- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
Oliverda #178 üzenetére
Ugyanaz a cikk az AMD-mérésnél az IO tápforrását az ATX-re tippeli, a VRM 4+1 felosztása pedig rögtön nyitva hagyja a kérdést, hogy a +1 vajon mindig a P4-12ről megy-e.
Tehát továbbra is: olyan kijelentéseket, amiket fentebb tettél, én a konkrét lap - és nem proci vagy platform - beható vizsgálata nélkül nem mernék tenni.
Az idle fogyasztás szép dolog, biztos van valami haszna is, de én pl. kikapcsolom a gépemet, ha nem használom. Ennek megfelelően reference-load alatti szumma fogyasztás az, ami érdekel: legyen az torrent, office, firefox, game vagy render.
Lehet rajta gondolkozni. -
Rive
veterán
válasz
Oliverda #172 üzenetére
CPU-IO szekció áramfelvétele kürölbelül a CPU teljes fogyasztásának hány százaléka szokott lenni?
Fingom sincs, nem is nagyon érdekel. Te hoztad fel, hogy az i7 már máshonnan is kajál, gondoltam akkor ez neked fontos a többinél is.Ui.: amúgy a linkelt cikk foglalkozik az AMD termékvonallal is. Ha érted a cikket, akkor levágod, hogy gyakorlatilag minimális különbség van csak a fogyasztás forrásai dolgában az i7-hez képest.
-
Rive
veterán
válasz
Oliverda #169 üzenetére
Hülyeséget nem akartam irni, szóval most a kedvedért már pizsibe', mezitláb ugrottam ki a romtárba, érezd magad megtisztelve. 939, AM2, 775 lapból akadt a kezembe 6-7 vegyesen: a CPU-IO jól láthatóan egyiken sem (!) a P4-12V-ról jár. A Vcore ügyéről most -műszer hiján - nem nyilatkozom, de nagyon erősen rémlenek olyan lapok az emlegetett proccok környékéről, amik elfelejtett P4-12V esetén is indultak.
-
Rive
veterán
Az oldal hiteles, az interpretáció sajnos nem. Totálisan alaplap- és nem procifüggő, hogy melyik CPU-táp honnan van ellátva. P4-ből és K7-ből is láttam már olyat, hogy az ATX 12V közös volt a kiegészitő P4-tizenkettővel, a CPU IO-feszültségei pedig az 5V-ról lettek megküldve disszipatív táppal... Mérés nélkül én egy alaplapra - nem pedig platformra vagy procira!!! - se merném rámondani, hogy mi honnan eszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest