-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
Kínából rendeltem usb nes kontroller utánzatot. PS3 kontroller is ezt csinálja usb kábellel.
Van egy olyan érzésem, hogy nem itt van a baj. Maga az emuláció.
Ahogy előttem írta a kolléga smb3-nál nincs probléma.
Kifejezetten smb1-re vonatkozik.Érdekes, hogy a Wii ugyanezt az Fceum emulátort használja és ott sokkal jobb mario mozgása. Pc-n is néztem, ott is jó.
Egyébként Raspberry pi 2. -
t256
őstag
Sziasztok!
Retropie-t használ valaki?
Nes emulátornál Super Mario Bros-nál vettem észre, hogy nem megfelelő az emuláció.
Ha egymás után kétszer kell ugrani, az nem megy. Mintha a második gombnyomást nem regisztrálná. Lassabb az egész irányítás.
Azt tudom, hogy van egy pici input lag.
Nintendo Wii platformon pl tökéletes az emuláció, kivéve, hogy nem 60 fps. -
t256
őstag
Sziasztok!
Létezik Kodi alá olyan add-on, amivel tudok retro (nes, snes, mega drive) játékokkal játszani?
Eddig a retromania add-ont próbáltam, de az mindenfélét telepített csak emulátort nem.Előbb próbálkoztam egy Dual boot image-el is. Retropie és OSMC. Az OSMC kezelőfelülete nem tetszett a retropie-ból pedig pont azok az emulátorok maradtak ki, amelyek érdekelnek.
-
t256
őstag
válasz
Froclee #18781 üzenetére
Úgy tűnik észhez kapott a rendszer. Csatlakozott SMB-n a laptopomhoz. Kért felhasználónevet és jelszót. Sokadjára be is engedett, igaz én nem használok jelszót a windowson, de most beállítottam egyet.
Csodák csodájára működik, nem akad meg a lejátszás.Celtis kolléga által javasolt advanced settings beállítást azért bent hagytam.
Most csupán egy olyan problémám van, hogy a Videó menüben kétszer szerepelnek a filmek, a listában pedig vannak olyan mappák is amelyek már nem léteznek. Hogyan lehet frissíteni ezt a listát?
Azt akarom, hogy csak azok a mappák látszódjanak, amelyek ténylegesen léteznek is a laptopon és SMB-vel vannak megosztva. -
t256
őstag
válasz
Celtis #18768 üzenetére
Bocs, átsiklottam felette, de most kipróbálom.
harylmu!
NFS-en bizony. Hanewin NFS szerver progival osztom meg a filmeket tartalmazó mappákat laptopról.
Ha betallózom az SMB-t, akkor megjelenik egy WORKGROUP mappa, ha rámegyek, akkor "invalid argument" hibaüzenetet kapok.envagyok!
Routert is mindjárt újraindítom, habár pár napja már megtörtént.
-
t256
őstag
válasz
dugesz77 #18761 üzenetére
Köszi, sikerült a megosztás!
Két beállítást is kipróbáltam:
"<advancedsettings>
<network>
<cachemembuffersize>104857600</cachemembuffersize>
</network>
</advancedsettings>"valamint, "<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>52428800</cachemembuffersize>
</network>
</advancedsettings>"Sajnos ugyanúgy megröccen mindkettővel. Gondolom érdemes próbálkozni más beállításokkal is, hátha megoldódik a probléma.
A tisztánlátás végett megkérdezem, lehet-e a szűk keresztmetszet az internet szolgáltatótól kapott Ubee evw3226 típusú router? Esetleg valamit kell átállítani benne?
-
t256
őstag
válasz
Celtis #18757 üzenetére
Ha az SD kártyát átrakom a laptopba és megnyitom, ott nincs userdata mappa.
Sambán keresztül kéne, oké. Beállításokban bekapcsoltam a Sambát, de hogyan tovább?
Win7 alól, hogyan csatlakozom? Sajnos nagyon az elején vagyok a dolognak. Örülök, hogy egyáltalán működik az OE. -
t256
őstag
Sziasztok!
Laptopról osztom meg a filmeket (NFS) OE/Kodi számára.
Nagyobb fájloknál lejátszás közben rendszeresen megáll a kép úgy 5-10 másodpercre (bufferel?), majd megy tovább.Lehet ezzel valamit kezdeni? Elvileg csinálni kell egy advancedsettings.xml fájlt és abba beírni egy kódot, ami átállítja a buffert.
Sajnos fogalmam sincs, hogy ezt hol és hogyan hozzam létre. -
t256
őstag
Sziasztok!
Vettem én is egy Pi2-őt. Médialejátszóként használnám. Külső táppal ellátott USB HDD-ről szépen játszik filmeket.
Nekem viszont a lényeg, hogy laptopról Hanewin NFS Server progival megosztott mappákból játssza a filmeket.
A kapcsolat létrejön, el is indulnak a filmek, de szűk 20 mp után megáll, felül kiírja, hogy előtöltés (gondolom a puffereléssel egyenértékű), úgy 10 mp alatt felmegy 100%-ra és folytatódik a film. 20 mp után megint megáll és jön az előtöltés.A Pi2 lan kábellel csatlakozik a wifi routerhez a laptop pedig wifin. Lehet ez a hiba? Kábellel kéne csatlakoztatnom a laptopot is?
-
t256
őstag
Vajon ezzel a HUB-bal működni fog a Pi?
Van esetleg egy hivatalos lista a kompatibilis eszközökről? -
t256
őstag
Abban az esetben, ha az USB HDD-t aktív hub látja el táppal mennyire számít a Pi 2-nél a tápellátás?
Értem ezalatt, hogy elég-e az 1,2A Sunny tápegység, vagy ebben az esetben is ajánlott a 2,1A?Vagy egy USB-Micro USB kábellel kaphatja a tápot a Pi 2 az USB HUBról?
Ha már tápegység, akkor Sunny vagy Stontronics?
-
t256
őstag
-
t256
őstag
válasz
szasanyi #17455 üzenetére
Most néztem meg egy Youtube videót, ahol a srác egy USB-Micro USB kábellel csatlakoztatta a Pi2-őt a tévéhez, így a tévé látta el táppal. HDMI-n pedig adta a képet.
Ez is egy járható út, ha külső HDD-t csatlakoztatunk? Sajnos a videóban leginkább a Genesis kiegészítőt mutatta be, HDD-t nem kötött rá. -
t256
őstag
Sziasztok!
Média lejátszásra szeretnék venni egy RPi2-őt. Konkrétan Ezt a kitet néztem ki. Mindent tartalmaz amire szükségem van. Igazából a ház lehetne az Official red/white.
Szerintetek megéri az árát?
Másik kérdésem, hogy Air Mouset támogatja-e. Kodit használnám rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA V
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Pink Sunset Studio - Újabb játékok kapnak magyar szinkront
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged