Új hozzászólás Aktív témák
-
jNk
senior tag
Nem tévedsz, de a raid5 nagyobb terhet ró a cpura a raid10el szemben. Kiindulva abból hogy az alaplapod adott (c60m1-i) és nem a sebességre törekszel szerintem meg tud bírkózni egy linux alapú raiddel, feltéve ha alapvetően fileszervernek használnád és nem akarod a tv-re kötve hd filmnézésre is bírni miközben több száz torrentet is seedelesz róla
Visszatérve a hd raid kártyákra, amit kinéztél az pci-x foglalatos de a c60-as alaplapon csak pcie van (vagy van matx lap is c60-al ?), így neked azok közül kell válogatnod, amik használtan is ~40e Ft-tól indulnak.
-
djculture
félisten
Ja de raid5-re alkalmas normális vezérlők ilyen 70k körül kezdődnek és ezek alá még kell egy lap aminek van x4 es pciex slotja, vagy x16 on ha beledugod képes kezelni.
Sok lapnál hiába van x16 4db is, ha csak vga fogadására van felkészítve bios szinten az összes slot.
Úgyhogy jóval olcsóbb még mindig a raid10 -
Sky D.
tag
-
jNk
senior tag
A 3ware (mostmár LSI) jó kártyákat csinál és a szoftver ellátottságuk is megfelelő. Az nem egy mai kártya, ráadásul pci-x alapú de megy "sima" pci slotban is és ha jól beállítod a sebessége sem olyan kicsi.
Azokat az eco vinyókat én nem biztos hogy hw raid kártyára bíznám, nem véletlenül van a TLER csak a raid edition lemezekben. A másik hogy mai a 2 vagy 4 magos procik simán elboldogulnak egy linux alapú raid5-el, ezért ha már a vinyók megvannak lehet hogy jobban járnál sw raid-el, bár az is igaz hogy olcsóbban, jobb hw raid kártyát nem nagyon fogsz találni
-
Sky D.
tag
Ha szerencséd van : This release provides support for Microsoft Windows 7.
De PCI PCI 64 / 66 MHz NE várj tőle hatalmas teljesítményt .maximális adat átvitel : 266 MB/s... de inkább számolj 200 MB/s-es adatátvitelre.... így elég lesz neked a 3 lemezes raid 5tömb is többet nem fogsz tudni belőle kihozni, az írási sebesség pedig.....
Lehet hogy a 4 lemezes új HDD-kel instabil lesz a kártya..JA nézz utána hogy a merevlemezek Sata 1 kompatibilisek e ....
hirtelen ennyit derítettem ki a kártyáról.
-
Sky D.
tag
akkor ott van az LSI 9260-4i
Vagy az adapternek vannak 4 portosai, igaz közel sem tudnak ennyit, és árban vetekszenek az enyémmel.
JA RAID 5 ... Hát én még nem találkoztam 4 portos RAID 5- vezérlővel..JA de!!! alkudj vele, 4 db SATA csatlakozás , és SAS lemezeket is kezel (elméletileg)..
DE hogy mi tud ... egy sima SW raid ...
JA és Maxwell vezérlős, ami utálja a SSD-t, így az meg se forduljon fejedben, hogy SSD-t köss rá..nekem épp hogy elég a 8 port...
2 SSD- raid 0-ban
3 500 Gb-os HDD raid 0 ban ideiglened adatmentésnek
most készítem elő a 3 db 3Tb-os lemezt raid-5 nek .. egyenlőre 2 van benne.
1 meg a DVD írónak...
az így 9 :
De a 500-asok hamarosan kikerülnek belőle, és lesz helyette 3TB -osviszont nem mindig működik a 2 vezérlős dolog 1számítógépen belül ....
-
Sky D.
tag
Parancsolj Itt a RAID kártya amit keresel.
A Samu 380. nagyon jól üzemel alatta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Hardverkemping június végén
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Mikrotik routerek
- Milyen egeret válasszak?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest