- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bivaly #17065 üzenetére
Folyamatban....
Lenovo M710S kisgép, ingyen kaptam, értéke nincs. 15eft-ért sem vették meg szóval remek alap, ez B150 chipset azaz minden belemegy. Apró tele van ilyesmi gépekkel, de ahogy tudom akár milyen 100-as chipsetes jó. Ezek ma már olcsóak. Értelem szerűen csupasz VRM-es verziókkal nem érdemes nagyon tuningolni.
Proci
Processzor úton a legnagyobb ami csak kapható 1151-hez azaz QTJ1 mobil proci adapterben. Ez egy i9 10980HK, unlocked 8 magos comet lake. Bár megkérték az árát, 36eft volt áfával szállítással. 20eft körül van a kistesó QTJ2 ami csak egy i7 10750H de az csak 4.3GHz all core turbót tud és csak 6 magos.
Szóval a QTJ1 az ami a totál full, viszont tuning nem lesz tekintve 180w-os a tápja a kicsi lenovónak és éppenséggel nem ilyen procira van méretezve sem a VRM sem a hűtés.Bios írás:
A lapnál próbáltam CH341a valamint CH341B (Pro) verzió nem képes olvasni a bios chippet így rendeltem egy CH314A 1.7-est amely már rendes valós 1.7-2.5-3.3v-ot tud és nagy eséllyel működni fog. A korábbi két olvasó ugyan 3.3v-ot ad a flashnek de íráskor 5v-on dolgozik amin nem működik a flash chip. Az 1.7-es verzió már fel van készítve több fesz kezelésére.Szoftverek:
Maga a kínai eladó felkínálta hogy moddolja a biost, de még nem tudtam kiolvasni az eredetit a gépből. Mindenképpen a kiolvasott kell mivel a teljes részt moddolják, nem elég csak a gyártó oldalán tölthető bios file.
Ugyanakkor én saját magam is el akarom végezni a moddolást már csak érdekességből is. coffeetime 0.99 verzióval lehet majd feltöltöm valahova.Alapesetben szükséges lehet a proci pinmod is hozzá, én inkább megveszem a kész moddolt kínai procikat.
https://linustechtips.com/topic/1118475-guide-running-coffeelakerefresh-cpus-on-skykabylake-motherboards/
Főleg úgy hogy a hardveraprós árak nem tudnak versenyezni a kínai adapteres árakkal.Aki meg fél az ES prociktól annak van 9gen Xeon E-2286M QS verziós de az is 35eft körülire jön ki.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Bivaly #13641 üzenetére
Gratula, szép eredmény
Az FSB Term.Voltage-el még sztem tudsz lefelé menni. De akkor a GTL feszeket is variálni kell. Nálam 1.36975V-on is ugyan úgy stabil maradt, az meg szinte alapfesz. Csak a finomhangolád miatt mondomtzsolesz a maximus extreme nem rossz lap, de nem is egy nagy tuning bajnok. Inkább P35 vagy P45, azok jobban mennek.
Pl Gigabyte EP45-UD3P....megfelelő rammal easy 550FSB+ -
Zé_Mester
őstag
válasz
Bivaly #13592 üzenetére
Elég sokat szórakoztam vele én is, mire eljutottam eddig.
Nem akartam a végtelenségig feszegetni, úgy voltam vele, ha már van valami eredmény 4GHz fölött, akkor megnyugszok és visszateszem a dobozába, nem sok ilyen lapot találni manapság, semmiképp nem akartam kinyírni. Meg a proci se egy világszám, ráadásul C0....hűteni se lenne túl egyszerű.
A feszeket mindet átvariáltam, semmit nem hagytam AUTO-n. Egy restart erejéig megnéztem, hogy miket állít be 9x445FSB-re......pfff, csak pislogtam, kb felküldött mindent a csillagos égig, holott totál semmi értelme nem volt.
Ezért is fontos, hogy 400FSB felett, legyen az ASUS, Gigabyte, MSI vagy akármilyen lap (tök mindegy milyen proci, milyen szorzóval) el kell felejteni az AUTO feszeket, mert nagyon primitív módon tolja felfele, ami rosszabb esetben haza is vágja az egész gépet rövid időn belül.
Mindjárt keresek egy setupot, hátha segít neked is valamit. Ha nem is lesz rögtön stabil, talán egy kiindulási alapnak jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest