Új hozzászólás Aktív témák
-
dlaccc
aktív tag
válasz
Pista0001 #8385 üzenetére
Így is próbáltam, sajnos a betöltés mindig elakadt, gondolom a win7 driverek kavartak be. Most újratelepítettem az egész gépet és jó. Vagyis most jelenleg ott tartok, hogy van egy 2048GB és egy 1678GB nem particionált területem, amivel nem tudom mihez kezdjek, csak az elsőt tudom particionálni, innen hova tovább?
-
xatos3
senior tag
-
MiB
tag
válasz
Pista0001 #8115 üzenetére
Nekem a lehető leggyorsabb kell, és miért lenne jobb egy 256-os? Annak nem lenne dupla akkora a sebessége. A másik, mi van akkor ha új alaplapot veszek, más raid vezérlővel. Akkor nem tudom használni az előzővel létrehozott raid0-át, szal sztem ezé lenne jó egy raid kártya vásárlása. Bár javítsatok ki ha hülyeséget mondok
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #8080 üzenetére
A történet röviden:
P55-ös alaplappal használtam fake hw RAID-et, két db 250-es Samu vinyó volt RAID0-ban. Cserélni lettem kénytelen az alaplapot, ezért elég nagy para volt hogy mi lesz az adataimmal. Meglett az új alaplap, Z77-es chipsettel szerelt példány. Először csak az oprendszert tartalmazó SSD-t kötöttem be, majd a BIOS-ban átállítottam a vezérlőt RAID módba. A Windows első indulása után telepítettem a szükséges drivereket, de maga a Windows és az Intel Rapid storage driver érintetlen maradt. Ezután bekötöttem a két Samut is, de mivel az alaplap teljesen más, nem ugyanazokra a portokra kerültek. Indítás után a Rapid storage felismerte hogy RAID lemezeket csatlakoztattam, valamit variált, majd kért egy újraindítást. Ezután már a RAID menü is bejött, jelezte a két RAID member disket, a Windows elindítása után pedig mintha misem történt volna működik a RAID0 tömböm és minden adat rendben van rajta.
-
válasz
Pista0001 #8084 üzenetére
Ezt most úgy mondod mintha nem létezne egy bizonyos protokoll amin fájlokat osztunk meg egymással...
djculture: sajnos egy másik alaplap vásárlása se sokkal olcsóbb.
De mert ha jól emlékszem 14 munkanapig visszaviheted hogy mégsem kell.
Persze nem épp a legjobb hozzáállás a bolt szemszögéből de simán működik..... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pista0001 #7990 üzenetére
Szia!
Persze, hogy megoldható:
Regedit your way to:
HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ services\ msahci
and create a new KEY called "Controller0"
inside Controller0, create a new KEY called "Channel0"
Now inside Channel0, create a new DWORD called "TreatAsInternalPort"
set this value to "1"
(this sets SATA port 0 (Drive C)to no longer show up in "Safely Remove Hardware")Now, go back into the Controller0 folder again.
inside Controller0, create a new KEY called "Channel1"
Now inside Channel1, create a new DWORD called "TreatAsInternalPort"
set this value to "1"
(this sets SATA port 1 (Drive D)to no longer show up in "Safely Remove Hardware")And so on, until all internal SATA ports are set to be treated as Internal.
My motherboard has 6 SATA ports, so I have set Channel0 to Channel5.Értelemszerűen az eSATA portnál TreatAsInternalPort 0-ra kell állítani, a többi belső SATA portnál 1-re.
Szólj, ha magyarázatra szorulna.
Lehet, hogy nálad nem msahci alatt kell ezt létrehozni, hanem RAID vezérlő gyökerében (pl. iaStor). -
válasz
Pista0001 #7956 üzenetére
Nem beszélve arról, hogy ha a nagyon jön mondjuk bad sector menteni még tudod a többit.
De ha RAID 0ban valami elszáll akkor pápá összes adat.Mi van fent a 64es SSD-n hogy nem fér el a rendszer ?
Mindent másik winyóra kell rakni, képek, zenék, doksik gyűjtőkönyvtárait át lehet rakni még oldalt a gyors-gombokat is be lehet állítani rá. 64es SSD-n win 7 / talán office / levelek / vírusírtó azt kész. Swap is mehet akár a másik winyóra.
Gondolom van az SSD mellett egy sima tányéros is...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- PlayStation 5
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest