Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
El Kebir
üzenetére
Nekünk nagyon jó szolgálatot tesznek ezek a p80-asok.
Haverom gépében is az egyik az még az enyém volt, mert korábban abból volt raid 0.
Csak aztán bővítés, stb...Tényleg hibátlanul működnek, a 3 közül a legrosszabb állapotú is 98%-os, pedig már vagy 6-8 évesek.
Elérési időben jobbak, mint a 2010-es évjáratú 5400-as eco green-em. Átlag 8 ms kontra 16 ms. Az eco csak és kizárólag szekvenciális tempóban ver rájuk, randomban elhanyagolható a különbség.
És ez elég kis befektetés - 10k - lenne egy párhuzamosított raid tömbbre, ha én most nagyon komolyan gondolnám az ügyet, akkor is legalább a dupláját, ha nem a tripláját kéne ráköltenem. Annyit meg nem szeretnék.Nem is hangos és nem is rezonál. Én is meglepődtem, de ebben a konkrét típusban már akkor megvolt a NoiseGuard(TM); SilentSeek(TM) stb.
Ha tudsz ennél jobbat közel ennyibből, ne tartsd magadban!

Kvazár:
hát... áramszünettől szétesett raid az oké, de javítás közben még egy blackout, na az már súlyos eset, vis maior. Én a raid vezérlőben bíznék csak, ha össze tudja kanalazni a tömböt, mázlid van. Amúgy én még athlon 64 idejében használtam raid 0-át (akkor nagyon keveseknek jutott ez eszébe home userként
) és az Abit lapom gond nélkül "javította" mindig egy-egy reset után, ha ilyen volt (megjegyzem, talán előfordult két esetben az évek során - egyiknél én babráltam a sata kábelekkel, másiknál meg spontán eldobta magát vmiért). Sőt, olyannyira megbízható volt, h nekem pl ez a "javítás-helyreállítás" funkció is tök újdonság. Soha nem találkoztam még ilyennel.Raid 1-nek pont az a lényege, hogy ha vmelyik vinyó kiesik a tömbből, akkor a másik épp úgy tudja folytatni a szolgálatot, mintha nem is létezett volna semmilyen raid.
Számomra nyílvánvalónak tűnik, ha beraksz egy új, üres meghajtót a meghibásodott helyére, akkor egy szinkronizálás után megy minden tovább, mintha mi sem történt volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Prime Video
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalosan is továbbmegy az EU-nál a Stop Killing Games kezdeményezés
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- EAFC 26
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asztalos klub
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Kingston HyperX Fury 120GB 2,5" Sata3 SSD
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Seagate Barracuda ST8000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Red Plus 3.5 2TB SATA3 (WD20EFPX) új, bontatlan
- SAMSUNG 9100 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új, 1 év garancia - 14.700-13.300 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

) és az Abit lapom gond nélkül "javította" mindig egy-egy reset után, ha ilyen volt (megjegyzem, talán előfordult két esetben az évek során - egyiknél én babráltam a sata kábelekkel, másiknál meg spontán eldobta magát vmiért). Sőt, olyannyira megbízható volt, h nekem pl ez a "javítás-helyreállítás" funkció is tök újdonság. Soha nem találkoztam még ilyennel.