- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- 8000-es akksi került az IQOO Z10 Turbo+-ba
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
pube111 #33179 üzenetére
Azért a 2.5"-os winyók szokták bírni a nyúzást, nekem pl a szerverként használt eeePC-ben évek óta pörög egy 500gb-os példány.
A winyóval a fogyasztás a fő bajom, pláne, ha 7/24 megy. nincs 230V, napelem, ólomakksi és sokszor felhős idő van.
Az utolsó percben élő rendszerkép nem fontos, lévén elég statikus a berendezkedés: egyszer beállítom, feltelepítem, utána szépen töltögeti a kamera képeit a gdrive-omra/ad konfigurálási lehetőséget a kamerához. Max a biztonsági frissítések miatt jó, ha az aktuális rendszerkép töltődik be a backupból.
-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981 #33169 üzenetére
Tudtommal két usb forrás között megy a raidelés, de úgy nemigazán, hogy az egyik a kari a beépített olvasóban van. Tudom, ez csak 7/24 nyúzott gépecskéket érint.
-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981 #33167 üzenetére
Beépített olvasó és usb-sre dugott között tudsz raid1-et csinálni
?
-
t72killer
titán
válasz
azbest #33161 üzenetére
Az irreverzibilis modokat egyelőre kihagyon
. Viszont ahogy nézem, legalább van tiszta usb boot a 3b+ modellen..
-
t72killer
titán
Igen, kérdés, mi van a "köztes" esetekkel, amikor bad sectort kap egy később használt rendszerfájl
? valszeg marad akkor a raid1.
-
t72killer
titán
Kártyahiba esetén tud automatikusan bootolni és tovább üzemelni a rendszer pendriveról/microsd olvasóról?
-
t72killer
titán
válasz
sztanozs #33148 üzenetére
+#33147:
Kell, mert a wifi elérés nem tuti (nem saját). Vezetékes net nincs, ezért valahova mindenképp kell egy 4G eszköz.
Tehát kétféleképp lehet megoldani az állandó stabil netelérést, ráadásul energiatakarékosan:
1. Bonyi: külön lte modem, amit egy arduino kapcsol ki-be, annak függvényében, hogy elment-e a wifi (ugye nem leszek ott átkapcsolni)
2. Egy automatikusan az "olcsóbb" kapcsolatra ráálló rendszer, ami ha történetesen egy kombi lte-wifi stick, akkor lényegesen energiatakarékosabb is, mint bármilyen külön dobozka. -
t72killer
titán
válasz
sztanozs #33139 üzenetére
Ha már USB, Találtam egy jelöltet, E8372h-153
Kérdés, hogy tud-e wifi kliens módban is dolgozni?
-
t72killer
titán
válasz
sztanozs #33137 üzenetére
Köszi
Más téma, próbálgatom a gopro parancsokat böngészőből: gépecske fő dolga lesz a kameravezérlés, illetve a fájlok továbbítása netre.
Raspberryn (CYW43455 wifi chip) működik az egyszerre két wifi AP-hez csatlakozás
? Ha lehet redukálnám a dobozok és USB-dugeszek mennyiségét, és mivel a gopro is AP és az internetforrás is az, vagy chipen belül, vagy egy USB dugesszal kell megoldanom a problémát.
-
t72killer
titán
Nem vagyok otthon a debianban, távoli eléréshez mi a javasolt lehető legbiztonságosabb megoldás?
-
t72killer
titán
Alighanem megvan az eddig háziszervernek használt eeePC utódja
. 7/24ben mindenképp 10W alatti fogyasztású kütyüt szeretnék hajtani - a Pi úgy néz ki idle+bekapcsolt wifi és portok mellett 3W alatt eszik, mialatt ezt a postot írom róla, böngészőben meg 3.5W körül.
-
t72killer
titán
válasz
maestro87 #33128 üzenetére
Szokás szerint előre majréztam a táppal
alapdolgokra simán viszi egyelőre a samu QC töltője. Mivel nálam nem médiabox lesz (arra azért a sok 4k tartalom miatt már vmi combosabbat vettem volna), inkább a feladatot próbálom majd enerigatakarékosra programozni.
Ha már töltő: jól tippelek, h az autós töltő még kevésbbé dráma? Ott ugyebár csak DC/DC átalakítás van, kevesebb hőtermeléssel.Apropó hűtőborda, nem sietem el a dolgot, de azért nézelődök:
-
t72killer
titán
20 fokos szobában, az első frissítés vége felé 52 fokos a kicsike a hőkamera szerint (a képen épp csak 50et sikerült elkapni, 52 volt a max):
Majd kánikulában még meglássuk, de 35 fokban el tudom képzelni, hogy 80 fölé megy...
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #33124 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből, szóval a konkrét tesztek: BW-S6 vs 3A-es "noname Raspberry" táp.
Egy érdekesség a Blitzwolfokkal kapcsolatban! Tudtommal van bennük hővédelem (itt említ "overheat protection"-t), ami teljes mértékben indokolhat random rossz tapasztalatokat pláne hosszabb, megerőltető használat után! A noname kínaiban a hővédelmet a helyi tűzoltóságra hagyták...
7/24 üzemben viszont elgondolkodtam:
- 230V-ra egy normálisan hűtőbordázott LED-es tápegységre
- 12V-ra (ami nálam játszik az akksis üzemmód miatt) az autós töltő helyett (aminél szintén lehozzák az embernek a csillagot az égről, ha speckókról van szó...) szintén valami nyitott/jól szellőző DC/DC konverter... -
t72killer
titán
Töltőtesztek, SzVSz kicsit részrehajló a Blitzwolf irányába, az óccó 3A-esnél a melegedést megbontott házzal mérte közvetlen rálátva a forró komponensre, míg a Blitzwolfnál pár mm műanyagon keresztül mért a hőkamera...
Igaz, az elektronikus zaj ettől független, és abban határozottan a Blitzwolfnak áll a zászló: ez alapján lehet mégis a drágább töltőt venném. Van itthon egy régi aranyozott microUSB kábel, elég vaskos darab - sztem azzal fogom tölteni.
-
t72killer
titán
válasz
golya87 #33115 üzenetére
Köszi
. Gondolom nyúzásfüggő, hogy elég-e a 2.4A. Órákon keresztül tolva a témát a felmelegedett táp már lehet nem szolgál ki akkora igényt
.
Autós töltőről/más, olcsóbb fali darabról (pl ezt linkelte egy kolléga pár hónapja) hajtja valaki?
-
t72killer
titán
Esetleg van vkinek ilyen?
30W EU QC3.0 3-Ports USB Charger
Ez ugye 2.4A-t ad, de két ágra szétosztva, nem tudom, vajon egy ágon is stabilan le tudja-e adni
?
A hosszabb kábeleik vajon vastagabbak is, hogy kevesebb legyen a veszteség, vagy maradjon az ember az 1 láb hosszú (rövid...) daraboknál
?
-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981 #33109 üzenetére
Nna, ezt élőben tudom neked holnap tesztelni, miután meghozta a postás a gépet. Van még otthon egy ősöreg gopro töltő, ami elvileg tud 2A-t, nagyon remélem nem leszek rászorulva, míg megjön a Banggoodról egy normális Blitzwolf...
A +0.1V számíthat valamennyit a hatékonyságban...
-
t72killer
titán
válasz
kovbandi82 #33100 üzenetére
Ajvé, nekem is csak samu (s7e gyorstöltője) van itthon, lehet ideje beújítani egy Blitzwolfra...
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #33053 üzenetére
Egy csepp "chinglish" segítséget kérek, ennél a házikónál mit jelent az, hogy "Open case design, you don't need to worry it will affect wifi signal any more"? Elvileg nem zavarná a wifit egy maréknyi fém
?
Jól látom, mintha kihagytak volna egy kis helyet és ha kell, a bordák fölé még pakolhat az ember egy shieldet? Bár akkor sok értelme nem lesz a házikónak...
-
t72killer
titán
A parancssoros változat (stretch lite) mennyivel fogyaszt kevesebb RAM-ot/hagy több erőforrást az alkalmazásoknak?
-
t72killer
titán
válasz
rosejbli #33061 üzenetére
Nálam dupla vagy semmi a fogyasztástörtnénet
. Ha elkezdek HDMI-ről 4k kameraképet fogni, akkor nincs az a tuning+hűtés, amivel az alap raspi elég lenne - ha viszont csak sima fájltologatás, akkor egy tejfölösdobozban is tarthatom egy gombelem társaságában... Holnapután érkezik a kicsike (az ebayes arduino darabokra jóval többet kell várni
), próbálgatom mi mennyire fűti/elég lesz-e hozzá a samu 5V/2A telefontöltő?.
-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981 #33046 üzenetére
Asszem nézek valami komolyabb passzív bordát rá, én csak passzívban gondolkodom egyelőre...
-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981 #33041 üzenetére
Lehet végül lítium lesz, full-service nimh megoldás nincs a piacon (ma majd egész nap azt kerestem), barkácsolnivaló meg bőven van ezen kívül.
-
t72killer
titán
válasz
bence092301 #33037 üzenetére
Én is ezt keresem, ha találok ilyen áramkört, ami épeszű árcédula mellett egyszerre tudja tölteni az nimh pakkot és levenni róluk az 5V/2A-t, jelentkezem
-
t72killer
titán
válasz
bence092301 #33035 üzenetére
Ezt hívják szünetmentesnek, amiben az akksi az idő 99.99%-ában maxra van töltve, ha nincs egy modern laptopoknál szokásos okos akksikarbantartó áramkör, akkor csepptöltést csinál = miniciklusok tízezreit nyomja az akksira 98-100% töltési szint között. Emiatt is sztornóztam a kínai lítiumos HAT-et (+az ráadásul siralmasan lassan is töltött, azaz ha beütött volna egy hosszabb kimaradás, akkor napokig töltögethette volna azt a két 18650-est)...
Erre ólom akksi való, amit az ups-ekben is használni szoktak vagy NiMH. Konkrét készregyártott megoldást még nemigen
-
t72killer
titán
válasz
bence092301 #33033 üzenetére
Továbbra is lítium. Ha az a cél, hogy hordozható legyen a Pi, akkor persze a lítium a legjobb, de szünetmentesnek vagy pláne napelemes rendszerbe a lítiumakksik lennének az utolsó választásom.
Nekem amúgy napelemes lesz a rendszer, viszont gyakran felhős nyugatEU környezetben: a napelem amikor tud, feltölt egy zselés ólomakksit, ami mellé a Pi kapna még egy Eneloop-os szünetmentest, hogy amikor az ólomakksit leszívtam, vagy valami egyéb gebasz van a nagyobb körben, akkor civilizált módon be tudja fejezni az adott feladatot.
-
t72killer
titán
Jogos, akkor le kell még vadásznom egy 5,1V/2.5A autós töltőt (12V-os a rendszer).
#33031: nekem nem műkszik a link
.
#33029: igen, lítiumakksis powerbank-IC-kkel Dunát lehet rekeszteni, nekem ezzel alapvetően két bajom van:
1. a lítiumakksik nem szeretnek állandó jelleggel 100%-ra töltve lenni, pl a dji drónakksim ha nem tudom lerepülni, akkor pár nap múlva saját magát lemeríti, hogy ne menjen tönkre. = UPS üzemmód max valami okos áramkörrel nyerő, ami nem engedi 80% fölé töltődni az akksit.2. Ld fenti USB forrás kérdése: a sok ciklust se szeretik, tehát ha csak így rákötöm a raspi GPIO portjára, és pl kitalálja, hogy ő magasabb feszkón megy, mint az USB-s tápom, akkor folyamatosan nyúzva lesz.
+bónusz: ridegtartásban a lítiumakksik elég robbanékony természetűek
-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981 #33023 üzenetére
Ugyanúgy lítiumos, de feleakkora a kapacitása, mint a V8-nak.
#33024: láttam ezt is
. Jó, és pont a napelemes megoldás érdekel
Épp van is itthon 10db-os AA tartó és egy rakás eneloop.
-
t72killer
titán
válasz
MaCS_70 #33021 üzenetére
Mondjuk ez lítiumos, a cuccot bütykölés nélkül megkapom 5$-ért, ráadásul duplaakksis változatban (+2db 18650-es akksi). Végülis ha nem alapellátás, hanem csak vészleállítás a feladatuk, azaz nincsenek folyamatosan töltve-merítve, talán nem gond a lítium hosszabb távon...
Az mondjuk kérdés még, hogy lehet-e a lítiumakksik számára egészséges 40-90% közötti ciklusra programozni (azaz 90% fölé sose töltse, 40% alá sose merítse a cuccost). Nem szívesen hagynék egyedül egy folyamatosan 100%, horribile dictu 0% közelében agonizáló lítiumakksit.
-
t72killer
titán
+#33018: értem köszi
A viccet félretéve amúgy még esélyem is lett volna kipróbálni: van a háznál egy n450-es atom procival szerelt őskövület netbook (win8.1!!), aminél még lehet a Raspberry vas is erősebb.
Visszatérve az áramellátás-alvás tematikára, csinált valaki itt Attiny85-ös vagy egyéb időzítő/ébresztőáramkört a kicsikéhez? (hálistennek a legutóbbi rendeléskor rögtön 5db-ot vettem...) Szeretném a kényszerkikapcsolásoktól megóvni - illetve akksiból is jóval kisebbel beérné a rendszer, ha szüneteket iktatnék a 7/24-es üzembe. Ha az időzítés atombiztos, pl x óra y perckor hóttziher, hogy fut a rendszer és kapcsolódik az LTE-hez vagy az ingyenwifihez, akkor a komplett rendszer (LTE-stick beleértve!) mínusz az óra lekapcsolható lenne, miliWattokra csökkentve a teljesítményfelvételt.
Szerk: 6éve linkelt egy kolléga egy ilyet, átnézem
-
t72killer
titán
válasz
bence092301 #33016 üzenetére
Eltárolás = akksi, minden napelemes cucc így műkszik. A nap kb negyedrészében gyűjti az energiát, amit a maradék 18 órában kiad.
Compute modell? Ez nekem nagyon gyanús: "fits into a standard DDR2 SODIMM connector" - miafrásznak cserélnék ki laptopRAM-ot ilyesmire
?? A kínai kémcsajszi ilyet csúsztat a laptopodba miután a sanghaji pásztoróra után kiütötted magad és nem figyelsz a céges tatyóra?
-
t72killer
titán
Jó hogy rátaláltam erre a gondolatmenetre
. Nálam is folyamatosan töltögetett akksi lenne a rendszeren és épp ma gondolkoztam, hogy a lítium nem lesz az igazi - sőt, lehetséges, hogy az akksis HAT-ek is neccesek lehetnek
. Nézek vmi jóöreg zselés ólomakksit.
Egy érdekes projekt: napelemes Pi. - kapcsolódó gondolat: meg kell tanítani aludni a rendszert...
-
t72killer
titán
válasz
bence092301 #32988 üzenetére
Simán. A kodi inkább a grafikus magokat használja, a nas a cpu magokat.
-
t72killer
titán
Robosztus szünetmentes megoldásra mit javasoltok? Battery HAT? (lehetőleg ennél olcsóbb, de szintén minimum 2db 18650es akku menjen bele)
Szanaszét lógó usb powerbank nem játszik.
-
t72killer
titán
válasz
bence092301 #32979 üzenetére
Szóval: a rock64-en android fut, amire ha rákeresel, van chromecast app és pl utorrent.
A kodi, ahogy a kolléga írja, egy médialejátszó - szvsz a legjobb: szuperhatékonyan használja ki a hardvert és kb minden OS-re portolták, droidra és raspbianra is.
-
t72killer
titán
válasz
bence092301 #32977 üzenetére
Lehet persze. A rock64 androiddal megy, kvázi bármilyen droid app felmegy rá, kérdés mennyire futnak jól a telóra optimalizált appok - kodi esetén sztem jó ló a rock64
. Médialejátszásra én is azt vennék.
Az extra buherára (pl esetemben a több vezetéknélküli hálózat kezelése) nem tudom mennyire alkalmas, illetve többet fogyaszt a sima raspberry 3b+-nál.
-
t72killer
titán
Hallottam én már pl hackintosh-ról, meg olyan gépekre felvarázsolt winfosch-ról, amihez nem létezett win support.
. Szval még ha meg is oldható, értelme nem lesz sok, mert nincs mögötte támogatás.
A névért bocsánat
.
Köszi az alus visszajelzést is, sejtettem... Villanykapcsoló dobozba fog menni, abba elférhet még valamilyen tartalék-áramforrás is.
-
t72killer
titán
Alumínium házat használ valaki? Mennyire vágja haza a wifi/bluetooth képességeket?
Illetve van valami bővíthető megoldás, amibe pl beleférne egy battery HAT?
-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981 #32970 üzenetére
Gondoltam rá, csak az ugye alsóhangon +1W, ami napi 24 órában már infrastruktúrabővítést (nagyobb napelem+nagyobb akksi) kér, ráadásul a winyók sem élnek örökké.
RAID1-es megoldáson gondolkodom, azért annak az esélye, hogy egy héten belül pusztuljon meg két kari elég kevés. Elvileg raid1ben a rendszernek zavartalanul kéne továbbfutnia, ha az egyik kari beadja a kulcsot.
-
t72killer
titán
válasz
bence092301 #32965 üzenetére
Nekem ebből nem úgy tűnik, hogy hivatalosan menne rajta a Raspbian
. Ez elég komoly negatívum, mert a Raspy mögött elég sokan állnak.
Persze, értem, a rock64 hardveresen jóval erősebb a Raspberrynél - kicsit én is tartok tőle, hogy 1GB RAM kevés lesz. Apropó kodi, sima Raspberry-n nem fog menni a 4k HEVC lejátszás
- rock64 viszont viszi.
-
t72killer
titán
Köszi
, na az Apacer tuti nem volt a jelöltjeim között... A fritzeknél még le kell nyomoznom, hol árulnak ilyet, sandisk és samu h.endurance-et a sarki boltban is kapok.
#32961: olyan microSD-ről nem hallottam még, amit "kifejezetten mobilokba" találtak volna ki - lévén ezek a karik tippre 90%-ban mobilokba kerülnek.
-
t72killer
titán
Jó hogy mondod
. Elsőre egy mezei sandisket (nem kifejezetten olcsó...) gondoltam, de ezekszt vmi komolyabb kell... Gyilkolja a nand-cellákat a rendszer?
-
t72killer
titán
válasz
Fecogame #32951 üzenetére
Szuper!
Kikapcsolt HDMI-vel egész jónak tűnik. Dupla vezetéknélküli kapcsolattal (kamera->raspberry->ingyenwifi/4G) mondjuk nem lesz kevés, de még etethetőnek tűnik. Napelem+powerbank kombó fogja etetni, ezért a sóherság Wattok terén
Azt hiszem, nem fogok a rock64 irányába akaródzni.
Apropó, a pi tud olyat, hogy hosszabb áramszünet után magától fullra újraindul?
-
t72killer
titán
válasz
bence092301 #32947 üzenetére
Bővebbet tudsz mondani az igényekről?
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #32940 üzenetére
Alakulunk kameravezérlésből, csak a Thieye kamerákat nem látom a támogatottak között.
-
t72killer
titán
Arról lehet tudni valamit, hogy az egyes raspberry változatok mennyit fogyasztanak, zero-tól Rock64-ig?
Másik kérdés, hogy androidhoz elég-e 1GB RAM úgy, hogy 1-2 app is fusson, vagy ha droidot szeretnék, akkor több kell?
-
t72killer
titán
Nem alapkövetelmény a streaming, de nem jönne rosszul. Gyakorlatilag ezeket kell megoldani:
0. kameraindítás (attiny85, automatikusan indítaná ha a tápáramot szolgáltató napelem feltöltötte az akksit), ez a rész nagyjából világos, sőt, a nemrég berendelt thieye kamerámon lehet alapból meg van oldva a probléma a "car mode"-dal (kb 3-4 hét múlva érkezik a kamera, akkor tudom tesztelni)
1. Vezérlés (menü, felvétel): A-megoldás: kell egy kütyü ami vagy androidot futtat és szimplán megy rajta a kamera appja vagy B: bevethetők róla a html parancsok - "A" igényel egy komolyabb, pl Rock64-es rendszert, "B" megy arduinóról is.
2. Adatmozgatás: ez nekem arduinónál fehér folt, nyilván egy Raspy-nak, pláne Rock64-nek vagy telónak nem gond.Routert tudok szervezni, ha kell - bár legszivesebben egy dobozban oldanám meg a vezérlési-adattovábbítási feladatokat. Net amúgy vegyesen LTE mobilnet és a környékről fogható ingyenes wifi lenne - utóbbi elég bizonytalan, mindenképp kell az LTE backup.
Az esp8266-os kérdéssel átmegyek az arduinós topikba
-
t72killer
titán
válasz
Yoshida #32931 üzenetére
+#32932: nem kell realtime, az is elég, ha naponta 8-10 jobb minőségű fotót átküld. Kültérben lenne, tehát fontos, hogy legyen egy (fúrható-faragható műanyag) vízálló tok, azaz régi fényképezőgéppel inkább nem próbálkoznék.
Gondoltam rá, de normális áron kapható IP-kamerák képminősége a kaki alatt van 3 szinttel, egy négyéves gopro/normálisabb mobilteló szintjét megütő fotót feltöltő példány fehér holló ritkaságú - a h4 black-em pedig csak a port gyűjti itt a polcon már majd egy éve, gondoltam hasznát vehetném. És persze egyúttal kitanulnék egy tök érdekes dolgot is.
-
t72killer
titán
Sziasztok! Zöldfülűként kérnék egy kis véleményt:
Egy akciókamera - egyszerűség kedvéért hívjuk gopro-nak, mert az egyik kamera egy hero 4 black lesz - képét szeretném streamelni/fotókat megosztani róla, illetve a kamerát távolról (500km...) neten keresztül vezérelni. Azaz gyakorlatilag IP-kamerává változtatni. Azért írtam gopro-t, mert azt már elég alaposan körbejárták a kamerahackelésben érdekelt népek.
A kérdés, hogy milyen megbízható és alacsony fogyasztású/minimál-hardver és szoftver kéne a projekthez?
Amit eddig tudunk:
- A kamerához van full kontrollt biztosító Androidos app, ami képet is hoz a kameráról
- Ebből ügyes kollégák kihalászták a http protokollt használó parancsokat, amit Arduinora felpakolva tudják vezérelni a kamerátKérdések: meg lehetne-e úszni a vezérlést-megosztást anélkül, hogy egy folyamatosan töltőn tartott(...) Teamviewerrel vezérelt mobiltelót kéne bevetni? Egy Pi zero vajon tudná kezelni az adatforgalmat? Azt hogy lehet megoldani, hogy egyidejűleg kapcsolódjon wifin a netre ÉS a kamerát is wifin kezelje?
A teamviewer-es telefon is csak 3/4G hálózattal működőképes megoldás, lévén nem tud egyszerre netes wifire és a kamera wifijére csatlakozni - ennél kéne valami jobb megoldás, ami kérfelé tud nézelődni.
P.S.: Látom valaki már ráállt a témára
Még persze a távoli elérés és a hardverigény kérdéses...
-
t72killer
titán
Sziasztok! Egy kis eszközt szeretnék, ami memóriakártyáról átmenti az adatokat 2.5"-os winyóra. Kérdés: van usb3-mal megbírkózó Raspberry, ami ezt pörgősen meg tudná oldani?
A minimum 70-80MB/s átvitel nagyon fontos lenne. Ha nem Pi, van esetleg alternatíva?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Total Commander
- Battlefield 6
- Milyen routert?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- További aktív témák...
- Mac Mini M4 Pro 14c/20c/48GB/512SSD/3X Thunderbolt 5 + Logitech MX Key S bill
- Lenovo Ideacentre AIO 5 24ALC6 PC Ryzen 7 5700U 6 Mag 16GB RAM 512GB NVME SSD Gar.
- GAMER PC : RYZEN 5 7500F /// 32 GB DDR5 /// RTX 3080 Ti 12 GB /// 512 GB + 1TB
- LENOVO ALL IN PC /// Monitor és számítógép egyben/// 27"/// i5 6400 /// 8GB DDR4 /// INTEL + GTX 950
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest