- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
feketegergo
tag
Képea a Rasberry Py (B model) egyszerre több USB webkamerát használni?
Csak a géz és villanyórát szeretném nézetni vele, szóval elég ha 5 percenként készül egy felvétel.
-
feketegergo
tag
Milyen hőmérsékletre szabad felmelegednie a raspberri pi-nek?
Nekem 65 fok fölé melegszik mind a CPU minda GPU, amíg XBMC-vel 720p-s filmet nézek. Ez normális?
Ha az asztali pc-mben melegszenek ennyire a dolgok, akkor már baj van, de az azért más hardver. -
-
feketegergo
tag
Szeretnék Órát csinálni a Raspberry Pi-ből. Tudnátok megfelelő kijelzőt javasolni?
Olyan kéne amit 3-4 méterről le tudok olvasni éjszaka is, de nem világítja be az egész szobát.(Természetesen lenne nem csak órának számom. Az azért "ágyúval verébre" szituáció lenne, de ha már egész napos működésre szánom, jó lenne, ha ezt a funkciót is átvenné.)
-
feketegergo
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni Raspberry Pi-t de nincs tapasztalatom. Pár kérdésben tudnátok segíteni?Hány amperes tápot érdemes vásárolni a Raspberry Pi B modellhez?
(Olvastam a specifikációban 700 mA-t de nem tudom, hogy ez maximális, vagy átlag fogyasztás)Hány amper kell akkor, ha egy saját táp nélküli USB-s merevlemezt is szeretnék rádugni?
Jól értettem, az jó megoldás, ha veszek egy aktív táppal ellátott USB HUB-ot, és azt kétszeresen is becsatlakoztatom a RasPI-be, egyszer a tápcsatlakozóba, egyszer meg az egyik usb csatlakozót is eloszthatom vele?
(Ez nekem kissé vadnak tűnik.)Érdemes hűtőbordákat rendelni rá?
Többet is szeretnék rendelni, több embernek különböző célokra: van ahol videó lejátszásra kell, van ahol torrent kliensnek + samba + ftp szervernek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest