- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobak77
aktív tag
Nem vettem magamra, nem csak és kizárólag neked szólt. Amúgy a költői kérdés mint fogalom azért megvan?
Amúgy BB10 volt, imádtam. Androiddal meg - már csak kényszerből is - napi szinten küzdök. NEKEM sajnos nem működik. Alapdolgok nem mennek. De nem azt mondom, hogy rossz, hanem azt hogy a mi kettősünk: android és én, nem vagyunk egymással kompatibilisek. Simán el tudom képzelni, hogy vki meg az ios-el van ugyanígy.
-
Kobak77
aktív tag
Ha nem szeretnél kötekedni, akkor ne tedd.
Különböző emberek vagyunk, különböző prioritásokkal. A - különböző - céljainkat más eszközök szolgálják ki megfelelően. Sok esetben nem is a funkcióról van szó, hanem arról, hogy mi áll kézre az egyik, illetve a másik embernek.
Személy szerint ezt a két pólusúra szűkült kínálatot is sokszor kevésnek érzem, nekem jobban tetszett, amikor 4-5 rendszer, ökoszisztéma között csemegézhettem ki a nekem leginkább megfelelőt.
A legkevésbé sem értem, hogy bizonyos emberek miért gondolják úgy, hogy EGY eszköznek, rendszernek, ökoszisztémának MINDENKINEK IS meg kellene felelnie, sőt, csak az lehet a legjobb. Persze szigorúan a saját preferencia rendszerük szerint összeállítva.
Fáj, hogy van választási lehetőség?Engem nem zavar, ha neked nem tetszik az IOS, de nekem meg nem tetszik az android. Ha kérdeznéd, tudok érveket is felsorakoztatni mellette/ellene, de ezek a saját gondolkodásmódomból, működésemből következő érvek, simán lehetnek számodra súlytalanok. Ahogy a te érveid is az én felhasználási módomra.
Szerintem inkább örülnünk kellene, hogy lehet két lehetőségből is választani.
-
Kobak77
aktív tag
Ez amúgy jogos érv, hiszen sem az SE 2020-at (A13), sem az ipad mini 5-öt (A12), de még párom 8-asát (A11) sem érzem lassúnak. Ugyanakkor vhol jogos az a nézőpont is, hogy ha újat veszek, ne a 2-3-4 évest vegyem.
A másik oldalról meg még inkább érthető. Az apple szeretné elkerülni a fragmentációt, ami amúgy tényleg problémás sok szempontból. Egy 5-6 éves telefon pedig - legyen bármilyen - már mindenképp csereérett. Ha egy új készüléket vesz vki egy 3 éves SoC-al és használja 6 évig, az azt jelenti, hogy a tervezésétől számítva 9 évet kellene kiszolgálnia. Egyszerűbb az újat belerakni, így "természtes" módon megoldódik a frissülés is.Ráadásul nem hinném, hogy ilyen mennyiségek mellett nem tudná 0 plusz költségre kihozni az apple a friss SoC gyártását. Sőt lehet drágább lenne párhuzamosan többet gyártatni.
szerk.: janeszgol maximálisan egyetértek
-
Kobak77
aktív tag
Szerintem nem minden a nyers méret. Én egy 6,4"-os Samsungot (céges) használok a 2020-as SE mellett. Sokkal zsúfoltabb, átláthatatlanabb a samsung felülete. Egyszerűen baromi nagyok rajta az ikonok, menüelemek, a hasznos területre kevesebb érdemi infó fér ki, mint az SE-n. Persze lehet ha rossz lenne a szemem mást mondanék, mert vitán felül kisebbek a szövegek, meg amúgy minden az SE-n, de tartalmilag mégis átláthatóbb, informatívabb.
És mindeközben tudom hordozni és nem kell hozzá kistáska.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
whatwhatwhat #65 üzenetére
Miért? A gyerek nem ember? Még pár éve, mikor az első SE-t kapta a nagyfiam (pedig akkor még bőven ált. iskolás volt), számolták ki a haverjával, hogy 1 évre vetítve olcsóbb volt az ő telefonja, mint a haverja 50e-s készüléke. Oké, akkor még 120e-be került az SE, de a 4. év végén még mindig jól és gyorsan működött, a haver meg már a 3. telóját fogyasztotta.
Bár a számok most már mások, gondolom az arányok nemigen változtak.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
#01860624 #58 üzenetére
Melyik snapdragon 888+-t használó készülékhez képest drága?
Samsung galaxy s22: 529900 FtÉrtem én, hogy van aki a külcsínre, van aki a belbecsre megy, de ez a készülék kimondottan és nem titkolva a MEGSZOKOTT külcsínt hozza (igen, régi, nem változott 4-5-6-100 éve, stb.), az értékét pedig a belbecs adja. Ami kb. mindent ver ma a mobilpiacon, a 2,5x drágábbakat is.
Szóval nem értem az ár miatti hisztit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest