- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
A Mass Effect első része hogyhogy nem ér egy huncut pontot sem? Nekem lassan megjön a második példányom, kaphatnék dupla mennyiségű felesleges pontot
Amúgy megnézve a kapható pontmennyiséget, ahogy látom az egyetlen értelme az egész hercehurcának az, hogy ösztönözze az Awakenings-eladásokat... meg talán egy kis Twitter és Facebook reklám.
-
Morden24
nagyúr
nyilván mindenki megérti, milyen komoly problémák merülhetnek fel egy játék amerikairól angolra történő lefordítása során
Ööö, hidd el, hogy van különbség. Nem tudom, hogy egy Everquest szövegkönyvet mondjuk mennyire érintene, de ha lokalizációról beszélünk (nem, az nem a szánalmas tükörfordítás, amit a magyar fordítók szoktak rittyenteni), akkor simán bennevan.
Más kérdés, hogy egy patch-nél inkább olyasmit tudnék elképzelni, mint pl. a Mass Effect esetében, ahol a megváltoztatott drm miatt a hivatalos patch nem ment fel a magyar lokalizációra, így meg kellett várni a "fordítást".ha már lokalizált verziók vannak, akkor jár hozzá telefonos support is
Ebben megmondom őszintén, nem vagyok biztos. Az elég valószínű, hogy a lokális forgalmazó talán kötelezhető az adott cég és a saját piaca közötti mediációra, de hogy csak azért lenne lokális nyelven support, mert van pl. magyarítás egy játékban, az szerintem tuti nem igaz.
Egy játék esetén amire kötelezhető a forgalmazó az az, hogy legyen benne magyar nyelvű manual.egy dobozos bioware játékért is legalább bécsig kell menni a jövőben?
Ugyan nem tudom még mindig, hogy ez honnan jön, de ez max. azért lehetne, mert nem érné meg kiadni a játékot - ami valószínűtlen, mivel a kiadáson felül általában nem sokba kerül a dolog. Az már csak mellékes, hogy sokan így is külföldről vásárolnak, mert új játékok esetén 99%-ban olcsóbb a külföldi forrás. Nekem fel sem tűnne, ha nem árulnának itthon pl. BW játékokat...
ha valami gondom támadt a játékkal, meg kell várnom az este hat órát mielőtt bármiféle választ remélhetnék a kérdésemre?
Speciel volt már dolgom az EA supporttal, Spore, Sims3 és Dragon Age DLC-k okán is. Igaz sosem jutott eszembe, hogy telefonon keressem őket, de email-ben sosem volt gondom. Más kérdés, hogy ez mellékes.
a saját érdekük egy világos, és egyértelmű állásfoglalás, még mielőtt elharapóznak az ilyesféle gondolatok, mert pár hónap alatt romba dönthetik az évek alatt felépített pr-t.
Továbbra is az a véleményem, hogy aki emiatt a nyereményjáték miatt azt hiszi, hogy a Dragon Age 2-őt már csak USA-ból tudja megrendelni, az amellett, hogy ritka madár lehet, meglehetősen élénk képzelettel is rendelkezik.
-
Morden24
nagyúr
a példák nem kitaláltak, hanem egy más kiadó játéka kapcsán előfordult, valós problémák, szóval nem a kisujjamból szoptam.
Konkrétan mire gondolsz? Csak azért, mert valóban van a példáid között olyan, amire én is tudok IRL szitut állítani, de ott sem arról van szó, hogy g_ciségből nem kap a szegény európai. Utóbbiról még nem igazán hallottam.
ugyanaz a sales és marketingosztály szervezi meg a termékek terítését is, amelyik a nyereményjátékot tervezte.
Ja, csak éppenséggel az egyik termék, a másik nyereményjáték.
Ha valaki abból, hogy "nereményjáték only USA" arra következtet, hogy legközelebb a játék is only USA lesz, az nem ép.és bár több nap is eltelt, a bioware még mindig nem tette egyértelművé, hogy egyszeri esetről van szó, és nem cégpolitikai változásra.
Pfff... mert szerintem senki nem gondolja a BW-nél ill. EA-nál, hogy van olyan debil, aki emiatt arra következtet, hogy a termékterjesztési gyakorlat bármilyen szinten változik.
A többire: az, hogy pl. hivatalos support nincsen egy adott országban, az minden esetben annak tudható be, hogy nem éri meg fenntartani az említett supportot.
Jó példa erre az Xbox Live, ahol nem azért nincsen hivatalos magyar támogatás, mert kapja be a suttyó hun, hanem azért, mert a hivatalos Live-hoz az MS köteles lenne helyi supportot is nyújtani, ami viszont pénzbe kerülne (fejlesztés, képzés, fenntartás, marketing), és nem érné meg a marginális piac miatt. -
Morden24
nagyúr
válasz
Depression #60 üzenetére
Lemaradt a szmájli, ugye?
-
Morden24
nagyúr
Nem kell ezt így túldramatizálni.
Az összes "tegyük fel"-ed totál alaptalan. Miért zárkóznának el a pénzkeresés lehetőségétől? A te összes "tegyük fel"-ed ezt csinálja, aminek max. akkor lenne értelme, ha a vállalat nem pénzből, hanem USA-seggnyalásból élne.
Szóval tegyünk már különbséget egy nyereményjáték területének lekorlátozása és aközött, hogy nem adnak el neked játékot, mert csak.
Ha ettől a játékosok nem tudják, mire számíthatnak, akkor azoknak a tisztelt játékosoknak túl sok idejük van arra, hogy önmagukat sajnáltassák.
Félreértés ne essék, görény húzás, hogy egy X vásárló nem veheti ki a részét ugyanúgy egy nyereményakcióból, mint egy USA vásárló (pedig ugyebár ugyanúgy megvette a játékot), de ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen minőséget produkáltak eddig, vagy fognak a jövőben.
Én ettől még nem értem úgy, hogy a Mass Effect 3 vagy a Dragon Age 2 szarabb lesz. -
Morden24
nagyúr
Oké, de azért érdekelne, hogy mi az a jogi probléma, ami 48 amerikai államon kívül a világ minden más országát érinti
Egyébként meg kétlem, hogy a Bioware-nél a mittudomén Morrigan csípőmozgását modellező mókusnak kéne netről összekaparnia a jogi whatsname-eket, hanem van egy szép nagy falkányi osztálya az EA-nak erre. Ergo utolsó pillanat nem nagyon lehet, szóval jaja, bullshit
-
Morden24
nagyúr
válasz
Depression #4 üzenetére
Nyilván van valami helyi törvény, ami meggátolja a dolgot.
Amúgy nem mondom, tényleg köcsög dolog, hogy csomószor fut USA only nyereményjátékokba az ember (személy szerint már megszoktam MS-nél), de azért túlzásokba remélem nem esnek a rajongók sem.
Jól el kell küldeni őketa picsbe, akkor látják, hogy milyen szép nagy piacról van szó, ergo nem pár parókás angol meg csigazabáló francia veszi a játékukat az USA-n kívül. Aztán legközelebb szépen globálisra terveznek.Egyébként "igazán lenyilatkozhatnák", hogy mi volt a gond. Apu (EA) nem engedte? Vagy egyszerűen nem akartak túlköltekezni, és elég nekik az amcsi piac is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest