- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
fulcrum #9681 üzenetére
Sorban:
- lehet normális, és azt, hogy ott nálad normális-e, nem biztos, láttál olyasmit a kontroller programjában, hogy egyes műveleteket (pl. Rebuild, Consistency check, ilyesmi) milyen gyorsan csináljon (%-os értékek szoktak lenni, és alapból olyan 30%-ra szokták állítani)?;
- ha az előző pontban írt az oka, akkor van, egyébként nem nagyon;
- igen és nem.alapvetően csak ellenőriz (tehát olvassa mindkettő lemezt), de ha eltérést tapasztal, akkor a RAID vezérlő szerint frissebb lemezről átmásolja az adatot a másikra, hogy ugyanaz legyen mindkettőn.
Mennyire biztos egyébként, hogy nem használta a server a lemezeket? Mentés, hétvégén dolgozó kolléga? -
Pista0001
addikt
válasz
fulcrum #8285 üzenetére
Valószínnek tartom hogy elég csak a BIOS-ban RAID-re állítani a vezérlőt, a RAID BIOS-szal sem kell foglalkoznod. Hagyod elindulni a gépet, "Intel Rapid tárolási technológia" észreveszi hogy mi van, újraindul a gép és minden működik. Nekem legalábbis így volt a RAID0-val.
fagyisgonosz: A RAID mód gyakorlatilag az AHCI mód minden trükkjét tudja, kiegészítve a RAID-es fícsörökkel, ezért ha nem lehet a két vezérlő módját külön állítani, akkor se ijedj meg, azok a lemezek amik nem lesznek tagjai RAID tömbnek AHCI módban fognak üzemelni.
-
válasz
fulcrum #8180 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy X darab port szoktak összefogni, és így a Biosban egyszerre állítani, hogy RAID vagy IDE mód. De persze minden az alaplaptól függ mit enged mit nem. Intelt ismerve / Nekem Z68es asrock extrem 7 van / lehet, hogy működik. Esetleg engedd, hogy a windows kezelje a RAID 1et és a másikra fel tudod rakni a lemezmeghajtót. És csak a RAID 5 legyen alaplapi, úgyis a procit fogja enni íráskor.
Más dolog:
Én már elég rég száműztem a meghajtót a gépből. Hosszú az idő amíg várunk rá, ha lemez cserélünk / kimerevedik a gép /. Plussz még mindig 100% tökéletesen megy az IDE LG DVD íróm. USB 5.25ös driveba megy azóta nincs gondom.......... Több géphez is átrakható, illetve barátnak is könnyebb segíteni. -
válasz
fulcrum #8178 üzenetére
Helló
A manual 24.oldalán írja, hogy a 2 dB SATA3 támogatja a RAIDet majd még ugyanazon az oldalon, hogy a 4 DB SATA2 sziget milyen RAIDeket támogat. Ha mindkét csoportot ráállítod a RAIDre akkor menni fog simán.
De szerintem a SATA2 kell majd dugnod a 3TB winyokat. UEFI-s az alaplap így támogatja simán még a bootolást is a 2.2TB fölötti tömbökről.
/ Megjegyezném, hogy a régi BIOS is támogatja a 2.2TB nagyobb diszket csak bootolni nem tud róla. /Viszont ha minden port be át van fordítva RAIDre akkor már SATA-s DVD nem fog menni. Bár az intelnek elég okos szoftvere van ami Windowsban kezeli a RAIDet és a lemezeket. De gondolom a RAID 1-re akarod tenni a a rendszert.
-
-
lazydog
addikt
-
lazydog
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest