- Mobil flották
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1022
őstag
-
balazs1022
őstag
Le tudnad nekem irni a pontos lepeseket? Nem igazan tudom elkepzelni h a telefon h fogja felismerni. De az otlet tetszik
(#28570) zsopu: Papamnak csinalom, Ő meg nem igazan ert az egerekhez. Lesz egy sima tökegyszeru tavoranyito, amin kb 5 gomb lesz. Csak a legszuksegesebbek (bekapcs gomb, navigacios nyilak, meg play/pause gomb)
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Nemrég kezdtem el ezt a Pi ügyködést. Tök analfabéta vagyok az egészhez.
Tehát amit szeretnék:
- film lejátszó
- külön távirányítóval vezéreltAmi rendelkezésemre áll:
- Raspberry Pi Zero
- egy infra port, amit már a helyére kötöttem
- feltelepített Kodi
- egy USB Hub
- egy mobil telefon internetes USB megosztással
- 2gb-os mem.kártya
- Sajnos USB to Ethernet/wifi csatlakozóm nincs)Ott akadtam meg, hogy nem tudok a Pi SSH portjára csatlakozni, hogy felprogramozzam a távirányítót. Nem jó neki az IP ami, Pi settings menujében van. Próbáltam USB-n keresztül , PC-vel s internetet adni neki, de meg sem jelenik az USB eszközök között a Pi (Putty -> "Ip: raspberrypi.local") Jessie-t meg nem tudok felrakni, mert csak 2gb-os a kártya.
Teljesen tanácstalan vagyok, h hogyan tudok programozni...Egyébként a telefon USB portján megosztott internettel tökéletesen tudok letölteni a Pi-re dolgokat. Pl így magyarítottam a Kodit.
Várom a további ötleteket. Esetleg valami Step by Step leírást
Köszönöm előre is!Üdv:
Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged