- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Második bétánál jár a One UI 8
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
#31774976 #27806 üzenetére
Ha a Pi látja a Syno NFS szerverét, akkor nincs nagy gond.
Azért nem tudod tallózni amegosztásokat, mert nincs rá engedélye a Pi-nek, viszont az NFS szerver fut a NAS-on ezért megtalálni megtalálja, csak tallózni nem tudod.
A Pi-nek adj a routeredben fix IP-t és erre az IP címre kell beállítanod a Syno-n adott megosztás NFS engedélyét. Syno-n a megosztásoknál --> NFS engedélyek fülön tudod megadni az engedélyt az IP-re (vagy tartományra).
-
azbest
félisten
válasz
Az egyik közvetlenül a router után van, a másik meg az access point mögött még pluszban? Biztos, hogy access point az és nem szintén router, mert akkro plusz egy natolás van, ha az utóbbi. Wifis routert is be lehet konfigurálni access pointként, csak akkor le kell tiltani a dhcp szerverét és lan pontrával rákötni a hálózatra. Úgy wifin át is a netet adó router osztaná az ip-t mindenkinek.
-
Flowtation
őstag
válasz
Én így használom a pi-t omv-vel. Az igaz, hogy kábelen. Szerintem nem az a gond, hogy wifi vs kábel. Nekem is nfs megosztás van, sokkal egyszerűbb mint a samba. Azt meg tudod nézni, hogy a pi-nek van engedélye a synology nfs megosztásához? Mert nekem omv-n az nfs megosztáshoz meg kellett adni a pi ip címét, vagy az alhálót, tehát vagy 192.168.1.155 vagy ..1.0/24
Ez most csak lustaságból van így.Két pi és az asztalinak.
szerk:
samba is van a laptophoz, az is megy rendesen, annyi, hogy a winben kellett engedélyezni, hogy ne kérjen mindig autentikációt, hanem egyszer kellett beírni és többet nem kéri.szóval szerintem valami jogosultsági probléma lesz. Synology topic esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- BestBuy topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- PR-Telecom
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- MSI Infinite X - Brand Gamer PC - RTX 3070 - i7-11700KF - 512GB / 16GB - Intel Z590 ~ 2 év gar
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged