- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem, csak nem nagyon értem a dolgot. A pi2 max terhelés alatt max 10W-ot vesz fel és simán elvan hűtőborda és mindenféle hűtés nélkül (van itthon 2 is). Idle-ben pedig teljesen hideg, és ott fél - 1W körül fogyaszt. 2W mellett max langyos lehet a hűtőborda. Lehet az a mérőműszer nem mér pontosan ilyen kis mennyiségeket. Nincs usb-s mérőeszközöd?
-
Mert erre már nem érvényes a nagyon alacsony készenléti fogyasztás, csak a régiekre.
Egyébként úgy tudom, hogy az egyéb feszültségeket (3.3V, 1.2V stb) nem külső konverter, hanem maga a SoC állítja elő, és nem tartom kizártnak, hogy valami periféria fogyaszt nálad átlagon felül, illetve az is lehet, hogy hibás. Érdemes lenne mérni egy készenléti fogyasztást, meg megnézni, hogy mi veheti fel az áramot aminek nem kéne.
-
-
Vasti74
senior tag
Szerintem a tervezés + gyártás szintjén kb. semmibe sem kerülne USB-C csatira és gyorstöltők támogatására váltani... És mennyivel egyszerűbb az élet a nagyobb feszültség - kisebb áram felállással!
De vagy nem érdekli őket, vagy van még nekik raktáron 3.000.000 eladatlan táp, és kellene velük valamit kezdeni ;-)Ja!
Tényleg nem akarok a Pi ellen uszítani a Pi-s topicban ;-) mert sok mindenre jó ez a kis masina! Pl. nekem is van egy 3B+ 7"-os kijelzőbe építve, külső DAC-al és Volumio-val zenehallgatásra, szuper. Régebben piCorePlayer futott rajta, azzal is piszok jól kezelhető kis szerkezet volt.
De egy Pi + doboz + memóriakártya + táp + távirányító árából már olyan médialejátszót lehet venni, ami ráadásul direkt arra való, hogy csak na ;-) És akár még Kodi is futhat rajta. -
A szarkazmusdetektorod nem működik, úgy látom.
Lefordítom: azért nem kaptál választ, mert valószínűleg senki sem használ Pi5-ön retropie-t.
Kicsit ágyúval verébre a dolog: nekem Pi3-on fut a retropie, és ha jól emlékszem 1GB RAM van benne. Az az emulátor, ami nem fut rajta, nem a kevés RAM miatt nem fut, hanem a CPU miatt. Szóval neked 2GB is bőven elég retro emulátorok alá.
-
-
kutga
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest