- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Roklif #40450 üzenetére
Szerintem ez kb mindenre válaszol.
- ha nem használod desktop-ként, felesleges a 8GB
- elég a HDD (Még mindég olcsóbb mint az SSD, viszont ha szempont hogy hangtalan legyen ...)
- felesleges mindenféle plusz hűtés. Amit felsoroltál nem fogja kihajtani a lelkét, de egyéni ficam kérdése. Aktív hűtés meg végképp felesleges.
- Mármint ház? Pénz/ízlés kérdése. Nekem pl. 5. éve szabadon van a Pi2, de a 4-hez én ezt venném. SSD panel nélkül olcsóbb.
- Külső lemez is egyéni ficam kérdése. Kolléga nemrég linkelt egy dual házat, az elég pöpecnek tűnt. Mindenképpen külső táposat válassz.
- A raid 1 az nem backup. Bár valóban tükörmásolat készül, de ez csak az egyik lemez meghibásodásakor védi az adatokat. Ha törlöd, vagy egy vírus titkosítja, ugyanúgy ugranak az adatok. A mentés térben és időben külön eszközön van (egy plusz merevlemez a fiók mélyén amit pár hetente rádugsz és egy másik mentés a felhőtárhelyre jó kombináció) -
UberMutant
őstag
válasz
Roklif #40450 üzenetére
ha már úgyis lesz docker, akkor a plex, torrent is mehet abba , sőt a nextcloud is. nekem a dockeres cuccok jobban bejöttek, már csak a frissítés egyszerűsége miatt is.
4 vs 8 GB a pénztárcád dönt, de a 8GB valószínűleg max cache-re lenne használva.
passzív hűtés kell, de aktívat nem igényel.vannak az egyszerű armor casek, 2 alu borda összecsavarozva, tökéletes. [link] pl.
2 USB 3 port van raja.
amúgy gondolkozz el az SD kártya mentes működtetésen, mert ha az SD megáll ( meg fog) akkor az szivattyú. gondolom elcsörög HDDről is, de nyilván egy SSD az elegánsabb.
HDD nél a lekapcsolgatást érdemes kiküszöbölni, mert az nem tesz nekik jót. meg legyen külső tápjuk. ha nem zavar , hogy ott lógnak a vinyók, akkor válaszd azt a bekötést, ami neked tetszik. (persze lehet, hogy nem értettem, mire gondolsz internal external alatt)
-
jézusom
addikt
válasz
Roklif #40450 üzenetére
Szia!
Én nem vagyok nagy májer, de pi4 4GB-on fut az OMV, elvileg már csak applikációként lehet, tehát nekem is a raspberry OS-en. Torrent az külön a qbit, az omv-n meg smb és dlna. Nekem a docker idegen, de sokan úgy használják. Raidet se használok, hanem 2,5 colos hdd kis kÍnai tokban fut, de tápolható usb hubbal. Ha 3,5" Hdd van akkor az eleve tápos házú.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest