Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• baani59

aktív tag

válasz fo_di #2061 üzenetére

Köszönöm a gyors választ és a hasznos infókat, meló után nekilátok. :)

1. A Raspbmc-nél félreérthetően fogalmaztam: nem a windowsos telepítő áll le, hanem a Raspberry a már feltelepített SD kártyával

2a. A netem elég kacifántos. Az RPi egy routerra van dugva, ami egy WDS hídban csatlakozik a bejövő neten lévő wifis routerra. Az RPi IP címének köze sincs az otthoni hálózatoméhoz - honnan a franból veszi. A közvetlenül csatlakozó router a WDS miatt nem DHCP-és, ezzel eddig nem volt gond. Találtam a topic közepén egy hozzászólást statikus IP beállításáról, azt majd kipróbálom.
    A tápom - úgy gondolom rendben van - 1,5 A-es.

2b. Egy Samsung TV-ét használtam monitornak. Ezek szerint nem 100%-os a kommunikáció köztük. A config.txt -t megcsinálom

4. Ez a legrejtélyesebb. Természetesen bennem is felmerült, hogy rossz image fájlt írtam fel. Megpróbáltam még kétszer úgy, hogy letöltöttem újra az image-t és közben megformáztam az SD kártyát és mindig Openelec lett.

5. Még egy dolog eszembe jutott: amikor felírtam az Openelecet a 16 GB-os SD kártyára, összesen a 128 MB System partíció mellett egy kb. 700 MB-os ext4-es Storage partíció keletkezett. Ezt átméreteztem a Gparted-el, akkor meg a menü kezdett furcsán viselkedni, mindig csak az éppen aktuális menüpont volt látható, a többi eltűnt.

6. Rendeltem az Ebay-en egy jól kinéző házat 8 Fontért (kb. 3000 Ft). Kissé figyelmetlen voltam - utóbb néztem meg a mellékelt videót - hajtogatós a cucc. :DD

Új hozzászólás Aktív témák