- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
apeelme #46017 üzenetére
ott pedig nincs TRIM...az pedig az SSD halála.
Azért ez egy kicsit erős kijelentés. Ma már nem feltétlenül van rá szükség, hiszen házon belül, külön TRIM parancs nélkül is képesek lehetnek elvégezni a dolgukat. Plusz wear leveling mellett nem feltétlenül van szükség rá. -
:AMF:
senior tag
válasz
apeelme #46017 üzenetére
Nálam Rpi3b+-ra van dugva az Axagon, amin Moode Audio Player (Raspbian alapú) fut. Ezen ugye nincs usb3, illetve én csak a zenék tárolására használom. Ha jól tévedek, nálad a rendszer is arról fut, azért lenne fontos a TRIM.
Sikerült közben kiderítenem, hogy milyen chipset van benne. ASMedia ASM1153.
Előtúrom majd az egyik RPi4-et és megnézem azon működik-e az uas. -
:AMF:
senior tag
válasz
apeelme #46014 üzenetére
Nem tudom milyen chipset, a gyártó oldalán sem találtam utalást erre vonatkozóan. Az uasp-t viszont hangsúlyozzák. [link]
Én a szutyok Orico helyett kerestem anno normális külső házat, több fórumon is ezt ajánlották Linux alá. 3.5" verzióban is vettem, az is rendben működik.Csekkoltam lsusb-vel az egyik ilyen meghajtót, amiben SSD van, látom az "uas"-t. LMDE alatt a másolás 80+ Mb/s-al megy a laptopban lévő winchesterről (winchester és ssd is ntfs).
-
válasz
apeelme #40164 üzenetére
Egyet megnéztem:
jellyfish-120-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv
Amikor nem pufferel akkor simán megy
Szal 1 mp puffer 3 lejátszás (ami röcc mentes). Az asztalimon úgy akad mint a húzat (i5 4590, linux mint). Az oldal meg szívat, a köv. videót 100 kB/s-el tölti szal ha lejött (1 óra, az előző 1 perc volt) megnézek egy 100 mbps-est (és h264): jellyfish-100-mbps-hd-h264.mkv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Max
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Spórolós topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged