Új hozzászólás Aktív témák
-
pechman8
tag
válasz
megint én #5846 üzenetére
Az alaplapod .pdf formátumú leirásában a 82. oldalon írja, hogyan kapcsold be a raid-et. Majd ujraindítás és ctrl+I -vel tudsz belépni a raid beállításokhoz.
"Turn on your computer and press <Delete> to enter BIOS Setup during the POST (Power-On Self-Test). To create RAID, set PCH SATA Control Mode under the Integrated Peripherals menu to RAID(XHD)"
tehát a bios-ban az integrated peripherals-on belül a PCH SATA Control Mode-ot állísd RAID(XHD)-ra.
újraindít és ctrl+I
Ha win7-lesz az operációs rendszer akkor nem kell driver sem az alaplap cd-ről.
ui:Azt mondjuk nem írod, hogy van két vinyód is hozzá.
-
Csorbi
addikt
válasz
megint én #5476 üzenetére
Szia!
Nem tudom mit értesz az alatt, hogy lassan bootol, lassan tölt a gép, de ezeken egy raid kimondottan NEM fog sokat változtatni. Ha van egy szimpla, de gyors (mondjuk igen, a Samsung F3-as széria elég gyorsnak mondható) merevlemezed, illetve egy egészséges rendszered, akkor a bootolásnak nem szabadna gyanúsan sokáig tartania (kérdés az, hogy tudod-e mik indulnak a háttérben, víruskereső induláskor végez-e gyors ellenőrzést, stb.)
Az alaplapodról csak ennyit: [link], ha veszed a fáradságot és megnézed a Gigabyte oldalán (vagy épp a kézikönyvében) a specifikációt, magad is láthatod hogy: Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10 Ezzel minden elmondtam, magát a szoftveres (Win alóli) Raidet ne is feszegessük, arról egyébként bootolni sem tudnál ha jól tudom. A prociterhelés miatt ne aggódj, gyakorlatilag elenyésző (kb. 0-3%).
Első lépés: lementesz mindent, úgyis újra kell telepíteni a Windows-t.
Második: attól függ, jelenleg a bios-ban hogy van beállítva a HDD vezérlő. Ha nem RAID módban van, akkor arra kell állítani, utána lesz saját külön RAID bios szekció a POST folyamatnál. Abba belépve, ott létre tudod hozni a két F3-as vinyót kiválasztva a raid0 (stripe) kötetet, a csíkszélességet szerintem hagyd a default értéken. Ezután mehet a Win telepítés, a Win egy db "HDD-t" fog látni azon a néven, amit a raid biosban megadtál neki (tul.képp a raid kötet lesz ez - egy lemezként kezeli, 1000 GB-osként ha mindent jól csináltál). Ezt telepítéskor úgy partícionálod, ahogy neked jól esik.Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Google Pixel topik
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged