- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
ThePoweR #5793 üzenetére
Vezérlőfüggő, hogy a maradék területet fel tudod-e használni, de a legtöbb esetben nem mutatja simán - tulajdonképpen nem is láttam még ilyet -, azon is létre kell hozni egy "ál" RAID0-t, vagy simple volume-nak is szokták még hívni (a RAID management felületén tudod ezeket megtenni).
-
LW
őstag
válasz
ThePoweR #5770 üzenetére
Hey-ho!
Folytatom az i5 topikban elkezdett konvezésönt. A dupla adatvesztés kockázat ott jelentkezik, ha tömb bármelyik eleme, bármelyik vinyó megadja magát, akkor a másik tömbelemen lévő adatok is használhatatlanok, ugyanis a raid0 szétválasztja 2 vagy több felé az írandó adatot és egyszerre 2 eszközről is olvas.
Átlagos vinyóknál nagy teljesítménynövekedést nem okoz a raid0, amikor én 2x 500as hitachit használtam raid0ban ~20%al nött a teljesítményük.
SSD témához visszatérve. Az SSD ereje a kis fájlokban rejlik. A rendszer nagy része kicsi fájlokból áll. A mai SSDk a winyók 0.5-1mb/s 4kbos fájlolvasásával szemben 5-40 mb/s sebességgel képesek olvasni a legkisebb fájlokat is. Szekvenciális értékek (nagy(obb) fájlokkal való munka) is változóak. kb 40-220mb/s -ig terjed.
Tehát összefoglalva az SSD mint rendszermeghajtóként több a jónál. HDDhez képest akár 20-30x gyorsabban darálja a kis fájlokat és minden porcikájára nagy sebességgel ír (nem csak a peremére).
Természetesen az SSD sem fenékig tejfel, ugyanis egy részét szabadon kell hagyni, hogy a memóriakímélő algoritmus gátak nélkül fusson és van egy bizonyos elhasználódás ami csökkenti a sebességet és természetesen a hátralévő élettartamot.
Jómagam július elején döntöttem SSD vásárlása mellett, egyből raid0 kiépítésében gondolkoztam, így tettem szert 2x30GB OCZ vertexre.
Túl vagyok a fél terabyte íráson, a sebessége minimálisan lassult.
Azt tanácsolom néked, hogy gyűjts egy kis zsetont és az őszi újgenerációs SSDk után fektess be egy szolid sztét drájvba.
üdv. LW
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged