-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghodyl
tag
válasz
apezka #26109 üzenetére
Köszi szépen az infókat! Szóval meglehet vele csinálni, ez jó hír
Ha a gépemtől függetlenül működik az még jobb, szóval linux az nem hangzik rosszul. Igen éreztem hogy az információ kinyerés is kényes része, de a kis gép akkor sok mindenre képes, ez esetben már csak a szoftver hiányzik, amit már valahogy csak megoldok. Igen a 7" nagy de amit linkeltél 2,8" már elgondolkodtatott még egy ideig gyűjtöm az infókat aztán hátha úgy nézki hogy működő képes a dolog, ha nem , akkor lesz belőle valami más
A mátrix kijelzős ötlet tetszik, keresek egy kisebb típust de eddig bejövős.
Nyugodtan megkérdezheted, azért mert én ezt ismerem mint kis számítógép. a tálcán futó kis alkalmazást azért kerülném el mert ha éppen filmet nézek, dolgozom vagy csak éppen szórakozom a gépen, akkor is lássam ezeket, és menőn néz ki hogy amúgy messziről egy órának tűnik , ami mindenféle dolgokat megmutat nekem
Lehet igazad van, de hát madárból van bővenés érdekes projektnek tűnik.
azbest
Igen a telefonom képes rá, de ha töltőn van. vagy csak lerakom az éjjeli szekrényre, akkor oda kell mennem érte, ez meg folyton mutatnáhtc07
Ez egy külső kijelző ami képes bizonyos adatokat kinyerni ? mennyire lehet testre szabni? vagy csak kijelző ként működik és bizonyos alkalmazások képesek rá adatot küldeni ? -
ghodyl
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, mert még nem volt a kezemben ilyen de nagyon érdekesnek tűnik így elsőre. Jelenleg támadt egy olyan ötletem, hogy a monitor alá szeretnék egy kisebb kijelzőt, akár kisfelbontású, nagy pixelekkel működőt is akár, ami képes lenne a különböző programokban érkező értesítéseket közölni a számomra automatikusan programok között folyamatosan ugrálva. Pl: ha kapok emailt, kiírja hogy jött egy új emailed és akár innen, ezzel a tárgyal, ezután mondjuk egy meghatározott idővel ugrik twitterre ha kapok értesítést, vagy a legutóbbit mutatná újra, majd így tovább facebook, instagram .... de közben mutatná az időt ( akár csak úgy mint a többit, hogy kis ideig kijelezve mint külön program) időjárás, youtube-n van-e a feliratkozóimnak új videója stb. Szóval egy ilyen kijelzőt el lehet készíteni ezzel a kis eszközzel ? Ha esetleg segítség a [LeMetric Time] ehhez hasonlót, csak ha megoldható nagyobb felbontású kijelzőnek jobban örülnék
És ehhez kapcsolódóan ezek az adatok mennyire nehezen kinyerhetők? Illetve ezeket a Pi képes maga kinyerni, vagy szükség van hozzá másik gépre ? a felszereltsége alapján én úgy látom hogy net elérés megoldható vele, szóval én nem látom akadályát, de nem ismerem
Gondolom itt a szoftveres rész ami érdekesebb ebben az esetben, mennyire áll közel a linuxokhoz a rendszere ?
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest