, de 1-2 éve egy HD4000/4400 is alig gyorsult a DC-től. (alig=max 20-25%, persze azóta a GT1-2-3 jócskán több EU-t kapott asszem). Cpu oldalon meg tényleg szinte semmit nem hoz a DC 1-2 tömörítőt leszámítva, de talán ott is inkább csak a tesztet.
    Persze én is mindig DC-t próbálok összehozni a laptopban is, de szvsz elég feleslegesen.

• stevve

veterán

válasz t72killer #7 üzenetére

"A keskenyebb csíkszél/jobb energiagazdálkodás miatt a Haswellnél (pláne a refresh előtti 00-ásoknál) lényegesen jobb lesz valós órajel (throttling-nemthrottling) tekintetében. Az IGP pedig rendesen driverezve lesz win10/DX12 alá."

Azért én megvárnám a teszteket, mert eddig halovány az asztali alapján várható előny és a Broadwell jól sikerült. Ha csak Dx12-ben lesz jobb az IGP, megeszi a fene.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés