- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pechman8
tag
válasz
AndrewTdi #6026 üzenetére
Erről én annyit tudok csak, hogy a Gigabyte által átnevezett Sata portról van szó, amit más vezérlő kezel asszem JMicron. Direkt Raid0 és 1 kialakitására ajánlják, Ők. A sebességéről megoszlanak a vélemények. Olvastam ezt is azt is. Elég sok fórumon tárgyalják a témát (vagy inkább vitatkoznak róla), igaz a java angol nyelvű.
A különbséget asszem Neked kell kipróbálnod... Azért ha van eredményed lécci írd meg nekünk is! -
troly
tag
válasz
AndrewTdi #5875 üzenetére
pechman8-nak igaza van.Csak annyit szólnék még hozzá hogy cseréltem alaplapot én is.
Ha azonos a két vezérlő elvileg nem lehet baj.
Én az Intel vezérlőjével kreáltam P45-ös lapon tömböt és az X58-as alaplap is tudta használni ugyanazzal a vezérlővel.Csak annyi hogy azok a vinyók legyenek a legelső sata porton amin a tömb van.Intelnél működik másnál nem tudom de szerintem kell hogy mennyen. -
pechman8
tag
válasz
AndrewTdi #5873 üzenetére
Nem írod hányas raid! Tételezzük fel, hogy "0"-ás. Nem írod milyen OS! Tételezzük fel, hogy W7.
A probléma: mivel szoftveres a RAID, ezért driver, SAJÁT hozzávaló driver kell hozzá. Mivel más alaplap más drivert igényel. Szóval az oprendszer is rajta van gondolom. Tehát, hogyan fogja tudni kezelni a Win7 a még előző alaplaphoz tartozó driverrel az új raidvezérlőt úgy, hogy a Win7 még be sem töltődött...
Egy megoldást látok, ha van a bios-ban rebuild raid opció. Ezzel talán. (Ebben az esetben szerintem az sem mindegy milyen sorrendben voltak felfűzve a vinyók a régi raid-be.)
De ha biztosra akarsz menni, kell egy 3. vinyó. Arra adatok kiment, új raid felépít, OS felrak, adatok visszatölt. -
brd
nagyúr
válasz
AndrewTdi #5627 üzenetére
Még mindig nem kell hozzá erős CPU. Honnét veszed, hogy kellene? Egy mai CPU még a minimumszorzóról sem vált fel RAID XOR számoláshoz (legalábbis a <100 MB/s-es tartományban). Sokkal inkább érdekes, hogy a vezérlő milyen sebességgel kapcsolódik a rendszerhez, mert a teljesen HW-es megoldással ellentétben itt több adat megy a tároló alrendszer felé (az értékes adat mellett itt a paritás HDD adatát is a CPU küldi a HDD-re; a HW-esnél ezt ugye a vezérlő számolja, ezért ott a gép-háttértárolóvezérlő közötti forgalomban nem jelenik meg).
-
OddMan
őstag
válasz
AndrewTdi #5615 üzenetére
Fentebb írtam, hogy milyen lapot szeretnék venni és a lapba egy 4 magos 2.66GHz-es Intel Q8400 proci lesz. Szerintem egy ilyen proci simán képes lesz kellő sebességgel számolni a paritásbiteket. Memóriából csak 2GB DDR2 800MHz-es ECC lesz benne, egyelőre úgyis csak NAS szerverként akarom használni Linux OS-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- EAFC 25
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Fűnyíró topik
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mini-ITX
- bambano: Bambanő háza tája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged