- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IpiBcsi
tag
válasz
Fecogame #43899 üzenetére
A Lite verziót próbálom beüzemelni ssh-n keresztül, de a belépés megváltozott, már nem lehet a pi:raspberry párossal belépni.
A Release notes-ben ezt írják:
"* Default âpiâ user has been removed; the first-boot wizard enforces the creation of a new user account"
OK, de akkor hogy is lehet most új felhasználót létrehozni? Mert semmilyen jelszót nem fogad el. -
IpiBcsi
tag
Köszönöm szépen, így már tiszta és világos.
És nem csak ezt, hanem, hogy annak idején megírtad a Logout cikket. Úgy gondolom, hogy ha nincs ez a leírás, nagyon sokunknak a Rpi csak valami távoli csoda maradt volna, amivel esetleg a linux guruk, meg a rendszergazdák szórakoznak. -
IpiBcsi
tag
Én a Total Commandert használom, ott egy "Z" meghajtóra csatoltam fel Sambával megosztott mappákat. A DLNA telepítése után itt jelent meg a MiniDLNA mappa is. Lehet, hogy nem jól gondolom, de nekem egy olyan mappa kellene, amibe bemásolok egy filmet, amit aztán a tévén megnézek. A pendrive tévébe való dugdosását szeretném kiváltani. A tévén látom a video, zene, stb. mappákat, de nem tudom, hogy lehet ezekbe fájlokat tölteni.
-
IpiBcsi
tag
Sziasztok! Évek óta használom a kis gépet, melyet cigam Logout leírása alapján telepítettem. (többször is) Egy vinyó van fixen hozzá csatlakoztatva és a Transmission fut rajta hibátlanul. Nemrégiben vettünk egy szép nagy okos tévét és úgy gondoltam, elérkezett az idő, hogy DLNA szerverként is üzemeljen a kicsike. A leírás szerint elvégeztem a telepítést és a beállításokat, a számítógépen a "latogato" és a Transmission mappái mellett megjelent a "MiniDLNA" mappa is, benne a "log" mappával. Viszont "Media" mappa nincs, azt sehogy nem tudom elővarázsolni, pedig mindent a leírtak szerint csináltam. A tévé látja a mappát, a számítógépem viszont nem. Kérem, hogy segítsetek, mit ronthattam el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fotók, videók mobillal
- Nintendo Switch
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hobby elektronika
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- További aktív témák...
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged