- Egy óra, két rendszer
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
Pi4 Libreelecen támogatja HDMI CEC-t?
Ha igen, oda vissza?
Arra kellene, hogy, ha bekapcsolom a projektort, amire rá van kötve, bootoljon be, ha kikapcsolom a projit, akkor pedig normál shutdownal álljon le -
BalanceR
addikt
válasz
UberMutant #37726 üzenetére
Mármint a publikus béta... De jó hír, végre lehet USB-Sata kábelt rányomni, és SSD-re telepíteni....
Btw az igaz, hogy az SD-kártya, és az USB vezérlők azonos buszon vannak, szóval ha terhelve van a rendszer által a kártya (cache, bármilyen adatfolyam, vagy fut a háttérben valami, ami írja /olvassa a kártyát) akkor az USB sebessége is leesik? (Magyarázná azt, amikor bizonyos esetekbe Pl.filmek szakadoznak, pedig sem a videó bitrátája, sem a proci terhelése, vagy szabad ram kapacitás nem indokolná) -
BalanceR
addikt
válasz
Tarokk79 #37714 üzenetére
Hát szerintem simán, egy magasabb bitrátájú 1080 még Libre alatt is röcöghet, de Raspbi alatt 100%, hogy ugyan az a file el sem indulna...
Én valeszeg ma jutok oda, hogy feldobjak egy Libre-s image-t ... ( tegnap Raspbi alatt nálam konkrétan el sem indult a Kodi, belefagyott a homokórába.) -
BalanceR
addikt
válasz
Tarokk79 #37711 üzenetére
A hátránya a Raspbi+Kodinak a LibreElec-el szemben csak a felesleges erőforrás pazarlás, illetve az ebbő fakadó teljesítménycsökkenés...
A Libre egy nagyon "kiherélt" rendszer, nem fut benne a háttérben szinte semmi, ami a procit pörgetné, vagy a Ramot fogyasztaná, Raspbi alatt fut egy csomó (jelen esetben) felesleges szolgáltatás, a RAM-ból Ilde is eszik, ebből fakadóan azt a teljesítményt, amit videólejétszásra, filemanagemantre fordíthatna a rendszer, elviszi más egyéb, amit nem is használsz..
Kb, mintha szántanál egy Mercivel, lehet ugyan, de a Traktor alkalmasabb. -
BalanceR
addikt
válasz
g.gergo #37706 üzenetére
A megoldásod remekül működne, Debian alpon, de ezen most LibreElec van.
Itt nincs CLI, nincs embedded VNC, nincs config, és mivel Libre alatt nincs csomagkezelő sem,nem fogok repoból VNC-t telepíteni, a Kodi csak a saját kiegészítéseit kezeli, de azt nem tudom konzolból telepÍteni.... -
BalanceR
addikt
Megjött a Pi4, gondoltam gyorsan felkonfigolom a Kodit (Libreelec) de a rohadt MicroHDMI adaperem sehol nem találom... van mód SSH-n keresztül engedélyetni / telepíteni egy VNC-t rá?
-
BalanceR
addikt
válasz
Fecogame #37694 üzenetére
A képeken nem látszik, de elvileg belül van ilyen torony, ami a szilikon hővezetőt nekinyomja a CPUnak, meg a memóriának, szóval az egész case egy nagy heatsink, nem pont a linkelt eladónál, de vannak képek, review-ek, ahol terhelve sem nagyon megy vele 51 fok fölé...
persze volt akinél 68ig ment (talán a szilikon volt szarul fent) de még az is a throtting küszöb alatt van. -
BalanceR
addikt
válasz
canniball #37688 üzenetére
Ez a ház bár nem Flirc, de hasonló kialakítású, és árban lényegesen kedvezőbb: [ALI Link]
A visszajelzések alapján elég hatékony is, bár nem tudom, ezek a full body fém házak mennyire fogják le a WiFi, és a BT antennát? -
BalanceR
addikt
Olyanra esetleg létezik megoldás, hogy egyszerre adja ki a hangot két kimeneten?
Pl HDMI+ Jack, vagy még inkább Jack+ BT? -
BalanceR
addikt
válasz
pube111 #37679 üzenetére
Hát, libreelecen szerintem lényegesen bonyolultabb, de alapvetően kivitelezhető.
De biztos lesz, aki cáfol, vagy megerősít itt, én is kérdezni járok ide
Talán egy magic mirror megfelelően konfigolva jó lehet, bár nem tudom, a mit szól a Libre a két kijelzőhöz( egy amin a Kodi megy meg ez a pici a pin)
Raspbianon 100% hogy megoldható.... -
-
BalanceR
addikt
Hát srácok, én nem tudom, feltettem, de ez a bankkártya a polcon K*va hülyén néz ki...
Btw, nem nyomkodni akarom, meg 100+ sorosokat scriptelni rajta,vagy gimppel arcot retusálni, csak, hogy ne egy fekete doboz legyen a polcon, hanem legyen valami aktív funkciója is, ezért gondoltam az órára... -
BalanceR
addikt
válasz
sztanozs #37664 üzenetére
Köszi az infót!
Sejtettem, hogy ilyesmi lesz a válasz, bár találtam pár videót, hogy ráhegesztenek egy halott tab kijelzőjét a Pi-re, de nem közvetlenül, hanem mindent keresztbe kasul kábelezve egy breadboard-ra, meg onnan ki egy pcb-be...
Akkor marad az Aliexpress...MÁS:
Tudtok javasolni valami bevált alap kijelzőt (burkolattal együtt)?
Nem kell még touch sem, terveim szerint óra lesz a polcon időjárással, a háttérben (HDMI-n) meg Kodi egy projektorra kötve...
Erről vélemények, esetleg tapasztalatok: [3,5" kijelző házzal]
Ahogy nézem, aktív hűtés már nem fér alá, de egy pár borda még nem gond...
Szerintetek? -
BalanceR
addikt
Bár pont fordítva gondoltam... A Pi lenne a lejátszó Libreelec/kodi, és a filet egy NASról érné el...Más kérdés... Van egy régi halott 7" Tabom, alaplap füstölt el, de a kijelző hibátlan..
Szerintetek van rá esély, hogy a Pi SDI csatija kompatibilis legyen vele közvetlenül, vagy valamilyen átalakítóval ?
Nem sok infót találtam a displayről, csak hogy 7 colos, 50pines...
Ilyen a csatija: -
BalanceR
addikt
Szasztok,
Egy Pi4 tulaj meg tudná nézni, hogy ezt a tesztvideót képes-e zökkenőmentesen lejátszani a Kodi hálózaton keresztül ( mondjuk egy nasról wifi elérve)?: [lGdrive]
Egy MiBox S-nek ez már sok, ezért kérdezném, ha viszi, megy a kukába, váltok Pire... -
BalanceR
addikt
Sziasztok,
Van egy MiBox S-em, projektorra kötve Kodival médialejátszónak használom, de mostanában már néha akadnak gondjai a 1080as magas bitrátájú MKV videókkal...
Szerintetek egy 2GBos RPi4 alkalmasabb lenne a feladatra?
Illetve szintén felmerült bennem, hogy a jelenlegi Xiaomi okosotthon rendszeremet kiváltanám egy RPivel, de ahogy nézem nemigazán van out of box használható ZigBee modul, ZigBee sniffert kell flashelgetni spec kábellal, van erre egyszerűbb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel NUC 11 mini PC i5 / 16GB RAM / 250GB SSD / Windows 11 Pro
- Mac Mini M2 8/256GB vagy akár +1Tb + trackpad ,magic mouse ,dock
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 5600X (6mag/12szál) +RTX 3070 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 FÉLE HÁZ!!!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest