Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ///Krisz\\\

senior tag

válasz -Skylake- #48553 üzenetére

Ugyanígy használom 4GB-os 5-ös + NVMe HAT 1TB-os NV3-al (2280) NAS-ként (Transmission + miniDLNA + SAMBA + Tailscale).

Én ugyan a gyári tápot használom, de egyszer átmenetileg ment egy IKEA-s töltőfejről (+iPhone 16 Pro USB-C kábele). Nem volt gondja.

Csak az NVMe HAT-en lévő SSD-vel használom általában, de volt, hogy rádugtam már mellé USB3-as pendrive-ot vagy SSD-t. Nem volt gondja azzal sem. Az NV3 nagyon keveset fogyaszt, tesztek alapján 3.99W a csúcs. Én ezért is mertem olyan HAT-et venni hozzá, ami nem igényel külső áramforrást.

Az OS szempontjából nem annyira jelentős a sebességbeli különbség, de ha NAS-nak szánod és akarsz torrentezni, fájlokat mozgatni, akkor jól fog jönni. Nálam egy minőségi Samsung SD kártya tudott 94-96 MB/s-ot, az NV3 (PCIe 3.0-án) tud 1500 MB/s-et. Bár ha figyelembe vesszük, hogy Gigabit-es a LAN csatlakozó, az limitálni fog 125 MB/s-re (vagy a valóságban inkább 110 MB/s-re), akkor kicsit sok az NV3, de így legalább a rendszer is pörgősebb.

Én is az OS Lite-ot használom, szerintem érdemes, ha nincs szükséged a grafikus felületre, sokkal több szabad RAM-od lesz.

Új hozzászólás Aktív témák