-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
válasz
motorhead #5129 üzenetére
"Tovább gondolva meg amúgy ha megy egy prime teszt két napig meg egy hónapig de egy napra rá meg hibát talál akkor nem stabil a gép? "
Igen ezt akartam írni, hogy felesleges agyalni. Mi számít stabilnak hol a határ ki dönti el? 24 óra 72 óra 168 óra?
Lehet ha a tiéd megy 24 óra prime-ot de elhasalna egy 72 órás teszten. Nem mindegy? Ha a valós programokban nem okoz hibát akkor teljesen mindegy mit mutat egy prime.
Számomra az a stabil processzor ami a valós programok futását nem akadályozza nem fagy napi használatban, ennyi nem kell túlragozni. Ha napi használatban fagy stb. akkor visszább kell venni ennyi.
Az meg hogy prime tesz 78 óra futás után hibát dob kutyát nem érdekli... -
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #5124 üzenetére
Szerezz be inkább egy normális lapot (P5K, P5Q széria, P45-ös giga lapok). Az abit BIOS támogatása már akkor sem volt a legjobb, amikor még az utolsókat rúgták, azóta meg ugye nulla.
Átlag 3,8-4Ghz egy valamire való hűtővel simán megvan ezeknél a prociknál.
Ha a prime nem teszteli le eléggé akkor semmi. Az a lényeg, hogy minél nagyobb terhelést lehessen ráadni a procira, erre kis mintán végzett fourier transzormációk a legalkalmasabbak, mert gyorsan elvégezhető, jól párhuzamosíható, és az adatmennyiség belefér a cachebe, ezért tudja annyira pörgetni a procit. A cél egy stressz tesztnél nem az, hogy ne hibázzon, hanem pont az, hogy hibázzon a számolás minél előbb, vagyis minél rövidebb idő alatt ki lehessen deríteni ha a beállítás instabil.
-
xeon forever
addikt
válasz
motorhead #5124 üzenetére
Nekem pl van h 14-20 napig megy a geo ujrainditas nelkul. 3733 on amikor fagyott a rendszer az mint kiderult a shared system memory miatt volt a vga val es akkor is inkabb app crash 124 es hibakoddal blue screen soha nem volt. (szimulatorokkal is nyomulok azok megporgetik rendesen) ez a hiba 500 fsb nel jott elo 1:1 aranyu ram miatt. De ha valaki elmagyarazza mi alapjan csokkenti a l2 savszelesseget AZ lehet neked is magyarazat lesz.
-
Wiipera
csendes tag
válasz
motorhead #4764 üzenetére
Ennek kapcsán indítványoznám, hogy a téma összefoglalóba valahogy bele kéne írni VinoRosso 4741-es hozzászólását. Mert hiába volt benne ugyanaz a 1067A mikrokód az általam készített biosban, abban benne volt más platformhoz tartozó is, és ez okozhatta a gubancot. (Jó kérdés, hogy akkor egy másik IP35-nél mért volt jó. Lehet ott C0-s Xeon volt? Fene se tudja már
)
-
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #4758 üzenetére
Pedig az ncpucode-ban benne van, de nálam sem írja ki mindet
Viszont a xeon kódot kiírja.
Egyébként nem az ncpucode-ra kell ráengedni az intelmicrocodelistet hanem a BIOS.BIN-re
1) cbrom195.exe BIOS.BIN /nc_cpucode NCPUCODE.BIN
2) intelmicrocodelist.exe BIOS.BIN
2 lépés, nem bonyolult. Ugyanannak kell kijönnie amit itt a képeken látsz, én is így csináltam.
-
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #4752 üzenetére
Eredeti IP35-höz kiadott hivatalos BIOS-ba tedd bele.
Mennie kell vele, nálam ugyanez volt a gond, aztán rájöttem egy idő után.
Aztán az kérdés, hogy mennyire lesz barát a BIOS a tuningnál. A pro verzió az kb semennyire, mert nem lehetett állítani a szükséges feszültségeket hozzá, úgyhogy csak amíg alapon elmegy addig lehet benne húzni.
Kár érte, mert az a legjobb tuninglapok egyike volt régen, ha lenne hozzá rendes BIOS, akkor tutira hasítana benne. -
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #4747 üzenetére
Van BIOS-om, de az IP35-prohoz van, sima IP35-höz nem lesz jó. Mást ne is próbálj ráflesselni, mint a laphoz kiadott BIOS-okat, mert nem hagyja ha meg igen akkor akár el is flesselheted a lapodat a nirvanaba.
Viszont a binárist amiben ugyanazok a mikrokódok vannak amiket az IP35 pro biosába raktam azt oda tudom adni:
Ezt rakd bele a BIOS-od-ba így
cbrom195.exe BIOS.BIN /nc_cpucode NCPUCODE.BIN
Wipera:
Nálam így néz ki amelyik működik:
-
Wiipera
csendes tag
válasz
motorhead #4746 üzenetére
Lehet én vesztem el a "ki-mit kérdez és válaszol" követésében, de SpeedR szerintem arra volt kíváncsi, hogy az ő általa linkelt biost telepítetted-e/frissítetted-e Xeon mikrokóddal? (Ami ha jól értem az IP35-E-hez tartozik, és ez az alaplap nagyon hasonlít az IP35-höz, ami neked van.)
-
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #4729 üzenetére
Nem jó a BIOS-od.
Az a baj, hogy az abit BIOS-okban van olyan mikrokód, amivel ütközik a Xeoné és a BIOS a régit tölti be először. Azt kell csinálni, hogy kiveszed az összes mikrokódot a BIOS-ból, és van egy olyan bin amiben csak a legfrissebb mikrok vannak azt kell egyesíteni a lepucolt BIOS-szal, és abba kell beletenni a Xeon kódját.
Nálam is ez volt IP35 proval fél évig tartott mire rájöttem. Igaz a BIOS-ok ugyanolyan szarok voltak, mert akkoriban az abit már csődközelben volt és nemigen foglalkoztak velük, de ezt a problémát megoldja amit írtam.
-
-
Speed®
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest