- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni.
Van egy Pi4-em, 2GB-s verzió. LibreElec fut rajta.
Szeretném megoldani, hogy torrentezni is tudjon, de addonok között erre lehetőséget nem találtam.https://github.com/thoradia/thoradia
Ezt a megoldást találtam, de nem működik, amikor felraknám, azt mondja Python 3 kell hozzá, amit a rendszer nem támogat.Van ötletetek, hogy hogyan oldhatnám ezt meg? Persze azt tudom, hogy Raspbiannal egyszerűbb lenne, csak nem akarok újra telepítgetni, hanem ha van egy egyszerű addonnal megoldani a dolgot LibreElec-ből futtatva.
Illetve arra van addon, hogy webes felületen elérjem a Pi-t, pontosabban a cél a torrent addon elérése lenne.
Előr eis köszi!
Üdv,
Buncaman -
Buncaman
tag
válasz
Fecogame #40600 üzenetére
Köszönöm az ötletet!
Főleg a torrent kapcsán, megkönnyíti az életem ez az opció, nekem új.Raid eredeti terv szerint a rasoberry kezelné, az usb3-asokon lennének a HDD-k, és a tükrözést elvileg tudja kezelni.
Ahol ezt a megoldást láttam, ott multimédia szerver volt a kis gép.Ahogy írtad, az nekem is kérdéses, hogy mennyire terhelné az meg a procit, hogy ennyi mindent kezel. (Torrent, samba, Kodi, minden adat kétszeri írása (bár a beolvasás gyorsabb lesz))
Kodi amúgy nem biztos hogy kell rá, függ attól, hogy a kövi tv be tudja e olvasni a sambarol a filmeket.
Illetve jelenleg van egy R4-em, amin Kodi fut TV okositas gyanánt.
Valószínű, hogy azt fogom "átalakítani".
Abban 32GB-s sd kártya van. 4G RAM ami bőven elég, de kicsit egyszerűbb hűtése van.
A kérdés tényleg a proci terhelés és hőleadás. -
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Lenne egy projektem, de nem teljesen tudom hogyan valósítsam meg. Ebben kérném a segítségeteket.
Egy Rapsberry Pi4-ből szeretnék egy NAS szervert építeni, ami torrent, illetve házi multimédia szerverként szolgálna. (meg persze adattárolás és backup)
Szerintetek az működőképes lenne-e, ha:
- 64GB-s SD kártyán futna hozzá mondjuk egy ubuntu szerver OS
- 2x2TB külső HDD-t RAID-1 be raknám. USB 3.0-n lenne 1-1 csatlakozva.
- Fájl eléréshez más eszközről logikusan csak samba kell.
- Torrentezéshez meg valamilyen távoli asztali elérés kellene Linuxok között, ennek utána járok.Szerintetek ez megvalósítható?
Esetleg van tippetek hogy hogyan induljak neki?Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AM5 FULL GARIS gamer gép
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest