- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Mainap folyamán szereztem egy képcsöves TVhez való jack-RCA kábelt. Ki is próbáltam a málnával, de kicsit sötét a kép. (Ez filmeknél annyira nem is tűnik fel, de a GUInál már eléggé zavaró) Van erre vmi megoldás, esetleg config.txt-ben turkálás stb???
Meg picit vibrál az egész...
Hang kis kalibrálás után rendben, viszont mikor rámegyek mondjuk az RTL klubra, akkor irtóra vízhangzik az egész. Ha kilépek, majd újból be, már jó, csak furának tartom picit.
2. Van itt olyan, aki már írt kodiplugint, vagy tud valami jó kis könyvet/kiírást, ami részletesen kitér a részletekre?
3. Van valamiféle log, amiből ki tudom olvasni mi a gondja a plugin scriptjével az openelecnek?
4. Ha írok egy plugint, az kompatibilis lesz osmcvel is?
5. Olvastam erről a translate dologról a kodi oldalán. Ezt hogy is lehet implementálni a cuccba? Vagy ezt is csak be kell rakni a resources könyvtárba?
Van valami lelkes animátor(/tudnátok ajánlani), aki csinálna nekem egy ikont, meg esetleg egy fanart képet a pluginomhoz? Valami magyar TV-s logo kéne... Köszi!
+1 License fájlt muszály berakni a pluginba? Ha igen/nem tudnátok adni egy univerzális GNU licencet?
Köszi, örök hálám!
Ui.: Bocs a részeges számozásért, csak gondoltam, h az első 3 bekezdés jobban összekapcsolódik.
-
-
-
-
Sziasztok!
Van egy Samsung M2070 Series lézernyomtatóm.
Eddig egy zyxel nasra volt rákötve és a nas mint sambás print szerver volt jelen a dologban.
Szeretném ezt valahogyan leváltani a málnára a lehető legkölcséghatékonyabb módon.
Elősször is... Aki használ ilyet(ha netán van ilyen), az a cup-os megoldást használja?
Illetve láttam valahol, h a google cloud nyomtatóservicevel össze lehet vhogy párosítani... Ezt hogyan lehet megoldani/kivitelezni?
Illetve tudom, h ez már komoly része a dolognak és gondolom ilyen nem létezik, de lehet a nyomtatót a málnával hálózati scannernek is használni? Ha igen, hogyan?
Utolsó: openelecen sajnos ezek a dolgok nem működnek (az apt-get hiánya miatt), ezért felmerült bennem, h lecserélném. Tudtok ajánlani jó médialejátszó oprendszert (kodi alapút), ami támogatja a linuxos dolgokat és elfut egy class 4-es kártyán?
Előre is köszönöm!
Üdv.:
MrDini -
Szia!
Javaslom, h próbáld ki az xrdp-t. A málnára kiadod, h sudo apt-get install xrdp -y, majd javasolt egy reload/restart az xrdpnek és kész.
Konfigot nem igényel, képernyőfelbontás auto beáll.
Egyedül a billentyűzet-kiosztást nem viszi át(alapból a qwerty van benne (angol))
A pc-n pedig ha wint használsz, akkor a távoli asztali kapcsolat a kliens, amivel csatlakozol a pire, mobilról pedig (android) a remote desktop clienttel tudsz felmenni.
Ja és ipnek a raspberry ipje kell, névnek és jelszónak pedig az a jelszó, amit belépéskor(bootkor pl) használsz.(tehát a root (esetünkben pi nevű) user jelszava fog kelleni) Az alapuser/pass pi/raspberry.
-
válasz
martinkeet #13924 üzenetére
Windows explorer(nem ie!)>Hálózat>{málna neve}
Így eléred, bár kicsit lassú lesz, mivel elősször lejön a fájlból az adott csomag a pcre, majd a pc felrakja a raspberryre...
Ezért én azt csináltam, h felmountoltam cifs csatolásként a pi-re a nast, a nasra a pi-t egy adott "mappába", és így elérem pl mc-n és másolgathatok kedvemre.
Ugyan írtad, h PC-s megoldást keresel, de ha openelec fut a málnán, akkor szerintem sokkal kényelmesebb a beépített fájlkezelővel másolni.
(persze más romok esetében is megoldható a dolog
)
-
-
válasz
Mr Dini #13865 üzenetére
Sziasztok!
Elhatároztam, h ezt a listát megcsinálom
openelec alálegyen inkább kodi alá.Namost... Már rég írtam kodira, akkor még xbmc volt.
Namost a kódomnak lesz python része.
Abba lehet ezt használni? :
import xbmcgui
import xbmcpluginVagy már kodigui és kodiplugin?
Ja és egy ilyen listában hogy tudok színezni?:
li = xbmcgui.ListItem('Example', iconImage='http://xyz.example')
Ugyanúgy [COLOR szín] Szöveg[/COLOR] ?
Illetve md5-ös checksum fájlal el kell látni?
Köszi!
Ui.: bocs, h nem raktam programkódba, mobilról vagyok.
-
-
Sziasztok!
Csináltam egy m3u listát a kedvenc TVimmel(iptv) illetve rádióimmal.
Ha vkit érdekel, írjon pü-t!
-
válasz
wassermann #13845 üzenetére
Ez igaz, de én nem az a típus vagyok, aki 1x beállít mindent, azt kész, hanem mindig teszek fel vmi újjat.
Sajnos arra meg nincs türelmem, h minden nehezebb konfig után mentsek...
Legjobb megoldás a poweroff.
-
válasz
LLKobe #13830 üzenetére
Ahogyan a többiek is írták, előtte mindenképpen kapcsold le a málnát, mert én már nemegyszer jártam úgy, h mindig csak kihúztam erre valamelyik bootkor kernel hibára vonatkozva nem áll fel a rendszer.
Ilyenkor rakhatom újra az SD kártyára az adott rendszer image fájlját és buktam a beállításokat.
Nálam már Raspbian és openelec alatt is volt hasonló.
-
-
-
Sziasztok!
Elkezdtem csinálni egy magyar rádió lejátszási listát. (m3u - csupa stream link)
Ilyenek vannak benne pl:
#EXTINF:0, Class FM
http://icast.connectmedia.hu/4784/live.mp3Hogyan tudnék "thumbnail" képet hozzátársítani?
tvg-logo="<link>" már próbáltam, de nem megy.
2 Youtube videó linket hogyan tudok listába rakni, h a Kodi lejátssza?
Köszi előre is!
-
-
válasz
gyurkikrisz #13758 üzenetére
Sziasztok!
Mediastreamot (m3u lista) hova kell beírni openelecen?
Egyáltalán ez: http://dl.dropboxusercontent.com/u/24060872/tvlivehun.m3u él még?
Úgy látszik sikerült megint a válaszra mennem. Bocs, csak már megszoktam.
-
-
Szia!
elvileg sambán eléred a cuccot. (a windows explorerből {nem ie!})
Ha nem, akkor engedélyezd az ssh-t a Pi-n és töltsd le ezt: WinSCP.
Jelentezz be az ssh-s adatokkal a winscp-n azt voilá!
Openelecnél a felh. név: root
jelszó: openelecRaspbiannál felh. név: pi
jelszó: raspberry
stb.... -
-
Ilyen létezik a málnára?
-
-
-
-
-
válasz
martinkeet #13690 üzenetére
Nemtudom milyen nasod van, de általában a "gyári" nasokon alapból van samba szerver, ezt a raspberyről el tudod érni. Ha openelecet használsz, akkor a videók menüpont alatt a fájlok alatt újat kell hozzáadni, kiválasztani az smb-t, majd a munkacsoportod nevét(ez ált. WORKGROUP) és ez alatt a nasod válaszd és az adott letöltési mappát. Ha kell jelentkezz be az adott megosztásba!
Ha pedig épített nasod van, akkor kézileg fel kell raknod a sambát és konfigolni kell vmilyen szinten.
Esetleg a sambán kívül még az UPNP-t is megpróbálhatod.
A nasod ügyében pedig nem tudok segíteni(arra, h miért nem látja a router) mert elég kevés adat van a birtokomban... Kicsit kifejthetnéd... Bár ez nem ez a topik.
-
válasz
martinkeet #13688 üzenetére
Hálón, sambán.
-
Sziasztok!
Van egy telekomos TV előfizetésem. Tányéros, családi csomag+egy dekóder.
A kérdésem az lenne, h mit kéne vennem a rasppi2-mhöz, h tudjam használni, mint tvheadend szerver. Egyáltalán ez lehetséges?
Köszi a választ!
-
-
-
-
-
válasz
Root Banane #13663 üzenetére
A legtöbb esetben akkor nem. Nekem van egy samsung 2tb-os külsőm 1,5 amperes táppal, meg kell mondjam gyönyörűen dolgozik!
Még hangja sincs!
-
válasz
Root Banane #13660 üzenetére
Szerintem kelleni fog, ha több dolog is van a Pi-n.
-
válasz
Flowtation #13656 üzenetére
Megnöveli az USB-k áramellátását.
gyurkikrisz:
Úgy emlékszem(most nem vagyok otthon, a gyerekekkel nyaralok
), h 700mA-t ad per usb a táp, de ugye jön még a rasppitől is craft, meg nem volt teledugva az összes "slot".
-
válasz
bwin.party #13648 üzenetére
Szia!
Alapból nincs rajta oprendszer.
Venned kell egy sd kártyát és arra feltenni a kívánt oprendszert. (Kicsomagolod a .img-t) ...Vagy veszel egy noobsos kártyát (esetleg csinálhatsz is), amin ki tudod választani, h milyen oprendszert/-eket szeretnél és aktív kábeles (!) internetkapcsolat mellett letölti.
Tehát sd mindenképp kell hozzá!
Ez olyan, mint PC-n a merevlemez.
-
válasz
gyurkikrisz #13652 üzenetére
WD passport.
Asszem egy logitech usb hubbal. (Aktív)
-
válasz
Root Banane #13646 üzenetére
Én az openelecet ajánlom. Van rá transmission és rtorrent is.
-
-
-
válasz
Sk8erPeter #13629 üzenetére
Ezt csak viccnek szántam...
Azért van ott a
szmájli.
-
-
-
-
Sziasztok!
Nemrég vki feldobta azt a pcx-es olcsó, 2.5 amperes tápot. Mivel nekem úgyis aktuális a tápváltás, mert amit hozzá vettem 2A-s táp (természetesen MiC
) még 700 mA-t sem tudott kiadni...
Tehát picit furcsáltam érte azt az 1 411 Ftot, de mivel ez nálam nem pénz 1xélünk módon rendeltem egyet. Szállítást nem kértem, hanem el kellett mennem a Duna Plazaba.
Nagyon gyorsan megjött a cucc az üzletbe, (1,5 nap) jött az email korrektül, h átvehető.
Kicsit furcsáltam az eladók mézesmázaskodását, gondoltam magamba, most röhögnek rajtam, h milyen jó vétL-t csináltak...
Tehát hazavittem, kibontottam bekötöttem a kicsikét és eddig nagyon jól szuperál! (Külső (nem aktív) HUBot is elbírta 1 bt adapterrel, 1 wifi adapterrel, 1 hddvel és egy dvd meghajtóval)
Úgyhogy ajánlom mindenkinek!
Előnye: olcsó, 5.2 voltos és 2.5 Amperes
Hátránya: usb/microUSB kabel kábel nem volt hozzá; a szerkezet picit magas ("bumszli"); {ja és ez ugyan nem az eszköz hibája, hanem csak engem zavar picit, h személyes átvételnél is meg kell adni a címet(én random beírtam vmit, de akkor is
)}
Egyébként cubieboard töltő.
-
válasz
Sk8erPeter #13605 üzenetére
"Linuxosok kár, hogy nem tudják használni, pedig nagyon jó."
Erre a célra valóban inkább csatolást használok, de ha x86-om van, akkor ott a wine és azzal megy a winscp.
Szerk.: úgy látom stopperos megelőzött... Látom nem csak én vagyok profi linuxos.
-
-
-
-
-
válasz
bwin.party #13515 üzenetére
Nem, csak ODA.
Úgy van, ahogy a kolléga mondja. Csak usb köthető rá (2.0-ás, 4db), van egy eternet portja (nem gigabites), egy micro sd slot, egy camera és egy screen (kijelző) be-, kimenet, 1gb ram,4 magos proci, egy HDMI kimenet és egy micro usb dugó a tápnak. Ja és asszem 40 db GPIO tüske.
Lehet, h kihagytam vmit...
(de a satát sajnos nem én, hanem a gyártó hagyta ki)
-
-
válasz
bwin.party #13511 üzenetére
Sata nem fog rajta működni. Pi2-n csak usb van (4db) az csak banana pi-n van.
-
válasz
bwin.party #13498 üzenetére
Szia!
Egér és bill. kell hozzá, kivéve ha megfelelő érintőpanelles kijelzőt veszel hozzá.
Torrent szervernek őt még nem próbáltam, de szerintem kevéske ahhoz, h rengeteg torrent fusson rajta. Ip kamerának tökéletes!
Szerk.: házi szerver alatt nemtudom mire gondolsz, de ha a fentebb vázoltakra lenne szükséged, akkor inkább egy nas lenne a számodra megfelelő (pl zyxel nsa kategória) Persze egy ilyen nas mellé jó ha van egy pi-openelec.
-
-
-
-
válasz
darkmore #13477 üzenetére
Szia!
Nekem nincs tapasztalatom gamerkedés terén, én programozásra használok egy pi2-t, de annyit mindenképp megjegyzek, h nem elég az h 5V-ot tudjon ajánlott min 1,5 A, de ha usb-k is lesznek rajta +winyó a 2 A kötelező!
Szerk.: ja és sd sokat számít, ha játszani szeretnél, tehát a class 10 mindenképp javasolt.
13479: akkor sorry, nekem csak π2-vel volt dolgom...
-
-
válasz
Flowtation #13462 üzenetére
Az se rossz. Csak nekem pl noobsos kártyám volt, ott meg nem lehet így átírni a konfigot.
-
válasz
Flowtation #13460 üzenetére
Terminálba add ki a find / -name config.txt parancsot, majd mcvel vagy nanoval szerkeszd a keresésben megtalált fájlt.
-
-
-
-
-
-
Flowtation:
Szia!Szedj le egy régebbi stabil OE-t, azt hagyd, hagy frissítsen a legújabb stabilra és úgy próbáld!
Egyébként ez lehet sokmindentől... Lehet az sd a régi, lehet, h a netben van gubanc és sorolhatnám. 1. körben én kizárnám ezeket.
-
-
válasz
Mr Dini #13267 üzenetére
Itt kell lennie a fájlnak:
/storage/.cache/transmission/settings.jsonCd-z fel ebbe a könyvtárba: /storage/.xbmc/addons/service.downloadmanager.transmission/bin/ , majd add ki a ./transmission.stop parancsot. (Lehet, h nem ez már a mappaszerkezet... Már naon rég volt dolgom kodival. Raspbiant használok, ez csak a régi kártyám, amit most halásztam elő direkt neked.
)
Ha leállt a tm, utána szerkeszd a konfigot, majd a fenti commandból cseréld le a stopot startra!
-
Incomplete dir tökmind1, h be van e rakva, v sem! Attól ugyanúgy felismeri.
Nekem a nason deaktiválni kellett a cuccot, mikor szerkesztettem.
Keress rá a fentebb írt find paranccsal, hátha nem csak 2 van. Pl nálam 4...
2. Nézd meg a jogokat a mappán és, h sikerült e egyáltalán módosítani a fájlt!
-
-
-
-
válasz
martinkeet #13255 üzenetére
Nekem minden oke volt...
-
-
-
-
-
válasz
sirarcheer #13222 üzenetére
Szia!
Buffersize növelés segíthet.
-
válasz
Sk8erPeter #13220 üzenetére
Ezt tudom. Én egy gyors és egyszerű pár soros parancsot írtam, mert ez működik az összes Linux alapú cuccon. Viszont a chown azért nem megy minden op-n, mert van ahol nincs külön felh. pl a /home alatt...
@PpenoO:
Igen. Ua a parancsot kell beírni, csak más számmal. Nézd át, h melyik jog, melyik szám. (neten biztos van 1 rakat)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Azt nemtudom, h itt hova kell rakni, de biztos a gyökérben vagy? Nem lehet, h csak annyi kell, h cd /, aztán ahogy a többiek mondták a /home/openelec mappába rakd a konfigot.
Egyébként a /home/pi-t még mindig használják raspbian alatt. (Vki fentebb írta, h ez már ős. Arra reagáltam.)
http://wiki.openelec.tv/index.php/Guide_To_lirc_rpi_GPIO_Receiver (bocs a linkért)
-
válasz
martinkeet #13145 üzenetére
Ftp szervert kell engedélyezni a routerben.
-
válasz
gyurkikrisz #13138 üzenetére
Annál nagyobb adaptert fölösleges rádugni, mert a pi csak 2 ampert tud felvenni usb-n.
-
-
válasz
greeny1899 #13119 üzenetére
Szia!
Próbáld ki, pc-s kodi egyből látja e. Ha nem, akkor valószínűleg a htpc-d lesz a ludas!
-
-
válasz
greeny1899 #13100 üzenetére
Talán az upnp service később indul a htpc-n.
-
-
Sziasztok!
Raspberry Pi2-m van raspbiannal. Csináltam egy példát sed-re, de nem akar vmiért lefutni...
Ez a kód:
echo "valami<p>alma</p> semmi <p>korte</p> <p>krumpli</p>" | sed 's/^.*\<p\>\(.*\)\<\/p\>.*/\1/g'
Próbáltam futtatni a munkahely szerveren, ott minden probléma nélkül lefut...
Ezzel csak ennyit kapok:
valami<p>alma</p> semmi <p>korte</p> <p>krumpli</p>
Mit ronthatok el?
Ui.: A raspbian a legfrisebb és a sed is, viszont a benti szerver régi. Lehet ez a gond?
Köszi!
-
válasz
BPéter1984 #13066 üzenetére
Valamikor még openelec alatt próbáltam. De a régebbikkel nem fog menni teljesértékűen. Amikor teszteltem, asszem az 5.0.7-es volt. Ugyan be kell állítani a PI-n, mikor rámész a lejátszásra,h ez 3D-s, ha ez megvan a tv-n is engedélyezned kell a 3D-t és voilá!
Szerk.: Egy pi2-n próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Bittorrent topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest