Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Nem is tudtam hogy már van Adblue ezekbe a SUV-okba. Kajak önteni kell bele azt is a benyakúton? És ha nem öntesz akkor visszavesz a teljesítményből mint a teherautók? Azzal kompenzálják ezek a szarok a károsanyag kibocsátást, hogy leesik 70% körülire a teljesítmény, ha elfogy a kék malaj.
-
-
-
törölt tag
[link]
Utánfutósat most hirtelen nem találtam, mert ami volt az alá idióta teknózene van vágva. Ezt sose fogom megérteni mire jó. Autós videók között is rengeteg van, még véletlenül se halljad a kocsi hangját, csak a moslék zenét végig.4.7 literes sor4, 80 lóerő, 286 Nm. Mondjuk ez a gyári szívós, a turbós fingom sincs mit tud, de jóval többet. Mármint egy rendesen összerakott.
-
-
-
törölt tag
Amúgy egyre jobban tetszenek a német kocsik. Na jó nem, de pl már oda eljutottam hogy Swift helyett egy Golf vagy akármi kéne inkább. Persze mondjuk leginkább azért, mert a Swift benyás.
Meg a japók rohadtul benzinbuzik, alig van dízeles verdájuk, személyautóból legalábbis nincs szinte egy se. SUV meg pickup az más, azokba belerakják. -
-
törölt tag
Azaz, savanyú. Hányás szagú. Szóval ez a részecskeszűrő műve akkor. Fasza...
Ja ez szokott eldugulni ha nincs kihajtva néha. Asszem emlékszem haver Trafficjában ezt buherálták ki, meg az EGR szelepet vagy mit, az meg a kipuffgáz egy részét vezeti vissza a szívócsonkba talán vagy mi, ha jól rémlik. Állandóan szoptak vele, megoldották. Gondolom a műszakit is valahogy, a KPM meg ne állítsa meg őket.

-
-
törölt tag
Phejj, elment mellettem most egy történetesen VW dízel ilyen suv izé, csilivili új. Ezeknek mivel szégyenítik meg a szagát hogy ilyen moslék lesz belőle? Az adblue-s teherautóknak nincs ennyire fosszaga.
De legalább kattogni kattogott. -
-
törölt tag
[link]
És megint.
-
-
törölt tag
-
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Veeee, böeeeeeee, miiiiez.

-
-
-
törölt tag
Hát igen, jó annak aki olyannal tud dolgozni. Itt meg mennek a szakadt fosok, zörög mint az állat hogy belesüketülsz, irgalmatlan hőség, szálló por, száradék meg minden, fél óra múlva már viszket az ember hogy véresre vakarná magát. Mocskos munka.
Ezt az olajat még Ladába is sajnálnád beleönteni.
-
válasz
üzenetére
Édesapám szokott dolgozni olyan fődbirtokosnak akinek vannak irgalmatlan nagy kombájnjai. Na azok valami iszonyat kényelmesek, minibár , hifi, fittyfene. Nem is csodálkozok h nem akarnak kiszállni a vezetők még vizelni sem
Azon röhögtem anno h leengedték belőle az olajat, amivel az MTZ még elment dupla annyit olyan szép tiszta volt 
-
törölt tag
Azt meg nem mondom, mert ez rohadtul gép, beállítás meg terhelésfüggő. Ráadásul órában vagy hektárban mérik nem 100Km-ben.
Amiből talán legpontosabbat lehet számolni autós viszonylatban, az a cégnél a legkisebb traki, ezerötös szívódízel, az olyan 3-3.5 litert fogyaszt 100Km-re átszámolva, legalábbis ha én megyek vele akkor ennyire jön ki. Ugye itt brutálisan kijön az, hogy folyamatosan egyenletes terhelést és fordulatot kap, ráadásul felépítésükből adódóan alacsony fordulaton nagy nyomatékkal. 1600-on szánt pl. Ezek levegővel mennek szinte.
Egy nagy gép az nyilván bekajol tíz-húsz literes értékeket, de ha át lenne kalkulálva átalakított teljesítmény meg hasznosságra vetítve akkor hasonló értékek jönnének ki összegezve. Szóval brutálisan jól fogyasztanak ilyen szempontból.
Egy szakadt MTZ az persze többet elpazarol, de szerintem még mindig egy átlagosabb fogyasztási szinten van vele, egy autóhoz képest. De hát nem nagyon lehet összeméregetni őket. -
-
törölt tag
[link]
Nyitott dízel. Aki nem nagyon ismeri ezeket, ugye traktorokban, teherautókban elterjedt az oldalvezérelt felülszelepelt elrendezés, mert így fogaskerékkel megoldható a dolog, örök élet szorozva örök élet élettartam miatt. Ráadásul ez léghűtéses is, bordázott hengerek és a csőkígyóban az olaj kering az is hűtődik ahogy a venti fújja brutál módon. Az egész egy házban van, hogy a levegő áramolhasson rajta át.
Jó sűrű az olaj, ilyenekbe 15-20-25-ös olajak mennek, nem ötös meg nullás cumók, mert azokat megennék a gázolajjal együtt.Legyen egy kis lengyel termék is. [link]
A hagyományos adagoló a kedvencem, ebben az egyben nem szeretem a Detroit dízelt, hogy az PD-s.
Amúgy azért lehet őket járatni víz és hűtés nélkül, mert olyan brutális hőmennyiséget elnyel a blokk hogy hosszú percekig hajtható gond nélkül. Rövid tesztekre elég, ha jobban meghajtják meg rákötik a kerti slagot a másik oldalon meg kifolyik a földre. Nem a legjobb hideg vizet engedni bele folyamatosan, de teszt erejéig sima ügy, bírnak ezek mindent. -
törölt tag
Normális. Az amcsik is vonzódnak hozzá, különben nem gyártanák őket. Mondom én is Mannal járnék, csak rohadtul nem tudnám használni semmire.
Nyilván ha az embernek tele lenne a valaga akkor tartana egy ekkora dögöt feelingből, meg tartana egy autót használni, meg tartana még egyet akárhova stb. Az megint más, úgy egyszerűbb. De egyetlen autóba préselni azt már nem nagyon lehet, csak kompromisszumokkal, és nem a használhatóságon spórol az épeszű ember. Úgyhogy nem járkál teherautókkal.
-
-
törölt tag
Nekem nem kéne, túl böszme. Ekkora méretben akkor egy Man inkább. Ha a Ford kalibernél akarunk maradni akkor meg valami ilyesmi ami szóba jöhetne. [link].
De ezek túl újak nekem, a régebbi DD motoros Ford, Chevi, akármi, na az jöhet.
De még mindig az a bajom ezekkel, hogy rohadt magasan van a plató, meg az hogy platós.Ha a valóságban maradok akkor úgy is egy L400 vagy inkább elterjedtsége miatt L300-as Mitsum lesz majd egyszer, ha lesz autóm. Hátul kiszedem az üléseket aztán befér bármi, nem 6 méter magas platóra kell felpakolni, nem fúj bele a szél, eső stb.
Jó hát siralmas az a 100 lóerő egy 2.5 turbódízeltől, de a 240Nm már finomabb. Jó kis előkamrás. A nagyi leelőz a Swifttel az igaz, cserébe másodikban alapjáraton hegyet mászok. Nem főútra valóak ezek, úgyhogy nehéz összehasonlítani személyautókkal. Én ahol élek, ott falutól faluig viszont a legtökéletesebb jármű. -
-
-
törölt tag
-
-
törölt tag
[link]
Érezzétek a két ütemet. -
törölt tag
OM605? Turbó vagy a szívó?
Én 601-essel mentem pár kört régebben egy melónál, egy 308D személyében, azoknak megvan a jellegzetes kattogása az biztos. [link]
Ez még egész jó állapotban van, amivel mentem annak már se alapjárata nem volt, össze-vissza kattogott már, egy henger nem is ment, meg füstölt meg minden baja volt, nyomni kellett egy kicsit a gázt akkor ment rendesen mindne henger meg járt egyenletesen. Porlasztócsúcsok már egy másik világban szeretnének lenni kb., érdekesen jó lehetett a nyomás is.
De az a motor már olyan vagy 8 éve, így vette a csávó is és így használja mindennaposan, na ez az elnyűhetetlen. Legtöbb ilyen állapotban van amúgy mondjuk, legalábbis amiket még láttam azok mind ilyenek voltak már, szakadt melósautók. -
-
-
törölt tag
Amúgy ha autót kéne megjelölni akkor L400-as Micu kéne. Értelem szerűen ez nem a ti kategóriátok, úgyhogy mondhatok akármit nem nagyon lehet összehasonlítani.

-
törölt tag
-
-
törölt tag
Nem szeretem a személyautós dízeleket, tádéval együtt. De úgy magába a személyautókat se.
Na ez már más. [link] Persze az ember nem ezzel jár boltba, sajnos én se tehetem meg.
De van személyautóhoz közelebb álló megoldás is. Nyam-nyam. [link] [link]
A japó cuccokon kívül az amcsi Detroit kétütemű dízelek kellenének. Német autó nem nagyon.5 hengeres 2.9 Sprinterrel mentem, jópofa, tetszett. De nem kéne. Nem a motor miatt, hanem úgy az egész. Helyette Man az viszont kéne, kurva jó. Úgy is hogy német, az egyetlen amiben a németek bejönnek.
-
-
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
rover45
őstag
Ha szeretnék képben lenni a következő talival, akkor mit kövessek?

-
-
-
Már megtalálta a helyét a kritika, és ügyködünk azon hogy fejlesszünk a riadóláncon

-
törölt tag
Áhh, el kellett volna mennem nekem is a traktorral.
Bár mire odaérnék vége van. 
-
rover45
őstag
Felháborítónak tartom, hogy naponta több órát bszok el a ph lapcsalád oldalain, balatoni vagyok, mondhatni félig siófoki és erről a találkozóról csak utólag értesültem...
Ki a felelős?
-
A kérdés helyén van , de nem ismerem egyik helyet sem. Iza ( a párom) bátyja USA állampolgár már több tucat éve. Tőle tanulunk illetve Őt tanítjuk, mert a párom jellemzően kísérletezik és majd minden receptet érzésre készít. Imádjuk csinálni, nagy a szakirodalmunk, de hivatalosan nem tanuljuk vagy kutatjuk a témát. Imádunk enni, és a grill az elsődleges terep ebben a hobbiban, a BBQ csak egy pillanatnyi kilengés volt - bár a visszajelzések szerint nem volt rossz. Talán belemerülünk kicsit

Nem mellesleg, nem arczkönyvezek
-
raczger
őstag
1-2 óra nem számít annyira az oldalasnak, sőt, legalább fél órát kell hagyni pihentetni, persze kell egy olyan sütő, aminek akkora kapacitása van, hogy 10-20 emberre tudjál csinálni húst.
1. asztal? nem kell, de még tányér sem, oldalas, kézbe vesz, megesz
2. aki akkora autóbuzi, az az autó látványától is jóllakik, kár is belé a finom falat
Ezek után remélem csak költői kérdésként kell feltennem, hogy ugye a Nyárspolgár blogot ismered-e? Ja és talán az első BBQ lelő hely itthon, az néhány száz méterre van innen, szintén érdemes egyszer ellátogatni hozzájuk [link] (csak hétvégén van sütés)
-
-
Ez a találkozóra készült. Szimpla faszén, és a kerti mogyorófa vessző szenesítéséből rakott fészken. Sajnos a találkozó túl rövid volt a valódi BBQ-hoz nem is beszélve hogy nincs amerikai tetős grillem, csak egy kerti kő. Viszont 5 órán át 120°c on volt előpárolva a sütőben. A pác két lépcsős, az első fajta az előpácoláshoz, a második a grillen történő karamellizálódáshoz van. Sajnos nem volt elég időnk hogy rendesen megcsináljam

(#19) ßrainiac ?
-
vendingo
veterán
Nagyon bánom, hogy idén nem jutottam el.

Majd jövőre. -
hdman
őstag
(jövőre nem lesz kifogás a baba születés sem
),LOL

-
raczger
őstag
Természetesen viccnek szántam a hozzászólásomat

Egyébként ha tényleg ph-s autós találkozót szerveztek (és nem vagosat) akkor én azt az autós topicban keresném, ott pedig nem esett róla szó emlékeim szerint.
Úgyse jöttem volna
, na majd ha egyszer eljut hozzám az infó, akkor én is eltolom a pofám, talán csinálok is pár rendes képet is, illetve megmutatom nektek mi is az igazi BBQ (ha nem 6 órán keresztül sütöttétek füstön (gyümölcsfával) 105-110 fokon, akkor az max sült oldalas
) -
-
ßrainiac
addikt
Gazdija valogatja, en egy viszonylag uj autoban is talalok vmit, ha akarok. Bar ismerek nalam sokkal elesebb szemu / fulu embert is. Toncsy, jelentkezz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy ugyancsak '87-es, nagy odafigyelessel karbantartott Audi 90-et valtott a Golf egyebkent, ami meg egy '86-os Passatot

Biztosan jo a geped, de ezek mar oreglanyok/fiuk, ez van. Megint mas a helyzet, ha muzeumban all.
bitpork: nem nezettem meg meg ^^
-

-
-
-
ßrainiac
addikt
De jo kis GTI!

-
Qru
MODERÁTOR
A legjobban a 2,5 V6 TDI lepett meg, hogy mit lép. A tiédben nem lepett meg mert számítottam rá de a 2,5 engem meglepett, hogy mennyire jól megy.
Végülis volt 2 nonVAG autó. Hígul a szakma, látod?!

Ezúton is köszönet a szervezésért és a vendéglátásért. Jövőre újra támadunk.

Addigra talán a szomszédok is megnyugodnak.
-
Ha tunnád hány embert híttunk , személyre szólóan is ( Fókusztól kezdve mindenféle tulaját - és ezúton mea culpa hogy nem jutottunk mindenkihez el ) és csak a kifogásgenerátor játszott. Nemtom emlékszel-e de tavaly az összes elérhető topikban demóztuk a dolgot, aminek eredményeként eljött 3 nem vag autó
Mindig , mindenkit szívesen vártunk, várunk és fogunk várni
Hiszen Qru is itt volt a Bubu-val! És nem győzött egyik próbakörről a másikra beülni 
-
raczger
őstag
Ez inkább VAG találkozó, egy rendes autó sincs a képeken
-
-
Petyyyyy
addikt
Zsíros járművek voltak jelen a képek alapján.

Csak te voltál ekkora superhero, hogy nem paintelted ki a rendszámod vagy csak kimaradt?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De holnap este v vasárnap reggel megkukkantom. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És jó vásár 

Azon röhögtem anno h leengedték belőle az olajat, amivel az MTZ még elment dupla annyit olyan szép tiszta volt