Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
almi
senior tag
válasz
Proci85
üzenetére
Tehát akkor eleinte nem feltétlen kell erőltetnem az SSD-t?
Sajnos a keret is viszonylag szűkös. Az elsődleges cél egy fileszerver lenne és egy fejlesztő szerver. File szerver lehet akár DC is, akkor már az is megoldódna.A másik kérdés, amit HUfantom is írt, hogy az ESXi-t érdemes külön lemezre rakni. Ha most csinálok 3 lemezből egy 5-ös vagy egy 10-s RAID-et, akkor lesz egy tükröm és nem lesz külön lemezem. Az úgy probléma?
Elnézést a sok alapvető kérdésért, de igen csak az elején vagyok ennek a Vmware + szerveresdinek.

-
almi
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Szia!
Igen, azok mindenképp külön futnának.

Egyelőre még csak terv. Maga a cég egy "induló" cég, szóval nincs még sok adat. Viszont ha beindul a dolog, akkor ez igen csak gyarapodásnak indul.
Bár szerintem a következő 3-4 évben 2 TB hasznos tárhellyel bőven ellennénk.Ebben az árkategóriában a szerverekben, ahogy néztem csak 4 hely van merevlemezek számára, szóval annyira nagyon nem bővíthető. Kérdés, hogy érdemes-e SSD-vel próbálkozni, vagy legyen 3-4 HDD?
(Ha mondjuk lenne 2x120GB-os SSD amire települ az ESXi, akkor már csak 2 slot marad a HDD-knek egy RAID 1-re.
) -
almi
senior tag
Sziasztok!
Szerver vásárlása előtt állok és érdeklődni szeretnék, hogy hogy érdemes kialakítani a storage-ot.
Egy kisebb 15 fős céghez szeretnék vásárolni egy ilyesmi szervert, amire ESXi lenne telepítve, hogy 3-4 VM elfusson rajta. (Fileserver, DC, egy weblap futna róla és talán egy fejlesztő szerver.)
Elég kezdő vagyok még a témában és a kérdésem az az, hogy maradjak a sima HDD-nél, mondjuk RAID1-ben 2db 2TB-os , vagy akkor már inkább RAID5-ben 3DB 1TB-os HDD-vel, vagy hasznát venném mondjuk 2DB 250-es SSD + 2DB 1 TB-os HDD kombónak?
Ebben a szerverben pl van hardware-s RAID vezérlő, ami úgy gondolom, hogy nem hátrány.
Köszi!
Üdv.,
almi
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)