- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magyarított Android alkalmazások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
mandleee #22544 üzenetére
i2c -set javasolnék. Na nem csak azért, mert kevesebb lábat kell bekötni, hanem azért mert a paralell megoldásnál könnyen előfordulhat időzítésbeli probléma, ami a kábel hossz, használt programok, python alatt meg különösképpen zavaró tud lenni. Ha rossz az időzítés, akkor helytelenül jelennek meg dolgok.
i2c esetén meg a kis doughter-board kezeli az időzítést.Az adafruit-es sem sokban különbözhet. Ellenben az oldalukon vannak leírások, ami a kínai változatokkal is megy.
(#22545) tejeskifly
a böngésző ablak nem a legszerencsésebb, mert úgy nincs hardveres gyorsítás szerintem. Csak eszi az erőforrást. Plusz valaki hup-on panaszkodott, hogy időnként belefagyott talán.Ha közvetlen a stream is elérhető olyan formátumban, amit képes lejátszani a pi hw gyorsítással és csak sd felbontásúak a kamera képek, akkor hang nélkül, fapadosan egy pi zero is képes lehet rá néhány omxplayer futtatásával konzolból. 4 sd mindigtv adás képét elbírta, amikor kipróbáltam [link]
h264 jól ment, mjpeg-ben nem vagyok biztos. Ezek a leggyakoribb kamera formátumok. Mpeg2-t licensszel érdemes próbálni. Analóg pedig kapufa, azt nem pivel érdemes.
Persze pi2 vagy 3 is jó erre. Azok már hangot is tudhatnak játszani hozzá.
-
PHoNX
tag
válasz
mandleee #21564 üzenetére
Én egy ideje nyúzok egy ilyet és van pár darab az ismerősi körömben is. Soha nem volt velük probléma. Én a pihez amúgy egy sima WD elements USB 3.0-ás winyó van rádugva és köszöni szépen de a 2A-es táppal röhögve elment. Most a 2,5A-el pedig pláne...
(Egy jó tanácsot ha elfogadsz...mindenhol van hulladék. Sajnos könnyű belefutni. Ha hordozható winyót veszel az manapság 95%-ban egybegyúrt konsturkció, nem szerelhető. Ha elszáll valami akkor kuka az egész. Emiatt nem kell azt mondani, hogy ez jobb mint a másik. 3-4 HDD gyártó maradt talpon. Mindenki ugyan azt lapátolja a házakba...
-
Beni2360
félisten
válasz
mandleee #21564 üzenetére
Nekem pont evvel nincs de a WD My Passport-al igen.
Egybe van építve a bemeneti elektronika a vincsi elektronikájával. Az üzletben is néztek mint vak a moziban amikor rákérdeztem és utána néztek. Nagyon rövid ház erről lehet felismerni.
Tehát nem cserélhető benne a vincsi. Nekem elég hamar tönkre ment a micro usb 2.0 csatlakozó és onnantól elveszett mindenem. Azóta külön veszem a belső és a külső cuccot.
A gyártó szerint nincs csere mert nem tudják melyik gyárban szerelték. Én olyat választanék amiben cserélhető a vincsi.
NTF-s format mindenképpen.
Nekem az USB 3.0 -hoz kellett a plusz energia. Ha elég erős a táp akkor lehet emelni az USB kimeneten. Esetleg egy Y kábel másik végit a mellette levő csatiba elég lesz, de ez háztól is függ. -
mandleee
tag
válasz
mandleee #21548 üzenetére
Sok nézegetés után a következő winchesterre esett a választásom:
WD My Passport Ultra 1TB 2,5" külső merevlemez, fekete, Classic Black WDBGPU0010BBK-EESNVan valakinek tapasztalata a fent említett külső HDD-vel? Szükséges lehet USB Y csatlakozó a magasabb áramfelvétel miatt, vagy elég lehet a szoftveres módosítás is? Utolsó kérdésem, milyen fájlrendszerbe érdemes megformázni?
Köszönöm a segítséget!
-
PHoNX
tag
válasz
mandleee #21550 üzenetére
Alapvetően be van lőve egy áramkorlát és nincs engedélyezve a max teljesítmény. A config.txt szerkesztésével ill. az oda beszúrt max_usb_current=1 - el eltolod az áramkorlátot, tehát többet is ki fog tudni magából préselni a kicsike. Ez a gyakorlatban a pi3-esetében max. 2,5A jelent az összes USB portra + a LAN-ra.
-
PHoNX
tag
válasz
mandleee #21548 üzenetére
Nekem a wd 2.5-es winyók beváltak. Meghajtja őket a megfelelő beállítások mellet.
(Érdemes utánaolvasni, hogy melyik winyónak mekkora indulóáram kell. Az befolyásolja a használhatóságot. Ha már megy a winyó akkor elviszi a hátán a pi, az indulás kérdéses. Ismerős Toshiba winyója ( nem tudom valójában mi van belül...pl nem indul el, bármit is csináltunk))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Androidos tablet topic
- Raspberry Pi
- Kerékpársportok
- Brave
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- További aktív témák...
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓ MONITOROK
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest