- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- MWC 2026: Érkezik a 8849 ötödik Tank strapatelefonja
- MWC 2026: Újból érik a szeder az Unihertz kertjében
- Vivo X300s lesz az, amit eddig X300 Maxként emlegettek
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Apple iPhone 17 - alap
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Már sokszor írtuk, talán neked is, hogy nem a CPU a hátráltató tényező, miért olyan nehéz megérteni?
Lehet sok minden a HDD és a CPU közötti úton, vezérlő kialakítása (lásd JMicron), csatlakozósín a chipsettel (lásd a PCI, és PCI-es vezérlők közötti sebességkülönbség), driver hanyag programozása (ez nekem szinte az összes fél-HW-es megoldásnál él, de én maximalista vagyok
), de a CPU nem. Egyszerűen nem feladat neki, mert egy mai CPU GB/s-es nagyságrendben tud XOR-olni (ez a RAID5-höz és feljebb/hasonlókhoz kell, a RAID1 csak sima irányítási, és összehasonlítási feladat, az még egyszerűbb).Krix: Azok a fél-HW-es vezérlők nem szoktak sebességbajnokok lenni, bár már egyes AMD és Intel vezérlők egész korrektek ezen a téren is, és még az is lehet, hogy állítani is lehet(ett volna) a resync sebességét, azt hiszem, az AMD csinált már ilyen vezérlőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteDesk 800 G3 (USDT), i5-6500T, 8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
- 206 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 48GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25) (utolsó darab)
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lehet sok minden a HDD és a CPU közötti úton, vezérlő kialakítása (lásd JMicron), csatlakozósín a chipsettel (lásd a PCI, és PCI-es vezérlők közötti sebességkülönbség), driver hanyag programozása (ez nekem szinte az összes fél-HW-es megoldásnál él, de én maximalista vagyok
), de a CPU nem. Egyszerűen nem feladat neki, mert egy mai CPU GB/s-es nagyságrendben tud XOR-olni (ez a RAID5-höz és feljebb/hasonlókhoz kell, a RAID1 csak sima irányítási, és összehasonlítási feladat, az még egyszerűbb).