Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Hát igen, a gépfejlesztés mikéntjéről oldalakat lehet írni. Egy a lényeg: nem lehet ár/teljesítmény arányban 100%-osan végig fejleszteni. Egyszer-kétszer kifog az ember olyan dolgokat, amik miatt még évek múlva is fogja a fejét, hogy nem érte meg. Viszont amikor az adott termék megjelent és mindenki el volt ájulva a teljesítményétől - az akkori programokkal természetesen -, akkor meg nyilvánvalóan elvarázsolva rendelte meg a legközelebbi számtech üzletből, és alig várta, hogy végre xxx FPS-el fusson rajta a Crysis.
Én úgy csinálom, hogy kb. 4-5 évente kompletten cserélem a gépet (Amikor egy jól upgrade-elhető alap összejön, akkor lehet több is), közben pedig folyamatosan fejlesztem. Mindig csak annyira, amennyit megkövetelnek a játékok, vagy kihasználok. Például VGA terén a 8800GT-vel jól jártam, pedig nem a legolcsóbb időszakában vettem (47K volt), mégis a mai napig remekül tartja magát, és addig, amíg elfutnak vele a játékok, addig nem is fogom lecserélni. A proci szintén olcsó volt, annak idején többe került a Core 2 Duo, mint nemrég a Quad. Most nemrég mégis megérte lecserélni, mivel mióta a Quad van benne, sokkal gyorsabb a gép. (Sokan mondják hogy felesleges a Quad, ha nem használja ki semmi. Hát az OS kihasználja, és az már sokkal gyorsabb működést eredményez). RAM tekintetében is érezhető javulás van, amióta a 2GB-ot 4GB-ra bővítettem, még annak elenére is gyorsabb a gépem, hogy azóta kénytelen vagyok 64-bites OS-t használni (Mondjuk ez lehet hogy a Windows 7 érdeme, mert tényleg egy nagyon jól sikerült kis oprendszer lesz ez).
Ami jelenleg a legdrágább a gépemben, az a monitor. Itt - bevallom - most nem foglalkoztam az árral. Mivel Anime-fan vagyok, sokat nézek HD-s filmeket. Ezért mindenképpen Full HD-s felbontás kellett, és nem TN+Film panel. Ezért esett a választásom a Dell UltraSharp 2408WFP-re, ami ugyan majdnem 150K volt, de mégis azt mondom, most kivételesen nem bánom. Olyan gyönyörű a képe, hogy csak na, a filmeket élmény rajta nézni. Tudom, lehet hogy évek múlva fele ennyiért tudom majd csak eladni - ha eladom -, de mégis, most is megvenném, ha most lenne tavaly Október.
A jövőre nézve konkrét tervem nincs. Idén már biztosan nem veszek a gépbe semmit. Jövő ilyenkor pedig majd kiderül, a következő PH!-s összefoglalóból, hogy mit érdemes venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest