Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
-Skylake- #48553 üzenetére
Ugyanígy használom 4GB-os 5-ös + NVMe HAT 1TB-os NV3-al (2280) NAS-ként (Transmission + miniDLNA + SAMBA + Tailscale).
Én ugyan a gyári tápot használom, de egyszer átmenetileg ment egy IKEA-s töltőfejről (+iPhone 16 Pro USB-C kábele). Nem volt gondja.
Csak az NVMe HAT-en lévő SSD-vel használom általában, de volt, hogy rádugtam már mellé USB3-as pendrive-ot vagy SSD-t. Nem volt gondja azzal sem. Az NV3 nagyon keveset fogyaszt, tesztek alapján 3.99W a csúcs. Én ezért is mertem olyan HAT-et venni hozzá, ami nem igényel külső áramforrást.
Az OS szempontjából nem annyira jelentős a sebességbeli különbség, de ha NAS-nak szánod és akarsz torrentezni, fájlokat mozgatni, akkor jól fog jönni. Nálam egy minőségi Samsung SD kártya tudott 94-96 MB/s-ot, az NV3 (PCIe 3.0-án) tud 1500 MB/s-et. Bár ha figyelembe vesszük, hogy Gigabit-es a LAN csatlakozó, az limitálni fog 125 MB/s-re (vagy a valóságban inkább 110 MB/s-re), akkor kicsit sok az NV3, de így legalább a rendszer is pörgősebb.
Én is az OS Lite-ot használom, szerintem érdemes, ha nincs szükséged a grafikus felületre, sokkal több szabad RAM-od lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó gamer / workstation PC + monitor garanciás, dobozos alkatrészekkel
- RTX 4070/ Ryzen 5 9600X/ 32GB DDR5 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Új BMAX B9 Power mini PC 32 GB RAM 1 TB SSD Intel Core-i9
- Eladó Konfig I5 8400 16GB DDR4 1TB SSD 1TB HDD RTX2060 6GB!
- Asztali PC , i5 9400F , RX 5700 XT , 24GB DDR4 , 512GB SSD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest