- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Akartam egy Rpi 3-mal és Ubuntu Mate-val egy Wifi repeatert csinálni. Egy RT5370 chippes kínai usb stick-ket és TP-Link TL-WN7200ND adaptert használtam. Sikerült is. Viszont azóta nagyon felforosodik a TP-Link, a kínai nem melegszik, de az is rosszalkodik, egy idő után ledobják a hálózatot és nem mutatnak semmit. Átdugtam PC-be is, azóta ott is ugyan ezt produkálják. A raspberry-t a hivatalos tápjával hajtottam.
Mi lehet az oka, hogy tehette tönkre az usb adaptereket? -
gabo89
senior tag
Üdv!
RPi Zero W-n a legfrissebb LibreElec van fenn. Telepítettem a Youtube kiegészítőt a Kodi tárolójából. A videókat nagyon szépen lejátssza, de az élő adásokat nem akarja. Lassan elindítja, kétszer megakad rajta majd visszalép. Van erre valami megoldás, hogy menjenek az élő adások is? Köszi előre is!
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Szeretnék kamerás megfigyelő rendszert építeni 3 pi-vel és a Motioneye OS-sel. Mindegyik PI-hez vettem egy-egy utánagyártott kamera modult.
Az a baj, hogy a Motioneye OS-sel a kamera képe szörnyen pixeles, és 1-2 FPS-sel szolgál. Megnéztem Raspbianon, ott tökéletes. Szóval arra gondoltam hogy csak IP kamerát csinálok belőlük, és központi agy egy PC lesz.
Azt szeretném megkérdezni, hogy IP kamerát hogy tudok a legegyszerűbben konfigurálni a kamera modulból, ill. a Pi-ből?Köszönöm előre is!
-
gabo89
senior tag
Megjött a Pi Zero W-m, most bontottam ki a buborékos papírzacskóból. Az a baj, hogy a földre esett a tasak, és ez idáig ott tartózkodott. Valószínű rámentem a kerekes székemmel, mert a RAM chip sarka kicsit megvan törve, hajolva... Gyorsan kipróbáltam egy Libreelec-cel, hogy működik. Müködik. Szerintetek ez gázos a későbbiekben, vagy megúszta ennyivel a Pi? Képek.
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Szeretnék majd egy-egy IP kamerát építeni MotionEyE-jal. Egy Pi 3-mam, és egy Zero-m van, nemsokára jön egy Zero W is. Az 3-ashoz van egy hivatalos gyári tápom. A két Zero-nak szeretnék venni egy-egy tápot, mellyel nyugodtan üzemeltethetem hét hétig, 24/7-ben. Gondoltam, hogy a Zeroknak is egy-egy 2,5 A-es gyári tápot veszek, de ha van olcsóbban megfelelő, inkább azt venném. Tudtok ajánlani hozzá való megbízható tápot?
A másik kérdésem pedig a kamera modulról lenne. Ebay-en vannak utángyártott(?) kamerák. link Megéri a pénzüket, vagy nem véletlenül kerülnek jóval kevesebbe ezek?
-
gabo89
senior tag
Raspberry Pi Zero-n lévő Libreelec 7-et szeretném használni HDMI CEC segítségével. A TV támogatja, engedélyezve van mégsem működik. Az Rpi-n / Libreelecen mit kell állítani hogy működjön?
-
gabo89
senior tag
válasz
wassermann #25675 üzenetére
A gpio-t hogy tudnam tesztelni, amig nincs uj IR?
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Rpi Zero-mon az infra vevőt egy cpu hűtő csatlakozójába dugtam, majd annak a drótjait a pi lyukaiba dugtam, es ragasztottam. (ideiglenes megoldas...) Mivel kezdett kijönni, ma újra bekötöttem, de a nagy siettsegben a signalt és a gnd-t forditva kötöttem be. Marha meleg volt a pi, ezert gondoltam, hogy tuti elrontottam... Azóta jól bekötöttem, természetesen nem működik már az infra. A kérdésem, hogy a Pi is sérülhetett, vagy csak az infra vevő tsop?
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Libreelec 7 alatt sikerült a LIRC-et beállítani, először egy fólia távírányítóval, majd egy TV távírányítójával. Nagyszerűen működik. Azt nem tudjátok, hogy PC billentyű betűeit rálehet rálehet programozni a távírányítóra? PL. az EPG-t szeretném beállítani, ahogy billentyűn az E-betűt megnyomva előjön. A KEY_EPG mást csinál, a KEY_E pedig nem helyes.
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Vettem egy Raspberry Pi Zerót, illetve hozzá egy USB HUB-bot. A hubhoz lehet külső tápot csatlakoztatni, meg is tettem. Az a problémám, hogy ha minden bevan dugva, úgy bekapcsolom a rendszert (áram alá helyezem), a Raspbian nem ismeri fel a csatlakoztatott perifériákat, csak miután ki, illetve újra bedugom a HUB-ba. Akkor is csak az utolsó, a tokozás végén lévő port működik. A többi nem. Természetesen a HUB működik, Androidon és Windowson is probáltam. Mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest