Hirdetés
- Ilyen lesz a Honor Magic8 RSR Porsche Design
- A Dreame megmutatta, hogy valójában mekkora - porszívótól az autóig - CES
- Mától kapható az IP69K védelmével világelső Blackview MEGA 12 tablet
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Visszatér a kultikus kerek karóra
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Hosszas utánajárás után úgy döntöttem, hogy beszerzek egy ilyet a laptop kiváltásara(tableten neteznék csak a torrent miatt megy). Linuxból abszolút kezdő vagyok, csak párszor használtam 1-2 dologra android piszkálgatása miatt amit winen nem lehetett megoldani. Nappal és éjszaka torrent menne, de csak az aktuális pár sorozatepizódot szedné/töltené, estefele pedig 1-2 x264 epizódot megnéznék SD de max 720p felbontásban. (Ha komolyabb filmet néznék akkor rádugom a vinyót a tv-re a Samsung eddig nekem megevett mindent, ext4 vinyóról is játszik). Igazából egy NAS lett volna eredetileg a terv, de a 30-40e ft-os egy sem támogatta DNLA-n keresztül a feliratot, plusz a torrent kliensük ahogy a tulajok véleményből kivettem, rosszabb mint Rapsinak. Ha megszeretem valószínűleg beszerzek egy A verziót csak torrentre, a másik marad lejátszónak. Milyen rendszert ajánlotok erre? Torrent kliensek közül melyik vált be nektek a legjobban? Akár 2 külön rendszer is lehet nem kell a letöltésnek menni filmnézés közben. Valószínűleg fogok csinálni ambilight világítást, illetve hőmérőket szeretnék a szobákban.
A gépet a Farnelltől vettem, először felhívtam az FDH-t és mondta az eladó, hogy náluk 10e környékén van nettóba, de megrendelhetem közvetlen a Farnelltől is mert valószínűleg olcsóbb lesz onnan (nagy készletet halmoztak fel, kint lement az ára) részletesen elmagyarázta a lépéseket. Itthon 12e+szállítással jött volna ki csak az alap, én pedig 8gb sd kártyával kapom szállításostól durván 13e ért. Sd nélkül egy ezressel olcsóbb lett volna. Egy visszatáplálós USB hubot kéne beszereznem még, majd visszaolvasok, hogy kinek milyen van.
Szerk
Mennyi idő alatt szokott megjönni? Van még készleten bőven. Sajnos 17 óra után rendeltem pár perccel így csak holnap adják fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- RAM topik
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ASUS H97-PRO/Xeon E3-1225 v3/2x4GB Crucial
- Emc CX4-4PDAE STORAGE- adattároló - 15X 3TB - Több db van
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX9060XT 8GB!
- Felsőkategóriás Gamer PC -GARANCIÁS- Asus ROG Strix konfig (i9-14900K, RTX 4070Ti) - Alig használt!
- GIGABYTE A520M K V2,Ryzen 5 5500GT,Radeon RX 6600 V2 8GB,16GB.DDR4, Apacer(M2 SSD) 512GB,Windows 11
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann