- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
nyilván mindenki megérti, milyen komoly problémák merülhetnek fel egy játék amerikairól angolra történő lefordítása során
Ööö, hidd el, hogy van különbség. Nem tudom, hogy egy Everquest szövegkönyvet mondjuk mennyire érintene, de ha lokalizációról beszélünk (nem, az nem a szánalmas tükörfordítás, amit a magyar fordítók szoktak rittyenteni), akkor simán bennevan.
Más kérdés, hogy egy patch-nél inkább olyasmit tudnék elképzelni, mint pl. a Mass Effect esetében, ahol a megváltoztatott drm miatt a hivatalos patch nem ment fel a magyar lokalizációra, így meg kellett várni a "fordítást".ha már lokalizált verziók vannak, akkor jár hozzá telefonos support is
Ebben megmondom őszintén, nem vagyok biztos. Az elég valószínű, hogy a lokális forgalmazó talán kötelezhető az adott cég és a saját piaca közötti mediációra, de hogy csak azért lenne lokális nyelven support, mert van pl. magyarítás egy játékban, az szerintem tuti nem igaz.
Egy játék esetén amire kötelezhető a forgalmazó az az, hogy legyen benne magyar nyelvű manual.egy dobozos bioware játékért is legalább bécsig kell menni a jövőben?
Ugyan nem tudom még mindig, hogy ez honnan jön, de ez max. azért lehetne, mert nem érné meg kiadni a játékot - ami valószínűtlen, mivel a kiadáson felül általában nem sokba kerül a dolog. Az már csak mellékes, hogy sokan így is külföldről vásárolnak, mert új játékok esetén 99%-ban olcsóbb a külföldi forrás. Nekem fel sem tűnne, ha nem árulnának itthon pl. BW játékokat...
ha valami gondom támadt a játékkal, meg kell várnom az este hat órát mielőtt bármiféle választ remélhetnék a kérdésemre?
Speciel volt már dolgom az EA supporttal, Spore, Sims3 és Dragon Age DLC-k okán is. Igaz sosem jutott eszembe, hogy telefonon keressem őket, de email-ben sosem volt gondom. Más kérdés, hogy ez mellékes.
a saját érdekük egy világos, és egyértelmű állásfoglalás, még mielőtt elharapóznak az ilyesféle gondolatok, mert pár hónap alatt romba dönthetik az évek alatt felépített pr-t.
Továbbra is az a véleményem, hogy aki emiatt a nyereményjáték miatt azt hiszi, hogy a Dragon Age 2-őt már csak USA-ból tudja megrendelni, az amellett, hogy ritka madár lehet, meglehetősen élénk képzelettel is rendelkezik.
-
Morden24
nagyúr
a példák nem kitaláltak, hanem egy más kiadó játéka kapcsán előfordult, valós problémák, szóval nem a kisujjamból szoptam.
Konkrétan mire gondolsz? Csak azért, mert valóban van a példáid között olyan, amire én is tudok IRL szitut állítani, de ott sem arról van szó, hogy g_ciségből nem kap a szegény európai. Utóbbiról még nem igazán hallottam.
ugyanaz a sales és marketingosztály szervezi meg a termékek terítését is, amelyik a nyereményjátékot tervezte.
Ja, csak éppenséggel az egyik termék, a másik nyereményjáték.
Ha valaki abból, hogy "nereményjáték only USA" arra következtet, hogy legközelebb a játék is only USA lesz, az nem ép.és bár több nap is eltelt, a bioware még mindig nem tette egyértelművé, hogy egyszeri esetről van szó, és nem cégpolitikai változásra.
Pfff... mert szerintem senki nem gondolja a BW-nél ill. EA-nál, hogy van olyan debil, aki emiatt arra következtet, hogy a termékterjesztési gyakorlat bármilyen szinten változik.
A többire: az, hogy pl. hivatalos support nincsen egy adott országban, az minden esetben annak tudható be, hogy nem éri meg fenntartani az említett supportot.
Jó példa erre az Xbox Live, ahol nem azért nincsen hivatalos magyar támogatás, mert kapja be a suttyó hun, hanem azért, mert a hivatalos Live-hoz az MS köteles lenne helyi supportot is nyújtani, ami viszont pénzbe kerülne (fejlesztés, képzés, fenntartás, marketing), és nem érné meg a marginális piac miatt. -
tiv83us
veterán
"tegyük fel, hogy a mass effect 3hoz csak az észak-amerikaiak számára jelennek meg a DLC-k."
Nem dolgozom a BW-nek, de errol meg igy is biztosithatlak, hogy nem fog megtortenni.
"a live support csak az észak-amerikai előfizetők számára lesz elérhető."
Ezugyben is eleg szkeptikus vagyok, de sajnos azt kell mondjam, nem kizart. Mert ott a piac.
"tegyük fel, hogy csak észak-amerikában lesznek szerverek (európában a ping az észak-amerikai többszöröse), és a karbantartás is az ottani idő szerint fog történni (többórás downtimeok minden hétvégi déutánokon ftl)."
Lasd az leso mondatom.
tegyük fel, hogy dobozos kiadás csak észak-amerikában fog megjelenni.
Szerintem ez a problema nem fog a padlora kuldeni senkit. eBay, Amazon...stb. Ha egyaltalan megtortenik. Szerintem nem fog.
-
Morden24
nagyúr
Nem kell ezt így túldramatizálni.
Az összes "tegyük fel"-ed totál alaptalan. Miért zárkóznának el a pénzkeresés lehetőségétől? A te összes "tegyük fel"-ed ezt csinálja, aminek max. akkor lenne értelme, ha a vállalat nem pénzből, hanem USA-seggnyalásból élne.
Szóval tegyünk már különbséget egy nyereményjáték területének lekorlátozása és aközött, hogy nem adnak el neked játékot, mert csak.
Ha ettől a játékosok nem tudják, mire számíthatnak, akkor azoknak a tisztelt játékosoknak túl sok idejük van arra, hogy önmagukat sajnáltassák.
Félreértés ne essék, görény húzás, hogy egy X vásárló nem veheti ki a részét ugyanúgy egy nyereményakcióból, mint egy USA vásárló (pedig ugyebár ugyanúgy megvette a játékot), de ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen minőséget produkáltak eddig, vagy fognak a jövőben.
Én ettől még nem értem úgy, hogy a Mass Effect 3 vagy a Dragon Age 2 szarabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Death Stranding (PC)
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Synology NAS
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 8 GPS + Cellular (E-SIM), alumínium, 45 mm
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest