Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Két iPhone Air akkumulátorát kínálja egy papírvékony Huawei
- iPhone topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tg44
csendes tag
válasz
üzenetére
Lehet félreérthető voltam, nem a beállítása a "nehéz", hanem az, hogy úgy működjön ahogy kéne. Valamiért a boot alatt nem volt hajlandó jól talpraállni. Ha bejelentkezett rootként futtattam a bootupscriptemet, akkor 3 alkalomból 2x elindult 1x failelt, viszont bootupkor egyszer sem tudott felállni. Szerintem valami sorrendiségi hiba lehetett, de egyszerűen nem tudtam megcsinálni hogy úgy bootoljon be mint ahogy a mellette levő gép (ugyan azokat állítattam be rajtuk, ugyan az a bootup script ugyan olyan verziószámok, csak az oprendszer volt más alattuk...) Amúgy egy ilyen kis eszközre nembiztos hogy rábíznék egy 100+ résztvevős hálózatot, wiresharkal belehallgatni a kb 700 gépes kolihálóba is olyan mint ha discoban ülne az ember, csak úgy repülnek a broadcastok.
Előző postomból kimaradt, hogy eddig csak raspbiannal próbálkoztam, de több embedded gépen is húztam már fel wifit, meg pár laptopon is, debian alatt általában vagy elsőre megy, vagy le kell lökdösni a drivert és utána megy. (Más rendszerre még nincs tapasztalatom.)
-
válasz
üzenetére
Nem erről van szó. Fut egy webszerver, van rajta egy weblap és én azon szeretnék egy olyan lapot ahol egy böngészőn keresztül elérhetem a terminált valamint egy másik felületet ahol közvetlenül feltölthetek file-okat a pi meghajtójára. (utóbbit php kódal talán meg tudom csinálni www könyvtárra de az nem épen biztonságos, ezért kellene az SFTP)
Maga a pi otthon van, és csak az azon futó webszevert érem el (apacs). Melóhelyen nem tudok rámenni ssh-val, se ftp-vel mert az itteni tűzfalon tiltva van (az otthonin ki van engedve minden ami kell). Mobilnettel megy minden, csak nekem egyszerűbb lenne programok nélkül kizárólag webes felületen elérni mindent. -
baani59
aktív tag
válasz
üzenetére
Egyébként, miért külön partíciókat backupoltál, miért nem a komplett kártyát?
Az a legvalószínűbb magyarázat, hogy megoszlott a figyelmem a Pi, egy windowsos pécé és a tévé között.

Megcsináltam újra...
Végigfutottam a Raspis blogodat. Nagyon hasznos.
Van már linuxos routerem, műholdvevőm, telefonom, mini számítógépem. Szeretném a Linuxot készség szinten használni, de "valamiért" még nem sikerült elmélyedni benne, így általában olyan ismertetőket veszek igénybe, amit te is készítettél.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- ASRock lapok általában
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Fehér prémium gamer PC Ryzen 7 7800X3D + RTX 5070 AERO OC + 32 GB DDR5 - ÚJ!!!
- Ryzen 7 5800x + Radeon 7800XT + 32 GB DDR4, 1 TB NVME - GAMER PC
- GAMER PC - Asus B450 + Ryzen 5600x + 32GB DDR4 + Sapphire Radeon 6700 XT NITRO+ (SOK GARI)
- Ryzen 7 7800X3D + RTX 3080 + DDR5 + NZXT Kraken 280 Prémium, játékra optimalizált gép
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 1000GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

fura!
wassermann