- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megközelítés kérdése, de az analóg interface inkább a VGA connector specifikációja, nem maga a VGA. A VGA egy video hardver, amihez definiáltak egy analóg interface-t is, viszont tartalmaz specifikációkat másra vonatkozóan is, pl. RAM, stb.
Ma viszont a VGA egyrészt a 640x480-as felbontást jelenti (annak ellenére, hogy a specifikáció 800x600-at is megengedett, illetve annak ellenére, hogy VGA csatlakozón 1080p is kifér), mindegy, hogy az digitális vagy analóg, másrészt mindent annak neveznek, ami képet szolgáltat. Eredetileg is ilyen jelentése volt, hiszen nem feltétlenül volt külön videokártyán.
Olyan megközelítést viszont sosem létezett, hogy az VGA, ami kártyán van, ami máshol, az meg nem.De mindegy is, szerintem is túl lett tolva.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Knights Crest igazából egy erős célhardver lesz. Annyi a lényege, hogy immáron a Nervana AI IP-je nem különálló hardver, hanem bele lesz integrálva egy Xeon processzorba. Az OS-t pár Xeon mag bebootolja, a Nervana AI IP pedig dolgozik. A mostani előd, vagyis a Lake Crest az sokkal inkább egy különálló gyorsító, hasonlóan a Google TPU-hoz, de az Intel nem így képzeli el ezt a jövőképet, hanem integrálva.
A GPGPU-s AI ellen a Knights Mill van, ami igazából jó, de ugyanaz a baja, mint a GPU-knak. Túl általános, hogy annyira hatékony legyen, mint a Nervana AI IP. Persze az Intel ezt direkt tervezi így. Aki általános hardvert akar, az mehet a Knights Millre, aki pedig specifikus, de mindemellett olyan veszettül hatékony AI gyorsítást szeretne, aminek a GPU, vagy a Knights Mill a közelébe sem ér, az majd megy a Lake Crestre.
Az egyik termékvonal egyébként úgyis bukik, valószínűleg a Knights Mill, mert az Intel már bejelentette, hogy ezt a Xeon Phi-s irány újra lesz értelmezve, jelentsen ez bármit is. Igazából a GPU-k akkor lesznek veszélyesek a Nervana dizájnjára, ha ugyanúgy elkezdik azokat az adatformátumokat bevezetni, ezekre optimalizált adatúttal, de ezzel az a gond, hogy ilyeneknek a grafikai feldolgozásban nincs haszna, sőt káros, tehát elvesztik a GPU jellegüket is. -
derive
senior tag
válasz
szmörlock007 #41 üzenetére
Ehh?
Az a szo, hogy ARM mond valamit? Vagy Glofo/TSMC 7nm? Az meg iden itt lesz... A knight crestel meg ne rohogtess, nem celhardver az, hanem CPU, csak adtak hozza mixed precision vektorutasitasokat. Celhardver az ott kezdodik, hogy Google TPU, mar a masodik verzio jon ki, es meg az sem veri a Voltat. -
válasz
Jim Tonic #89 üzenetére
Szerintem meg totál .... csinálsz magadból, nem veszed észre? Amit írtam teljesen egyértelmű volt, más is értette láthatod. Most pedig mások helyesírásába kötsz bele... Mi vagy te, moderátor? Mr. Igazságosztó!
Ha mélyebben beleássuk magunkat a jelentésekbe valóban igazad van. Tudom erre vágysz, hogy ezt leírja valaki. Nem tudom mitől lesz jobb az önérzeted, de ha ez kell hát ez kell neked. Bár senki sem tagadta a szavak jelentését. Csupán azt, hogy tök felesleges volt a rugózásod ezen, hisz egyértelmű volt mire gondoltam.
Szóval: igazad van kedves Jim Tonic, a GPU is VGA, tehát a megfogalmazásom nem elég pontos.
Most jobban érzed magad remélem.
Ja és egy mondaton belül lehetőleg ne írd kétszer a "hogy kötőszót, mert az helytelen!
-
válasz
Razenhell #86 üzenetére
Nem azt kell nézni, hogyan írja, hanem, hogy mit.
Pont azt néztem, hülyeség volt. Az külön plusz pont, hogy utána sikerül megmagyarázni, hogy nem hülyeség, mert ő úgy gondolta.
Neked is jár egy plusz pont, hogy csak 3 db vessző maradt ki a mondatból. Szerencse, hogy nem kell bele több. -
Steve_Brown
senior tag
Tehát olyan 6 év mire összeszedik magukat? Addigra a 2400G hányadik generációja lesz kint, a negyedik?
-
Blazs120gl
aktív tag
"Szerintem meg grafikát számoljon a VGA. Lexarom milyen IGP-m van.
"
Szvsz az IGP kiváló arra, hogy pl. a dVGA mellett fizikát számoljon vagy más hasonló jól párhuzamosítható feladaton dolgozzon. Persze nem Physx-es játékok, hanem fejlesztés alatt álló címek esetében, pl. OpenCL+bullet. Ha csak arra gondolunk hogy a legtöbb ilyen megoldás a dVGA kapacitásait vagy az erre (párhuzamos feldolgozás) még az IGP-nél is alkalmatlanabb CPU magokat köt le ilyen feladatokra, már ugyanazon a hardveren látható javulást lehetne elérni.
-
Ez nagyon távlati terv, érdekes , hogy egy akkora vállalat a cpu piac legnagyobb gyártója képtelem grafikus vezérlöt fejleszteni. Az gondolom , hogy 5-6 év múlva kijövő grafikus magok sem lesznek annyira ütőképesek.
-
Szerintem meg grafikát számoljon a VGA. Lexarom milyen IGP-m van.
-
-
Chaser
legenda
egy gt1030 is kompromisszumokkal alkalmas, legolcsóbb belőle 23e ft, az új apu-k ettől elmaradnak, talán 30-40%-kal átlag, tehát 15e ft-os vg-nak megfelela, nem minden játékhoz és nem mindig 1080p-n, de kvázi _ingyen_ ad ekkora teljesítményt, mert hasonló intel cpu nem olcsóbb 30-40%-kal, hanem egy árban van az amd-vel jó esetben, ráadásul lap is okkal drágább alá jelenleg - 8. genről beszélek, 7. és alatta levők úgy kuka ahogy van bővítés szempontjából a "beragadt" árak miatt -
-
Raysen623
addikt
Nesze. Mutassak még többet?
Mi lenne ha egyszer eljutnál odáig, hogy egy új termék bevezetése egy folyamat része. Március van és áprilisra vagy mikorra ígérték a hivatalos startot ha jól emlékszem. Intel bácsi évek óta a piacon van és csak ő tudja mennyi pénzt tolt bele abba, hogy a konkurencia ne nagyon tudja magát még csak megmutatni sem a mobil szegmensben. A Vega hasonlatod pedig éghetni való volt, mert annak teljesen más oka van amiért nem vagy nehezen lehet hozzájutni. De szinte ugyanez elmondható a másik gyártó kártyáiról is lassan. -
Chaser
legenda
teljesen az, mert ha csak intel igp szintet nézel akkor is verenyképesek hasonló árkategórás intelekkel, de mivel ráfejelnek nem keveset igp-ben így teljesen értelmezhetetlenek ( :
szerk: érdekes egy gondolkodásod van, azért elég sokan használják ezeket a semmiket megelégedéssel koca játékosok, vagy cél játékosok, multimédiás képességeket nem is említve
-
Cathulhu
addikt
válasz
#32839680 #68 üzenetére
HBC, illetve a HBCC viszont sokkal inkabb NUMA jellegu. Egy Ravenen nem igazan segit (bar mint olvastam kb mindegy, hogy 64MB vagy 2GB dedikalt reszt kap a RAMbol, es ez orvendetes abbol a szempontbol, hogy nincs feleslegesen elkeritett memoria resz), de pl egy Kaby lake szeru, 4GB-os HBM-es "APU" mellett kifejezetten hasznos tudna lenni.
-
edward2
addikt
ja így is lehet értelmezni de attól mert 3x gyengébb a semmihez képest attól még semmi marad tehát az az IGP is pont ugyanarra jó mint az inteles. Én úgy látom ha nem vagy AMD fan ez a 2200/2400G opció át sem fog futni az agyadon.
(#67) Tigerclaw
Per pillanat nekem a notebookos ryzen vonalról pont ugyanaz jut az eszembe mint a vega vonalról. Papíron létezik fél éve valóságban meg -
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem egy 20%-al olcsóbban megfelelően reklámozva jóval többen keresnék. Ma olyan szinten van az egész, hogy csak az expert/fantábor tudja miről van szó. Az is hiba, hogy egyik gyártónál sem kapott saját szériát, hanem a tucatnyi Inteles megoldás mellé van elrejtve. Ha beírod, hogy HP Envy x360, Acer Swift 3 vagy Lenovo Ideapad 720S, akkor inteles megoldásokat tol eléd a kereső és a gyártó honlapja is. Az átlagember nem is tudja, nem is keresi a Ryzenes laptopokat, ami egy marketinges rémálom. Se nem ismerik, se nem tudják, hogy mitől jobb.
-
tibaimp
nagyúr
"Az is lényeges adalék, hogy az Intel nem gondolkodik VGA-kban. Ezek az úgynevezett pGPU-k a processzor mellé kerülnek a tokozásra, és csak ilyen formában lesznek elérhetők." -- ez érdekes, pedig már kezdtem örülni, hogy lesz Intel Dvga is...
-
Robitrix
senior tag
hmmmm 2-3-szor gyorsabb az AMD IGP, mint az Intel IGP...... IGAZ
utoléri 2024-re az Intel az AMD-t.... IGAZna persze akkor ha az AMD nem fejleszt semmit a következő 6 évben... akkor lehet.
-
ddekany
veterán
Nekem így értelmezhető a 2200G/2400G célcsoportja: aki szeretne négy magos konifgot jó áron, és nem játékra vagy 3D-s munkára kell neki, tehát külön videókártya felesleges kiadás lenne (tehát kell egy akármilyen IGP). Ez pont ugyan az a célcsoport, mint az Intel 4 magos Coffe Lake i3-aké. El kell tudni attól vonatkoztatni, hogy mellékesen erősebb az IGP benne... azt max. nem használod ki. Amíg olcsóbb mint a Coffle Lake i3 konfig hasonló CPU teljesítmény mellett, addig nem baj.
-
ayo
veterán
És mi lesz 2035-ben? Lesz már eurónk?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
noPublicFG #47 üzenetére
Néhány "komolyabb" Inteles IGP-kben van/volt eDRAM cache. A Kaby Lake G az HBM-es megoldás.
Ezekben van eDRAM:
Intel Haswell, Iris Pro Graphics 5200 (GT3e) 128 MB
Intel Broadwell, Iris Pro Graphics 6200 (GT3e) 128 MB
Intel Skylake, Iris Graphics 540 and 550 (GT3e) 64 MB
Intel Skylake, Iris Pro Graphics 580 (GT4e) 64 or 128 MB -
Lokii
aktív tag
válasz
Dragon3000 #56 üzenetére
Ha DDR5-ön a késleltetés nem lesz jelentős, azaz tudják tartani CL14-15-16 mainstream késleltetést, és nem lesz ez CL19-20-21 csak az 5000 Mhz miatt akkor azt már simán haladásnak lehet elkönyvelni, mondjuk sávszélhez édes kevés lesz.
Voltak ötletek arról hogy esetleg lehetne-e 2 GB-os HMB-el rendelkező megoldás, de akkor meg már "nem lenne olcsó", de szerintem próbát megérne.
-
Dragon3000
nagyúr
Nem értem miért példálóznak egyesek itt a nagyobb AMD/NV VGA-ról. Ha megnézzük az AMD se sokat lépet előre az integrált megoldásokkal, mert a memória eléggé visszafogja a megoldásaikat. 2024-re, ha nem változtatnak ezen (hdm vagy valami más integrált dedikált memóriával) max ddr5 lehet, ami megint csak nagyon visszafogja majd az akkori megoldásokat így hiába lehet akár 3x erősebb az AMD megoldás, ha a memória sávszél visszafogja.
-
TOM-202
senior tag
Pontosan ez a gond, vagyis hogy nagyon lelassult a fejlődés. A HD7970CF rendszeremen szinte minden elfut high beállítások mellett FHD-n a mai napig, pedig már lassan 5 éve hogy összeraktam azt a gépet.
El tudom képzelni hogy az Intel ezen idő alatt ledolgozza a hátrányát a jelenlegi AMD-hez képest, az anyagi feltételei megvannak hozzá, más kérdés hogy ezen időszak alatt az AMD és az nVidia is valószínű hogy fejleszteni fog. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
noPublicFG #47 üzenetére
a vega mellett nem eDRAM van.
-
MZsoltee
veterán
Az a szomorú, hogy annyira belassult a fejlődés, hogy el is tudom képzelni. Az RX470/570/480/580 mennyi idős is? A 1050Ti/1060 mikor jött ki? Van hír az utódokról?
-
ribizly
veterán
Bizonyára mindeközben az AMD csak ülni fog a babérjain...
-
"többek között az eDRAM ki lesz végezve"
Akkor, nem is érdemes megvásárolni ezeket az AMD - Intel hibrideket?
-
szmörlock007
aktív tag
Kicsit off, de az intelnek a nervana már tiszta érdekes dolgokban is nagy hasznára van.
Itt egy cikkrészlet tavaly novemberből:
"Végül pedig saját magán is alkalmazza az MI lehetőségeit az Intel: a Nervanát chipfejlesztő részlegébe bevonva igyekszik optimalizálni a processzorgyártást. Napi szinten milliószámra állítják elő a lapkákat a vállalat üzemeiben, amiről 1,6 millió kép készül, ahogy áthaladnak a gyártósoron. A sérült, hibás példányokat most már mesterséges intelligencia segítségével szűrik ki. Míg ez korábban három hétig tartó feladat volt, napjainkban pár óra alatt végeznek vele, mondta Krzanich."Akármi lesz, már megérte
Egyébként ez tiszta jó dolog, kíváncsi vagyok, hogy a többi bérgyártó hogy áll ilyen téren, mert elég hasznos dolog ez. -
Tigerclaw
nagyúr
Biztos hogy az Intel keze van abban, hogy ilyen kiemelkedő AMD processzorok mellett is ritkán választják az OEM gyártók. Simán megtehetik, hogy piszkos módszerekkel játszanak, hiszen legutóbb is megúszták olcsón. Nincs értelme a raktári polcnak gyártani. A DIY piac nagyon kicsi, azzal csak vegetálni fognak. Be kell ismerni, hogy saját termékcsalád kell, saját néven bérgyártásban, amibe nem szólhat bele az Intel.
Az APU sokkal jobban sikerült ahhoz képest ahogy a piacon szerepel. Kellenek a cool referenciamodellek, és egy komolyabb marketing kampány, hogy az átlagember is lássa, hogy mire képesek ultrabook méretben fogyasztásban, illetve szerintem az áron is engedni kellene, akár csak kampány jelleggel, hogy bekerüljenek az iskolai padokba, otthonokba, hogy lássák azokat. Tudom, hogy a "hét szűk esztendő" után már éhesek, de nem kell azonnal az Intelhez árazniuk. Ezzel az OEM-eket és a vásárlókat is megfognák.
Amúgy a három noti egész jól sikerült, csak több kellene (Dell, Asus, MSI, Toshiba, Fujitsu,Gigabyte, stb.) és lehetőleg felejtsék el a single channel RAM kezelést, legalább a 2500U/2700U esetén (ha az komoly többletköltséget okoz és nem csak 10 dollárról van szó) Jöhetnének már belépő R3-as 2200/2300-as APU-k az olcsó notikba, amik jelenleg még csak a paperlaunch fázisában vannak. Sőt - visszatérve a saját termék gondolathoz - piacra dobhatnának mobil APU-val szerelt mini és egybegépeket, ami az Apple-nek elég jól bejött. (Mac Mini, iMac) Persze nem kell Apple szintű dizájnra és árcédulára gondolni.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Jim Tonic #42 üzenetére
Nem a vállalat tervezi a hardvereket és írja a szoftvereket, meghajtókat. Pár vezető programozónak, fejlesztő csapatnak, mérnöknek, felajánlana egy csábító összeget mennének. (van az a pénz mint mondják)
Én inkább nem látok következetes stratégiát, egyik nap fejlesszük ebbe az irányban, másiknap másikba. Attól függ az igazgatótanács milyen bugyit vett reggel. -
6-7 év alatt Krzanich 3x vágja nyakon ezt...
-
szmörlock007
aktív tag
Üdv
Én azért nem látnám ilyen borúsan a helyzetet. Cpu piacot uralják, gyártástechnológiában bár lassultak de egyáltalán nincsenek hátrányban, gpu piacot majd letámadják, és ai piacon sincs nagyon félnivalójuk ugyanis készül a knight crest ami AI szempontból megeszi a gpu-kat ugyanis célhardver lesz ráadául beépített x86 maggal.
-
ddekany
veterán
válasz
Tigerclaw #30 üzenetére
Lehet, hogy ebben benne van az, hogy az AMD pont csak DIY területen tud labdába rúgni, mert notebook területen az Intel túl keményen fogja (zsarolja) a notebook gyártókat. És épp ezért fókuszálnak DIY-re.
Ami az erősebb IGP-t illeti, jelenleg tényleg jobbára csak mellékes ajándék, amit az Intel IGP-je fölött ad, de ha attól eltekintve is kb. megállja a helyét az Intel APU-jával szemben, akkor talán maga felé billenti a mérleget a döntésnél... Persze az ilyen erejű IGP elterjedtebb lenne, akkor biztos több cause game is számítana rá, de így, hogy 9X%-ban Intel IGP van az embereknek, fejlesztő oldalon úgy is olyanra kell csinálni az alkalmazást, hogy azzal is jól menjen (vagy diszkrétet igényelsz, de az meg más kategória)... ördögi kör. Szóval igazából nem tudom van-e félnivalója az Intelnek, vagy úgy is ő határozza meg az elvárható szintet a szoftver oldalnak.
-
tegbashar
tag
A hurráoptimizmusom azt mondatja velem, hogy lehet, hogy 6 év alatt az AMD is előrukkol valami újdonsággal. Úgy értem, hogy hardveres újdonsággal és nem megint az átnevező teamre marad a munka java.
-
derive
senior tag
Nem csak a meretet kell nezni, hanem a produktivitast is, hiaba nagy, ha nincs lathato eredmenye. Egyelore ugy tunik, hogy az Intel az IBM palyajat koveti, mig az NV jo esellyel indul a kovetkezo evtized vezeto technologiai fele.
Az igazi tervezo munkat 30-100 fos csapatok vegzik, a maradek 99 000 gyakorlatilag csak a korites. Az Intelre mar reg ledobtak a bozo-bombat, hiaba 100 000 alkalmazott, ha kontraszelekcio miatt gyakorlatilag eluztek a legjobb mernokeiket. A versenytarsak meg osszefogdostak oket, aztan joval kissebb eroforrasbol elozik beelozik a bohocokat. A hagyomanyos monopoliumaik (csipgyartas, x86 uarch) omladoznak, es bar veszettul probalkoznak betorni uj teruletekre egyelore nem sok sikerrel. Ezzel szemben az Nvidia (es az Apple) kb. masterrace szinten van: naluk nem szegyen kiemelkedoen jonak lenni, sot elvart. Nem veletlenul ajaln a google 2-3M$t egy-egy NVs mernoknek a valtasert...
-
derive
senior tag
Es mikor erik be az Nvidiat?
-
Cathulhu
addikt
Teljesen mindegy miert arazzak igy, a Teslat is csak a potencialja adja ennyiert, de akar a bitcoint is idesorohatjuk. A teny viszont, hogy ket olyan ceget vett egy kalap ala az uriember, ahol 10x-es kulonbseg van. Az nVidia jelen allapotaban kb 1/10-et erheti annak, mint amenyit a reszvenyei jeleznek. Aztan lehet 5 vagy 10 ev mulva meghalalja a bizalmat es valoban olyan hatalmas ceg lesz, ezt most nem akarom vitatni.
-
Cathulhu
addikt
1. az nV majdnem akkora, mint az Intel, így egy egyoldalú felvásárlás elképzelhetetlen, maximum fúzió merger (ami viszont az Intelnek nem tetszene annyira, dehát az nV lassan értékesebb, mint az Intel).
Marmint arra gondolsz, hogy a jelenleg elszallt es a valosagtol elrugaszkodott reszvenyarfolyamon az nV market capja kozelit* az intel fele? Mert amugy a ket ceg kozott nagysagrendi kulonbsegek vannak, az intel javara (100 000 alkalmazott vs 10 000, 62.8 mrd bevetel vs 6.91, intelnek sajat gyarai vannak, nVidia bergyartat, stb), a ket ceg nem igazan emlitheto egy lapon
*kozelit: kicsit tobb, mint az intel fele
-
0P1
aktív tag
Szép gondolat, de semmi realitása nincs, hogy az Intel megvegye az nV-t.
Több okból kifolyólag:1. az nV majdnem akkora, mint az Intel, így egy egyoldalú felvásárlás elképzelhetetlen, maximum fúzió merger (ami viszont az Intelnek nem tetszene annyira, dehát az nV lassan értékesebb, mint az Intel).
2. Az Intel számára sokkal kisebb költséggel járna kifejleszteni egy ütőképes dGPU-t (amit amúgy el is kezdtek) , mint felvásárolni az nV-t.
3. Ha egy ilyen felvásárlás mégis megtörténne, az kapásból 95% feletti részesedést jelentene a konszolidált GPU piacon, (dGPU+IGP) , amivel kapcsolatban azért az amerikai versenyhivatalnak (meg egyéb piacokon is az illetékes versenyhivatalnak) is lenne némi ellenvetése..AMD - Ati akvizíció teljesen más történet, ott és akkor egy underdog CPU gyártó vett meg egy szintén underdog GPU gyártó céget, ebbe versenyhivatal nemigen pofázhatott bele.
Se az AMD-nek nem voltak komoly GPU tervei (sőt, nem is létezett az AMD-n belül grafikus részleg) , se az Ati-nak nem volt semmi x86 CPU--s terve. Piaci átvedés nuku volt, nem voltak egymás versenytársai semmilyen szempontból,
Ja és azt se felejtsük el, hogy akkor a felvásárló AMD kábé 6-8-szor akkora cég volt , mint a felvásárló Ati.
Most meg kábé kiegyenlített a parti az nV és az Intel között.
De a legfőbb érv ez ellen akkor is az, hogy egy ilyen merger se az Intelnek, se az nV-nek nem áll érdekében. -
Tigerclaw
nagyúr
Az AMD oldalán azt látom problémának, hogy hiába gyorsabb az APU-ban lévő GPU, mert irodai, átlag otthoni használatra elég az Intel megoldása, játékra meg csak komoly kompromisszummal alkalmas. A tesztek alapján a DRAM lassúsága betonfalat állít az AMD elé, ráadásul sokkal magasabb ár társul a megoldásaikhoz, mint korábban. Ár/érték arányban nagyon jók, csak nem elég nagy a marketing költségvetésük arra, hogy ezt bemutassák a piacnak.
A forgalomban lévő notebookok 90%-a Intelre épül továbbra is. A decemberben beharangozott 3 ryzen APU-s noti mellé azóta sem jött több. Emellett hiányzik a szokásos value/budget kategória a Ryzen szériából. A DIY szegmenst viszik, de abban nincs pénz. A mérnökeik jól dolgoznak, de a marketing csapatuk továbbra is alul teljesít.
A Ryzen 3 2200/2300U modellekre nem épült még noti. Remélem, van még valami nagy üzlet kilátásban, mert eddig ez nagyon sovány.
-
csongi
veterán
Ellopjak az AMD cuccait?
-
vicze
félisten
Hát akkor ketyeg az óra, tick-tock-tock-tock-refresh-optimizations-process-architecture...
-
Chaser
legenda
sztem onnantól lenne érdekes, ha megvennék az nv-t, mint anno amd az ati-t, ők sem lennének ott ahol most vannak, nagy falat volt nekik, intelnek még nagyobb lenne az nv, no de az nv gárdájával és fejlesztéseivel csaphatnának nagyot, két piaci szereplő cpu-vga fronton, lenne szép kombi verseny - ha az egyik kidőlne akkor meg csúnya világ a vevőkre ( : -
-
Chaser
legenda
helyes, de a kérdés - látom mások is feltették -, addigra érik utpl pl a 2200g-t?
mert ha amd-nél nem hülyék, gőzerővel rárepülnek az igp fejlesztésre, és most már lesz bevétel fejlesztésekre is
-
-
leviske
veterán
Én arra tippelnék, hogy szép apránként a Windows-on is igyekszenek majd a közösségre pakolni a támogatást.
A munka nagy részét már úgysem a driver végzi, nincs okuk arra, hogy bezárják az alkalmazásfejlesztők elől.
Amennyiben sikerült tényleg növekvési pályára állniuk teljesítményben, amúgysem hiszem, hogy szükségük lesz a mesterséges elavulás biztosítására.
-
ftc
nagyúr
Megveszik az XGI-t?
vagy Imignation PowerVR részlegét?
-
Wuzy
tag
Hát akkor teljen az idő.⌚️
-
Razenhell
tag
Az a cím XD
Miért most nincs versenyképes grafikája az ájemdé ellen?
clickbait 3.0
-
"a regiszterek pokolian eszik a tranzisztorokat"
10 vagy majd még kevesebb nanométeren ez tényleg olyan nagy ügy?
-
TeeJay
félisten
szerintem sosem fogják utólérni sem AMD-t sem nVidia-t mert közben azok is fejlődni fognak durván
-
Televan74
nagyúr
Csak az RTG -t,adnák el részvényesek ha tehetnék.Bár akkor meg gondban lennének a konzolok miatt!
Majd alakul ez mint púpos gyerek a prés alatt. De mi lesz velünk VGA kártya nélkül, én a jövőben is szeretnék magam építeni a gépemet.Nem szeretnék konzol méretű egybe PC -t.
-
Gróf...
aktív tag
Szólhattatok volna, hogy ne olvassam végig a cikket! Elég lett volna csak az utolsó mondatot.
Kezdtem örülni, hogy lesz még egy VGA gyártó. (Még ha csak száz év múlva is...) -
Dr. Akula
félisten
Mármint 2024-re lesz versenyképes egy low-end 2017-es AMD-vel?
-
Shing
őstag
Kíváncsi vagyok addigra mi lesz a videokártyákból. Jól hangzik a fejlődés, de eddig sem tudták a gyártók a nagy víziókat kiépíteni. AMD szinten már rég dübörögnie kellen az APU-nak, ahol a processzorba integrált GPU-t már alapfeladatoktól a komolyabbakig bekellene fogni. De végül nem lett belőle semi.
A fejlődés is lelassult, 2 éve nincs pl. új nv-s GPU széria, egyre nehezebb alacsonyabb csíkszélességre váltani vagy ha váltanak is, igazából ennek a pár nm lépésnek köze nincs a régi időkhöz... Szerintem még nagyon sokáig maradnak a megszokott videokártyák és ezek a processzorba/mellé készített megoldások nem bírják majd felvenni a versenyt a komolyabb társaikkal.
A mostani Vega APU-k is talán a HD5870 teljesítményét hozzák, de az egy 9 éves széria, annyira nem lennék oda, az elvártat hozzák. Szóval óvatosan ezekkel a jóslásokkal, én mindenesetre szívesen látnék 100W-os Intel videokártya csodákat, érdekes lenne.
-
Aprósólyom
addikt
Tessék elolvasni a cikket kis "fogatlan"...
A cpu-ba vagy a CPU lapkára épített VGA-ról van szó és nem is terveznek egyelőre különálló VGA-t. Persze én erre nem vennék mérget Intel esetében. Ha terveznek egy nagyon jó alapot, akkor biztosra veszem, hogy nem fogják hagyni, hogy valami potenciális piaci szegmensről lemaradjanak. Nem erről híres egy cég sem.
-
T_Stark
őstag
Mármint addigra érik be a mostani AMD GPU-kat?
-
Megveszik az AMD-t?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A hírhedt szoftveres támogatási idők vajon javulni fognak?
Úgy érzem a hátuk közepére se kívánnak gpu-t, de a kényszer nagy úr...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Parfüm topik
- HBO Max
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Klaus Duran: 2025 dude
- Anime filmek és sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest