- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
feketegergo #13771 üzenetére
Igen, nekem 2 usb webkamera van rajta, de nekem csak a saját Python scriptemmel sikerült. Open CV-t is használok.
-
DopeBob
addikt
válasz
feketegergo #7560 üzenetére
Szia,
kicsit off itt, nekem HP MicroServeren van az XBMC, mikor fogyasztást mértem feltűnt, hogy többet fogyaszt a gép XBMC menüben, mint filmlejátszás közben. Gondolom a Pi-t is jobban megizzasztja a menü, mint a filmek, amire dedikált gyorsítója van.
-
moli.hu
őstag
válasz
feketegergo #7558 üzenetére
What is the usable temperature range?
The Raspberry Pi is built from commercial chips which are qualified to different temperature ranges; the LAN9512 is specified by the manufacturers being qualified from 0°C to 70°C, while the AP is qualified from -40°C to 85°C. You may well find that the board will work outside those temperatures, but we’re not qualifying the board itself to these extremes.ez egy mobilprocesszor, magyarul nem lehet tul meleg, mert passziv hutesu es megegetne a felhasznalo kezet. Es egy asztali proci nem rosszabb, az en szerveremben levo atom processzor 99 fokig terhelheto.
"""fölé melegszik mind a CPU minda GPU"""
he? -
wassermann
Topikgazda
válasz
Teljesen más hardver mint egy PC! - egy PC-ben nagy a fogyasztás és nagy áramok vannak, itt viszont kb. 3,5W-ról beszélhetünk, nincs mitől félni!!!
Egyébként, ha jól emlékszem max. 85ºC, a megengedett, ahol beavatkozik a beépített hővédelem, -
vargalex
félisten
válasz
Szia!
Az enyémen is üresben megy az XBMC, percenként olvassa az 1-wire hőmérő szenzorok értékeit és teszi mysql adatbázisba (+ insertkor triggerrel összesítő táblákba számolja az átlagokat a gyors megjelenítés miatt), de éppen 49,7 °C. Igaz, nincs házban.
-
stopperos
senior tag
válasz
feketegergo #7558 üzenetére
Nekem így alakul (950MHz-en), de ezen nem nézek filmet, csak számol a CPU rész nagyjából. 85 foknál szabályoz le, úgyhogy ne aggódj, addig el lehet menni. -
azbest
félisten
válasz
feketegergo #7348 üzenetére
Itt egy leírás arról hogyan lehet aktiválni az spi tüskéket [link]. A pi spi-jéről egy összefoglaló [link]. Az spi-ről összefoglaló [link].
A nagy tüskesor valamelyik lábai tartalmazzák.Az i2c az amiből kettő is van, egy a nagy tüskesoron, a másik meg a 2x4-esen.
Még egy adafruites tutorial is a pi spi displayjel összekötéséről [link]
-
azbest
félisten
válasz
feketegergo #7346 üzenetére
gonosz mód on: az interneten
egyébként a raspberry pi spi dispay szókapcsolat sok hasznos oldalt hozhat, az adafruiten is szoktak lenni részletes leírások -
azbest
félisten
válasz
feketegergo #7344 üzenetére
Attól függ mennyire összetett órát szeretnél. Lehet kapni svideo bemenetű kijelzőket is relatíve olcsón [link]. Ez bármit képes mutatni.
Aztán hd44780 lcd 2x16 vagy nagyobb karakterszámú változatban, több féle megoldással (a háttér vagy a betű világít, milyen színűen...). Ez még olcsóbb [link]
Aztán vannak spi kapcsolaton át vezérlhető tft-k is [link]. Oledes változatoknál nem háttérvilágítás van, hanem a pixelek világítanak (sötétben valsz jobban mutat, mint a tft ahol átszűrődik a szürkeség). [link]
-
stopperos
senior tag
válasz
feketegergo #7320 üzenetére
Én az Extreme Digitalban vettem egy Canyon aktív hub-ot. Volt egy olyan gondja, hogy az usb-n keresztül vissza is küldött áramot a raspberry-be. Úgy vettem észre, hogy áramtalanítottam a raspberry-t és még mindig ment. Utána csak így használtam, semmi baja nem volt.
-
válasz
700mA szerintem nem elég. Én minimum az 1A-est ajánlanám.
Wincsi sem fog működni az USB portról, kell neki az aktív HUB.
Igen, pl úgy is táplálhatod, vagy GPIO porton keresztül -
lord.lakli
őstag
válasz
Én egy Samu teló töltőt használok 850mA-es. Ha nincs aktív HUB, akkor érdemes 1-1.2A-est venni. PI boltok azt árulják. Én aktív HUB-ot használok és nincs gond. A HUB-os visszatáplálás van akinek megy. Nekem nem, kellett túl jó minőségű HUB-ot vennem
Minden féle védelem van és nem táplál vissza áramot semennyit sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest