-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nabuka11
csendes tag
válasz
wassermann #41598 üzenetére
És ha elmagyarázom nekik mi az a Kodi addon, akkor érteni fogják?
-
Nabuka11
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Pi 4-em, rajta Libreelec, azon Netflix és HBO Go addonok. A napokban költöztem, és miután az új helyen összeraktam a cuccot nem akar lejátszani semmit sem Netflixről, sem HBO GO-ról. Előtte minden tökéletesen működött, gondoltam visszaállítok egy régebbi backupot, de így sem megy sajnos. Miután kiválasztom bármelyik tartalmat elkezd tölteni, megjelenik a jobb felső sarokban a kis lejátszás ikon és a tartalom címe, majd eltűnik és hibaüzenet nélkül egyszerűen csak nem kezdi el a lejátszást. Másnak is van ilyen problémája esetleg, csak nem találtam releváns infót vagy ez csak nálam probléma? Esetleg valakinek van ötlete arra, hogy mit tegyek, hogy megint jó legyen a cucc?
-
Nabuka11
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #36342 üzenetére
Pont ezért használom csak az ext4-est.
-
Nabuka11
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #36339 üzenetére
Van 4 partíció a HDD-n, abból az egyik 1 terrás csak a filmeknek a Pi miatt lett ext4-re formázva. Számít az, hogy a többi partíció milyen fájlrendszerű?
-
Nabuka11
csendes tag
válasz
PistiSan #36293 üzenetére
Akkora lendülettel vetettem bele magam ebbe a dologba, hogy sikerült vennem használtan egy 4 GB-os Pi 4-et. Felkonfigoltam, megy minden szépen.
Egyetlen bajom van csak. Hogy elérjem a fájlokat a laptopomról (Win 10) Samba-t használok, viszont nagyon lassú. Max 6 MB/s sebességgel tudok adatot mozgatni. Normális ez vagy valamit állítgatni kell rajta, hogy jó legyen.
Vezetékes, gigabites hálózaton próbálkozom.
-
Nabuka11
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha volt már a kérdés, de én eddig nem találtam jó magyarázatot. Van egy Pi 1 B-m, rajta OSMC és transmission. Szeretném TV-re kötve média centerként használni. Egy 2 terrás HDD van rádugva USB-n, vezetékes hálózatra van kötve. A transmisson, ha jó kedve van akkor is csak max 1 megával tölt lefelé. Ez normális? Lehet elérni magasabb letöltési sebességet? Ha ez a max, amit a hardverből ki lehet hozni, akkor valamelyik újabb RPi tud normális sebességgel letölteni?
Szeretném teljesen kiváltani a laptopon torrentezést, és mivel a kis Pi úgyis mindig rá lenne kötve a TV-re, sokkal egyszerűbb lenne ezt használni letöltésre is, hogy ne kelljen külön fájlokat mozgatnom hálózaton keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Netfone
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged