- Második bétánál jár a One UI 8
- iPhone topik
- Magisk
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandleee
tag
Valakinek van tapasztalata olcsó ebay-es LCD kijelzőkkel?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=raspberry%20pi%20lcd%2016x2&rt=nc&LH_FS=1&_trksid=p2045573.m1684Vagy érdemesebb megvenni egy minőségibb darabot?
http://malnapc.hu/yis/a1115-kek-feher-16x2-lcd-kit-raspberry-pi-hezKöszi a választ!
-
mandleee
tag
Sziasztok!
Valahogy meg lehet oldani, amíg miniDLNA keresztül nézek filmet, addig leállítsa/korlátozza a transmission a töltést? Raspbian Jessie Lite - SSH-n keresztül használva. Köszi a válaszokat!
-
mandleee
tag
Köszönöm a felvilágosítást, akkor nyugodtan megrendelem.
Amint elkészült majd a DVD lejátszó ház, töltök majd fel róla képet.
-
mandleee
tag
válasz
mandleee #21548 üzenetére
Sok nézegetés után a következő winchesterre esett a választásom:
WD My Passport Ultra 1TB 2,5" külső merevlemez, fekete, Classic Black WDBGPU0010BBK-EESNVan valakinek tapasztalata a fent említett külső HDD-vel? Szükséges lehet USB Y csatlakozó a magasabb áramfelvétel miatt, vagy elég lehet a szoftveres módosítás is? Utolsó kérdésem, milyen fájlrendszerbe érdemes megformázni?
Köszönöm a segítséget!
-
mandleee
tag
Üdv!
Fejembe vettem, hogy veszek egy Raspberry Pi 3-at és a tanácsotokat szeretném kérni. A koncepció, hogy Raspbian Jessie Lite fog futni rajta és csak a hálózatra lesz kötve. GUI-t teljesen feleslegesnek tartom, SSH-n bejelentkezve fogom karbantartani. Rövidtávú célok, hogy média szerverként funkcionálna. Fő szervízek:
- DLNA
- fájlszerver
- transmissionA cél, hogy akármilyen gépről (OSX, Win, okostévé) VLC segítségével le tudjam játszani a filmeket, fontos dolgokat pedig a HDD-re lementeni. Nagyon jó cikkeket találtam róla, viszont amiben tanácstalan vagyok, az a külső winchester. Egy USB 3.0-ás winchestert szeretnék rákötni, viszont a kérdésem a PI 3 megfelelő tápellátást nyújt kizárólag USB-vel rákötött HDD-re? (Természetesen hivatalos PI3-as töltőről kapná az áramot). Szeretném elkerülni, a külön tápellátással rendelkező winchestereket.
Másik, amit furcsálltam, hogy nem kapható olyan ház a PI-hez, amiben el tudom rejteni a külső winchestert. A netet kutatva, az az ötletem támadt, hogy egy leselejtezett asztali dvd lejátszóba fogom elrejteni a PI-t és a HDD-t, hogy esztétikusabban nézzen ki.
Legfőbb kérdéseim, tudok ajánlani valamilyen 1 TB USB 3.0-ás külső HDD-t, ami megfelelő lehet erre a célra? Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest