Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- 
			  Mobilarena Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről: 
 A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
- 

FireLord aktív tag B modellhez melyik 2A tápot ajánlanátok? Tvtuner és wifi stick menne az usb-kre. 
- 

FireLord aktív tag válasz  wassermann

üzenetére wassermann

üzenetéreNekem a sebességével van bajom, NAS-nak szerettem volna használni, médialejátszó meg van a tv-ben alapból, így sajnos nincs mire használjam  
- 

FireLord aktív tag Sajnos csak hétvégén találtam meg ezt az oldalt: http://elinux.org/RPi_VerifiedPeripherals#Power_adapters Itt is jelzik hogy a Nokia nem ajánlott, viszont az Apple igen. Meglátjuk, egyenlőre 2 napja nincs hiba. 
- 

üzenetére wassermann

üzenetéreNem tudom hogy selejtes-e, nem is igazán érdekel, kukába vágom, amióta rákötöttem az iphone gyári adapterét tökéletesen megy. A winchester pedig egy külső 3,5"-es rackben külön táppal van rákötve. Ilyen hibákat generált: 
 [ 626.153494] usb 1-1.3: USB disconnect, device number 4
 [ 626.859691] Buffer I/O error on device sda1, logical block 179723886
 [ 626.859724] Buffer I/O error on device sda1, logical block 179723887
 [ 626.859744] Buffer I/O error on device sda1, logical block 179723888
 [ 626.859763] Buffer I/O error on device sda1, logical block 179723889
 [ 626.859780] Buffer I/O error on device sda1, logical block 179723890
 [ 626.859798] Buffer I/O error on device sda1, logical block 179723891
 [ 626.859816] Buffer I/O error on device sda1, logical block 179723892
 [ 626.859834] Buffer I/O error on device sda1, logical block 179723893
 [ 626.859852] Buffer I/O error on device sda1, logical block 179723894
 [ 626.859875] Buffer I/O error on device sda1, logical block 179723895
- 

FireLord aktív tag A többek által ajánlott Nokia AC10 adapterrel NE HASZNÁLJÁTOK a raspberryt...Nagyobb terhelésnél folyamatosan disconnectel az USB, egy vinyómat gallyra is vágta. Az igényelt 5V helyett csak 4.8 voltra képes az a sz*r  
- 

FireLord aktív tag Ha valakit érdekel Shairport tökéletesen működik ezen leírás alapján:  http://pi-raspberry.blogspot.hu/2012/08/shairport-raspberry-pi.html 
- 

FireLord aktív tag Nem tudtok véletlenül valami up-to-date leírást raspbian-apache2-rtorrent+rutorrent beállításról?  
- 

FireLord aktív tag Rákötöttem egy usb hubra, ahhoz viszont amit találtam otthon töltőt kevés volt az A, úgyhogy hagyom a fenébe ezt az irányt. Igazából egy 1,5Tb 3,5" vinyót kellene kiszolgálnia, úgyhogy beszerzek annak egy külső tápot. Kérdés hogy lehet-e ilyet kapni? Egy SATA-USB adaptert+tápot ház nélkül. 
- 

FireLord aktív tag Megvettem a Nokia AC10 töltőjét, de még egy 2,5-es külső hdd-t se bír el ez a sz*r...      
- 

FireLord aktív tag mit gondoltok NAS-ként használva a gépet LAN-ra kössem vagy dugjak bele egy N-es wifi sticket? A lehető legnagyobb sebességet szeretném elérni, minél alacsonyabb terhelés mellett.  
- 

FireLord aktív tag Ha egy 3,5"-es külső tápos usb racket szeretnék rádugni a PI-re ahhoz kell egy aktív hub vagy mehet közvetlenül a gépbe? 
- 

FireLord aktív tag Az enyém is ma érkezett meg. Iphone töltőjével fog tudni működni mit mondtok? 
- 

üzenetére wassermann

üzenetéreIgen, ez a bosszantó hogy USB+LAN együtt megy, viszont olvastam hogy 9-10Mb/sec olvasási sebességeket elértek megfelelő beállításokkal, csak kérdés hogy ezt streamnél tudná-e hozni a kütyü. 
- 

FireLord aktív tag válasz  Hyperion

üzenetére Hyperion

üzenetéreKöszi a választ, gondolkodtam már rajta két dolog miatt maradnék a Pi mellett: ár és fogyasztás 
 Egy core2duo-s asztali gépet váltana ki, amit csak akkor kapcsolunk be ha filmezni/tölteni akarunk, viszont csak a seed miatt nem igazán érné meg 24/7-be hagyni. Kompromisszumokra, korlátokra fel vagyok készülve, igazából mások tapasztalata érdekelne ez irányból. 
- 

FireLord aktív tag Még mindig vacilálok hogy vegyek-e egy Pi-t vagy ne. Olvasgattam pár fórumot a teljesítményről de sehol nem találtam meggyőző választ. Szerintetek elbírna normálisan 2-3 médialejátszó streamelését egyszerre (divx max 720p) + torrent klienst? 
- 

FireLord aktív tag válasz  teppik_amon

üzenetére teppik_amon

üzenetéreIgen arra gondoltam  Nézegetem ebayen a készüléket van pár jó ajánlat, lehet onnan fogom beszerezni. 
- 

FireLord aktív tag jól értem ha rendelek egy ilyet akkor az adaptert külön be kell szerezni hozzá?  
- 

FireLord aktív tag válasz  PistiSan

üzenetére PistiSan

üzenetéreSzuper, köszi, olvasgatom közben a régebbi hsz-eket és elég jó sebességeket írnak a kolllégák. Honnan lehet a legolcsóbban beszerezni? 
 Itt elég jó áron adják!
- 

FireLord aktív tag Gondolkodom hogy ilyen kütyü beszerzésén, torrent+samba megosztásra használnám, kérdés hogy mennyire tudna streamelni hálózaton mondjuk egy 1080as filmet USB-ről LAN-on át a médialejátszóra? Próbálkozott már ilyesmivel valaki?  
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen videókártyát?
- Hirtelen rájött az AMD, hogy mégsem szűnt meg egy funkció az egyes Radeonokon
- Meggyi001: Kuponok....
- Apple asztali gépek
- Donald Trump, stábja és az 51-es körzet?
- Sweet.tv - internetes TV
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- HP280 MiniTower (i5-4590, 8GB RAM, 1GB VGA, 250GB NVMe, 750GB HDD, 22" FULL HD LED monitor, stb.)
- HP Elite 8000 SFF Q6600 8GB DDR3 128GB SSD 500GB HDD HD4500
- HP Elite 8300 SFF i5-3470 8GB DDR3 128GB SSD 500GB HDD HD2500
- HP Pro 6300 i5-3470 8GB DDR3 240GB SSD 500GB HDD
- 2017 CTO iMac 27" 5K - i7 4,2 GHz, 32 GB RAM, 512 GB SSD, Radeon Pro 580, Magic Mouse+ Numpad Keyb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- Honor 200 pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest