Hirdetés
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
Kivéve, ha már a SATA a szűk keresztmetszet. Mai SSD-k azért már tudnak 400-500MB/s szekvenciális átvitelt, aminek a duplája már nem fér át SATA3 kapcsolaton sem. Tehát ha ez fontos akkor a raid biztos gyorsabb lesz.
Ammenyire én tudom egyébként a 64 gigásak szoktak kevesebb csatornát használni, 128 és fölötte emiatt tipikusan nem fog már tovább gyorsulni. Például a vertex4 128GB-os már 500 ill. 400MB/s-ot tud írni/olvasni, és a 256-os bár kicsit gyorsabb de közel sem duplája.
-
válasz
fogtunder
üzenetére
Helló
Én amit találtam róla az alapján abszolút nem szimpatikus az unraid. OK hogy különböző winyokkal is megy, meg minden, de a legnagyobb winyóból lesz a paritás. A probléma ezzel, hogy azt mindig számolni és változtatni kell. Mivel nincs csikózva a többi merevlemezre kb keresztet is vethetsz arra a winyóra. Írják, hogy RAID 4 hez nagyon hasonló, na pont ott volt ez a legnagyobb gond. A paritás winyó iszonyat mértékű használata idő előtt megdögleszti.
RAID 5 bőven szép és jó ahogy írtad egy propilant szerverbe. Nincs nagy írási hajlam róla, torrent is inkább olvas mint ír ebben jó a raid5. Ha elfogynak a portok még mindig vehetsz bele 4-8 portos kártyát ami nem drága. A proci ki fogja tudni szolgálni a RAID5 igényét. Több barát van akik ilyeneket használnak otthon.
Ami kérdés, hogy mit raksz rá. Van aki opennas vagy hasonló célorientált rendszert rak, van aki sima windowst. Illetve, hogy az oprendszer kezelje a RAID tömböt vagy a gép. Persze +Raid kártyánál csak az oprendszeres jöhet szóba. Ha meg esetleg a RAID 5 nem tetszik akkor RAID Z. Persze lehet keríteni a gép mellé egy icipici UPS-t
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Bestbuy játékok
- Ubiquiti hálózati eszközök
- E-book olvasók
- Xbox Series X|S
- Milyen monitort vegyek?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ubuntu Linux
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - éjfekete- HUN - MW123MG/A - 4 Ciklus 3 év gari
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest